|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Грийн, ко стаа бе?
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 25.06.25 14:51 |
|
Събитията се развиват толкова главоломно, че не сварвам даже аз да проследя тези лупинги и салтоморталета!!! Смяна на партии, изтичащи записи, ПростоКирчото подава оставка, замеряния с разнопосочни корупционни обвинения… ако трябва да пускам линкове ще е цял поменик от линкове…
Сега слушам брифинга на простото и ми се повръща.
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
Редактирано от UnicaDonna на 25.06.25 15:56.
| |
|
Е защо пък - "Грийн"?
Аз откъде да знам?
| |
|
Ти си спеца по пепедебетата в клуба.
| |
|
Явно те има за най-близък
| |
|
| |
|
Не знам почти нищо за този случай. Едно момче, което следя във ФБ, повече заради горещата му ангажираност, която ми напомня за първите години на прехода и ми навява носталгия и симпатия, отколкото заради споделяне на идеите му, написа дълъг статус, в който нещата могат да се синтезират като "независимо дали това е активно мероприятие или не, глупаво е да си мислим, че гласуваме за ангели" и като втори но по-важен акцент "битката най-после трябва да бъде на тепиха на идеите"
Това ме дръпна за перото(както и ти правиш често) и набързо му написах това:
"битката най-после трябва да бъде на тепиха на идеите"
На 56 години съм в момента. През моя живот за идеология се говореше на изборите от 90та до 97ма. Тоест до преди 28 години. След това идеологията изчезна напълно.
Напълно.
Не съм спрял да говоря колко нездравословно е това и колко лишени от логика са огромна част от споровете (и каузите) ни. Живеем като блондинки и се информираме от жълтите медии за да "харесаме" или "вярваме" на един или друг единствено според собствения си натурел. Това е несериозно и глупаво.
Сегашният случай го доказва. Без да имаме идеология и идеи които тези народни избранници - въпросните кметове да защитават и преследват, на нас ни се струва, че най-важното нещо е дали някой им е бил подал каца с мед и дали те са бръкнали в нея.
Ако не сме в състояние да разберем каква дреболия е това, жалко за нас.
На 56 години съм. Дали ще доживея да видя отново "битка на тепиха на идеите"? Може би това е наистина най-важният въпрос за политиката в България ...
Вероятно в близките един два дни ще ми стане ясно какво става. Няма начин. Но каквото и да разбера и колкото и да се развеселя или отвратя, едва ли ще измисля нещо друго като отговор.
Ние, тези които се интересуваме от политика и гласуваме, все някога трябва да осъзнаем, че идеологията е почти всичко, а личностите - почти нищо. Това е начинът да се защитим, да се съхраним, и накрая - да вдигнем поглед. Всичко в нашият обществен живот плюс хладилника, портмонето и лелките зад гишетата зависят единствено от баланса на идеите.
И ако не можеш да го разбереш точно сега с тази муха, която днешните политически мравки искат да изкарат слон, тогава наистина няма какво да си кажем.
| |
Тема
|
Re: Грийн, ко стаа бе?
[re: NAVYBG]
|
|
Автор |
Публикувано | 25.06.25 16:07 |
|
Слушам и не вярвам на очите си...
Четирима пепедебейци обвиняват главите на партията, че са опитвали да им прилагат корупционни хватки и напускат ППДБ, а Простото на другия ден подава оставка С ОБЯСНЕНИЕТО, че погрешно бил дал доверие на тия четиримата, а те се оказали корумпирани?!?!
| |
Тема
|
Re: битката най-после трябва да бъде на тепиха на идеи
[re: Green Light]
|
|
Автор |
Публикувано | 25.06.25 16:08 |
|
все някога трябва да осъзнаем, че идеологията е почти всичко, а личностите - почти нищо.
Да бе... И в ЕС е така, и в щатите - също!
| |
|
Така, като ви чета, сериозно си "ходите"
| |
|
След това идеологията изчезна напълно.
Ние сме просто по-дребна версия на ЕС и ЕП - там също отдавна я няма.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|