Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:20 16.06.25 
Поколения
   >> 40-50
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Бъдещето на Българиянови  
Автор NAVYBG ()
Публикувано10.06.25 22:04

Позитивна тема: може да знаете, но по-вероятно не, но има български фирми, които чертаят бъдещето на България.
1.

2.
3.
Това са 3 компании, световни лидери, в области на бъдещето. В света!
България може!

Тема Re: Бъдещето на Българиянови [re: NAVYBG]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано10.06.25 23:28

Добре, че има поне бели лястовици. Но нормализирането на икономиката ще изисква много, ама много

. (Виж Гърция, Люксенбург и т.н.

Тема Re: Бъдещето на Българиянови [re: Metropolis]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано11.06.25 00:17

Ами то и Русия я няма никаква на твоята картинка.

Тема това под дания не е ли русиянови [re: alisalisa]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано11.06.25 00:19

Тема Re: това под дания не е ли русиянови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано11.06.25 06:46

Русия е. И за тях основната характеристика е че големите пари оттам бягат из света, а не остават там. Инак тук и Домосчиеви са над милиард бизнеси, ама около тях все смърди. Предполагам, че и тези замесени с "Ботуш" хич не са бедни, но тези пари не създават значим поминък - местете от един джоб в друг. Така сериозна икономика не се прави.

Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано11.06.25 06:55

България може!

“България” винаги е можела. Слагам я в кавички. Единици талантливи хора, успели някак да се промъкнат незабелязани през иглените уши на “можачите”, в чиито ръце е и властта, и контрола.

А иначе България е пълна с “можачи” като тия, които, както вчера се спомена, източват парите за здраве, за пътища и за всичката България без кавички.

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Тема Re: това под дания не е ли русиянови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано11.06.25 08:35

Прилича на техния национален флаг, но не пише колко публични фирми имат.
Май отбелязват само онези държави с над 20.
А България никъде я няма - не разпознавам българския флаг даже в нюню-неозаглавените секторченца. Или е сбъркан.

Аджамийска работа е тази графика - защо е шляпната като аргумент за нещо си, не разбирам. Хеле пък с акцент - вижте Люкса и Гърция, вижте България на графиката.
Имаме да наваксваме спрямо... Люкса. Мъ, тя и Русията има да наваксва според графиката.
И кво???

Автор Green Light ()
Публикувано11.06.25 09:22

Аз също съм оптимист.
Много съжалявам за вече настъпилите времена на въоръжаване и вероятно идващите икономии от гражданските проекти, но какво да се прави - свят. Въпреки това, обаче, вярвам, че перспективите пред България са добри. Раждаемостта се покачва, емиграцията на младите намалява ако не е спряла дори - това не предотвратява демографската катастрофа, но поне отлага момента и сякаш има надежда процесът да започне да се управлява... Пазарната икономика е това единствено нещо, което лесно приехме от Запад и това което бързо и изцяло се разви, и съответно дава плодове - твоите линкове го доказват.
Допълвам твоите три бели лястовици с още две за които се сещам без да търся:
- една българска компания за батерии- откри завод в Русе, но мисля че основната им дейност започва в ЮАР. Солар МД. Те са над-национален играч- качествена продукция на нещо за което има невероятен пазарен глад в момента
- една софийска фирма за смарт устройства - Алтерко. Графиката на развитието им е вертикална, като излитаща совалка, а таблото със сменящи се цифри в офиса им макар отначало да показвало броя продадени устройства бързо се сменило на броя държави в които продават или оперират. (Знам го от сина ми, той работеше там известно време)
Сигурен съм че има още десетки, а ако добавим чисто софтуерните компании и аутсорсинг, вероятно стотици фирми с впечатляващ ръст...

Големият ми син и приятелката му намериха реализация в България и даже нещо повече- въпреки че (за мен) са на страхотни позиции с перспективи и хубави пари, те изобщо не се чувстват обвързани и се оглеждат за нещо "предизвикателно" и "по-интересно". За мой ужас, както се досещаш, защото старата консерва в мен смята че добрата работа е нещо, което трябва да пазиш.

(Тук допълвам, че не съм се доизказал какво имам предвид: Синът ми и приятелката му, всеки за своята кариера в различни фирми, не смятат сегашната си работа и позиция за някаква находка, а за нещо в реда на нещата и вярват че имат и други подобни или по-добри възможности тук. Това е показателно как те възприемат възможностите на бизнеса в България в момента.)
Малкият и неговата приятелка сякаш също се ориентират за работа тук, макар че за тях все още е рано да се каже, предстои им завършване в следващите две години и тогава ще стане ясно.
Във всеки случай за кариерно развитие България е напълно равна на останалия свят за тези деца. Нито по-добра, нито по-лоша. Те се възприемат за граждани на света и това е едно от най-големите постижения а също така дава добра перспектива на самата България

Редактирано от Green Light на 11.06.25 10:44.

Тема Re: това под дания не е ли русиянови [re: Metropolis]  
Автор NAVYBG ()
Публикувано11.06.25 10:22

Домусите са 4-5 млрд, но те препират на Боко парите, а и ми се струва, че са основния канал на кока от Ю Америка за Европа. Хванаха им 2 кораба с такъв материал, и странно, тази зима продадоха 2а бразилци в ... Бразилия за страшно много пари! Да, мирише около тях, та се не трае!

Тема Re: Бъдещето на Българиянови [re: Green Light]  
Автор NAVYBG ()
Публикувано11.06.25 11:07

+ още един пример: на моя позната сина и завърши в САЩ, ЛА, програмиране. По любов се върна в Европа, в Холандия, AMSL. Започна да прави кариера там. Но. рухна любовта, и взе, че ... се върна в Бг, и то в родния му град, за да работи за ... AMSL, но в Бг фирма, техен подизпълнител! И сега не ще да чуе за чужбина! Тук е на висока позиция, същата работа като навсякъде, пари като навсякъде, но си е в къщи!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.