|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
5% за въоръжение след 2025та
|
|
Автор |
Green Light () |
Публикувано | 26.06.25 16:09 |
|
Една от моите приказки за краставицата, дето дори и на мен са ми омръзнали е за това, че медиите обръщат внимание на дреболии и напълно игнорират съществените неща. Особено напоследък направо съм се вманиачил.
20тия пореден доклад за Македония, например, с нищо незначещи думи за древността на нацията или още по-нищо незначещото вписване на българите в конституцията ми проби дупка на главата, докато коридор 10 стои без да помръдне в строежа си, за сметка на заобикалящият ни 8, който си се строи здравата. Тичаме като излъгани кученца след подхвърлената пръчка на "скандала" а реалната вреда се реализира в грандиозна картина за която сме слепи... Не ми е темата за това- Балдриан има тема, давам го за пример само.
Същата работа, макар че по това няма какво да направим, е с тези единодушно гласувани 5% в Хага.
Това, а не измисленият възход на крайнодесните бележи началото на кофти времената в Европа. 5% от БВП, нали се сещате? "От оборота", а не "от печалбата"!
Сумата е фантастична!
Днес, ние с огромно усилие хачрим 2,9%, което е 5,8 милиарда лева!!! Ако днес трябваше да изпълняваме "хагските" критерии, сумата би била 10 млрд!!!
За мен това означава край на всякакво благоустройство, никакви пари за никакво саниране, градинки, пречиствателни станции, опазване на рилски езера, социални програми ала асистенти, социализация на инвалиди и темподобни. И няма да е достатъчно. Ще трябва да забравим и за някои големи инфраструктурни проекти. Хемус може и наистина да остане да се строи от внуците, а може да се окаже че и доста пътища ще трябва да препостроят.
Изобщо, случи се нещо, което макар да беше неизбежно, все пак е достатъчно грандиозно за да му отдадем поне вниманието си.
И поне една Жалба за младост да изпее някой нов Тодор Колев, за отиващите си наивни години.
| |
|
5% за въоръжение след 2035та, разбира се, а не след 2025та.
Къде съм гледал, какво съм тракал на клавиатурата... пупупу, за 25та и 2,9 процента са много, а 5..., къде отиваш може би...
| |
Тема
|
Re: 5% за въоръжение след 2025та
[re: Green Light]
|
|
Автор |
spunk (КАПРИзна) |
Публикувано | 27.06.25 12:43 |
|
Много ми е тъжно, че в краяна живота си
трябва да съм свидетел на световен упадък
и да оставя такъв свят на прекрасните си внуци,
които не са го заслужили
(не им стига да имат само бек-граунд)
((((
Изместеният център на ценностите в света като че няма да се върне на място,
новите очи гледат този прекрасен свят със съвсем неправилните очила -
направо 100% късогледство!!
Извън санти- и възрастови настройки -
като че напук някой зъл гений ни прецака кълбото((((
Закономерност????
€
| |
|
Както се казва, искахте демокрация, ето ви. Като разбира се, тия 5% не означават нищо, щото пари воини не правят. Преди време си лафих с един турчин по интернет и човека вика, ние, комшу, можем да ви превземем за половин час, ама нали сме в един съюз...
| |
|
Това са и моите мисли.
Дали е закономерност? По всичко личи че е.
Ние (изглежда) сме свръхагресивни същества. Това е причината за нашето оцеляване и успех чисто еволюционно. Не съм го чел никъде, импровизирам(но не за първи път). Ако има доказателство, това е че ние сме единствените останали от всички от нашият вид. Има още поне два вида хомо сапиенс, които обаче са изчезнали. Няма друг вид на планетата, който да е с един единствен представител.
Следователно, мисля си, за нас сътрудничеството, съюза, задружните усилия са крайно неестествени. Насилваме се да бъдем в такова състояние и обратното - чувстваме се естествено и лесно се ориентираме, когато нещата опрат до масови убийства, смърт на невинни и разрушения. Влизаме в собствената си кожа.
Сега за това въоръжение какво да бъде и как да го придобием, всеки има мнение и всеки разбира, толкова ни е естесвено. А колко е трудно да се ориентираме и каква грмаданска сложнотия са механизмите на сътрудничество в общия пазар...?!
Подготовката за Третата световна и лишенията, които ни чакат, да не говорим за забраните, омразата към врага и шпиономанията, идват закономерно. По закона на логиката.
| |
|
По какъв начин демокрацията е виновна за това?
| |
|
Пропусна да посочиш виновниците за туй нещастие.
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
| |
|
Ваксините!
| |
|
Демокрацията създава условията, в които вирее оплакването от 5% за въоръжение, 89-та ако бяха дошли танковете, днес даже и 10% нямаше да ги усетиш.
| |
|
Като прочете човек такава новина, човек се стряска колко пари ще се налеят в оръжия.
А то, в същите тия 5%, има и за инфраструктура :)
Не подценявай транспортните коридори, стратегически от огромно значение за колективната отбрана, в допълнение към перото, от което у нас се краде най-много и най-безочливо :)
За други неща също има :)
It has yet to be proved that intelligence has any survival matter.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|