|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Дали всичко не приключи за Иран
|
|
Автор |
Kama Sutra (Ястребовски) |
Публикувано | 17.06.25 22:51 |
|
Това няма как да бъде прогнозирано... Удариха ги и то здравата и си мисля, че ще последват иракски или либийски сценарии... вие какво смятате по въпроса?
| |
|
Да се надяваме че скоро всичко ще започне .
| |
Тема
|
Re: Дали всичко не приключи за Иран
[re: Kama Sutra]
|
|
Автор |
Koftia (форумист) |
Публикувано | 18.06.25 02:30 |
|
И ние така мислим. Иран се явява седмата, последна цел, предвидена в еврейският план за експанзия. Другите шест бяха ома'ани с помощта на миролщбива Америка. Сега, последен напън, да успеем да треснем и Иран. Да де, но Иран е с хилядолетна история.Това не ти е Судан. И с 90 милиона население.
| |
|
Ми смятаме че с иран се случват нормалните неща които се случват на тия дето са дребни но искат сами да си решават бъдещето. Затова трябва се присламчат към голям, както ние правим, но и да ни е ясно, че в случай на криза, ще сме сред първите ампутирани крайници.
женчо
| |
|
както ние правим, но и да ни е ясно, че в случай на криза, ще сме сред първите ампутирани крайници.
Нас няма да ни ампутират, споко. Ние слушкаме и затова папкаме. Второто - поне някои от нас, тия горе
Забеляза ли желязковчето съвсем наскоро как притича да се гушне със зеленото жуже и да го увери във вечна вярност и любов? Малко като да си купиш фабрика на 8 септември! Ама - урсулският “бон тон” е такъв.
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
| |
|
Израелците със сигурност показаха (на руснаците) как се прави, но аз много се чудя дали пък няма да видим и обратното?
Руснаците да покажат на израелците че така не се прави. Руският пример е че след подобно агресивно нападение една разединена и обезверена нация намира силата и единството си в яростна борба за оцеляване.
П. П. Една от големите иронии на напълно нелогичната днешна геополитика е, че Израел и Русия са съперници, вместо да са съюзници. Логика, наистина може лесно да се намери в различното им държавно управление, но външната им политика, (военна агресия, дипломация и шпионаж) са напълно еднакви и преследват еднакви цели в две съседни части на света, като имат общ голям конкурент - Турция. Идеалните съюзници.
Впрочем, вън от темата, идеални съюзници също така биха били Русия с Германия и сякаш даже бяха преполовили пътя с тези тръби и меркеловите ходове... Направо е невероятно как се разруши това.
Има и други подобни примери, но много отвлечено стана, за 7:20 сутринта. Щом отсега го подкарах на геополитика, смятай че до довечера съм разрешил кюрдския проблем, Зелената сделка и всички въпроси за тъмната материя в космоса.
| |
|
Още е рано май за каквито и да било изводи. Инфлацията им е около 50%, обществото е разединено, властта изглежда крехка, на всичкото отгоре и атаката от Израел - може да избие в много посоки. Имам чувството, че последните са избрали точния момент да ударят.
| |
|
Още е рано май за каквито и да било изводи.
Ако има някаква сериозна и отговорна приказка по въпроса, това е.
Само че ту сме се събрали да си чешем езиците безотговорно и напълно несериозно.
Инфлацията им е около 50%, обществото е разединено, властта изглежда крехка, на всичкото отгоре и атаката от Израел - може да избие в много посоки. Имам чувството, че последните са избрали точния момент да ударят.
Ти посочи приликите между положението в Иран и Украйна преди съответните нападения. Приличат си дори и призивите на Натаняху и Путин към народа на Иран и към народа на Украйна съответно за смяна на властта. Видяхме какво стана в Украйна...
На този фон и в подкрепа на първия ти цитат, че е рано за заключени, разликите между Иран и народа му, и Украйна и народа и* са огромни, и напълно невъзможни за обозрение.
Иран, като наследник на Османската империя в този регион, с корени чак до Персийската империя има народ съставен от отделни етноси, свикнали да съседстват, но и да се разграничават едни от други. И Османската империя, и Персия са насърчавали и дори държали на това различие и разнообразие. (интересен разговор е това) Следователно иранците нямат еническото самосъзнание на единен народ и на тази основа не може да се намери енергия за съпротива. Друга огромна разлика е, че Иран е най-могъщата регионална сила с корени в много съседни дрържави и дори противопставянето със Саудитска Арабия дава едно равновесие на везните, което трудно би се запазило при един срив или "арабски сценарий" на разпад на държавата. Мисля, че ще има международен натиск (имам предвид регионален) това да не се случи.
Изобщо, аз както ми е натурела, не виждам нищо хубаво във войната. Нито очаквам бързо приключване, нито нещо добро като резултат. Само нови дългогодишни проблеми.
| |
|
по близкият изток. Човекът е израснал в Сирия и .
| |
Тема
|
Re: Дали всичко не приключи за Иран
[re: Kama Sutra]
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 18.06.25 11:36 |
|
без сухопътна операция едва ли, а това е малко трудно. израел още не е победил дори хамас, дето ракетите им са от водопроводни тръби и са едва няколко хиляди души
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|