|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
IT питане
|
|
Автор |
parvaty (усмихната) |
Публикувано | 01.07.25 18:02 |
|
Имах проблем с лаптопа и отворих билет на IT-тата, те се включиха, това преди месец и малко, на моя компютър, нещо правиха, проблемът беше отстранен.
Обаче явно са ми върнали заводските настройки, шрифта стана супер малък…
Отворих втори билет, обаче - на втория и третия екран се увеличи да може да се чете, на самият лаптоп си остана малък.. даже с очила не го виждам..
Той (лаптопът) ми е първи Монитор.
Как да отделя настройките - вкъщи работя само на два монитора - така, че да не са еднакви?
Понеже като увелича шрифта, това става и на двата монитора .. същото е и когато работя през VPN, което определено ме навежда на мисълта, че някой е кликнал върху “еднакво представяне на всички монитори”, където и да се намира тая проклета опция…
Още повече, че преди проблема не беше така…
Някой с идея къде е таз настройка??
Къде ли не рових - и не намирам “раздели настройките на двата монитора”…
Предварително благодаря .
| |
Тема
|
Re: IT питане
[re: parvaty]
|
|
Автор |
Naki (Company Ястреб) |
Публикувано | 01.07.25 18:17 |
|
Като начало, с Windows ли си?
10 или 11, или друг?
Присъединете се към нашата Дискорд група:
| |
Тема
|
Re: IT питане
[re: Naki]
|
|
Автор |
parvaty (усмихната) |
Публикувано | 01.07.25 18:43 |
|
Здрасти Наки!
Windows 11 Business
Version 24H2
Благодаря.
| |
|
display settings
избираш монитора
change the size of text, apps........
това обаче важи само ако монитора ти е бежов, здрасти наки
| |
|
Ай счига вйе…
Не става - не виждам настройки за втори Монитор …
| |
|
най-отгоре ги имаш мониторите наредени като квадратчета , цъкваш върху който те интересува
| |
|
Да го напиша ако искаш на английски - не става.
Променям текста на 105 на първия Монитор и на втория се вижда от ISS…
| |
|
П.с. Докато IT-то ми ровеше по настройките миналия месец цъкна някъде и това, което пишеше, ако не ме лъже паметта, беше “еднакво прилагане на мониторите”.. или поне така си го преведох …
Но той работи 20-на минути и аз не го следих през цялото време и не знам къде го цъкна, понеже си помислих “няма ли да стане текстът несменяем на малкия Монитор”, и така си стана…
Абе, утре срам не срам ще отворя трети билет.
| |
|
| |
|
Десен бутон на мишката върху десктопа - > Display settings
Отваря се прозорец в който намираш Scale & layaut -> Mutiple displays
Там, когато лаптопа е свързан към двата дисплея избираш опцията Extend those displays защото предполагам, че в момента си на Duplacate those displays
След това имаш възможност да настроиш (през падащи менюта) двата дисплея на различна резолюция (използвай препоръчаната - пише си в скоби коя е) и като втора опция на същото място но в друго падащо меню - колко процента да е увеличен екрана. Например - големият монтор 200%, лаптопа - 120%
Това ще е решението
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|