Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:17 16.06.25 
Поколения
   >> 40-50
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Въпрос към Уни, а и към всекинови  
Автор tartarianeyes (Falcoperegrinus)
Публикувано10.06.25 16:31

който има мнение по въпроса:
Кога, мислите, ще се спука поредният имотен балон?

Ходих с познати по южното черноморие, гледаха някакви жилища.

Какви са тия цени, какво е това чудо, за няма и 50 квадрата сбутано и грозно прстранство между 80000 и 100000 евро.

Аз ли съм в грешка като мисля, че това не е нормално?

Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022

Тема Re: Въпрос към Уни, а и към всекинови [re: tartarianeyes]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано10.06.25 16:41

за няма и 50 квадрата сбутано и грозно прстранство между 80000 и 100000 евро.

Каква е тая евтинИя, за която говориш?

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Автор NAVYBG ()
Публикувано10.06.25 16:49

Елементарно е. Когато почне охлаждане на икономиката, тогава. В момента е прегряла.
Охлаждането идва или с икономическа криза (не се очаква такава скоро), или с монетарни мерки - обикновено играе лихвения процент и рестрикция от централната банка. Тъй като БНБ така и не успя да озапти разпасаното кредитиране от нашите банки, се надявам ЕЦБ да го стори. Банките държат ниски лихви, но адски високи такси. Дори, ако не бъркам, ЕЦБ им направи забележка, понеже процентно имат ненормално високи приходи от тази дейност ( ок 20 %).
Балона се помпа яко, особено това лято ще е ужас, защото "с еврото ще се вдигнат много цените". Но нали някой трябва да ги извади тези пари, и да ги плати?
Както уникалната е написала, това 2К евро/квадрат за нищо се няма... хеле пък в София, където цени по 5К евро все повече цъфват в "атрактивните" райони, които кой знае защо стават все повече и по-големи... а задръстванията и шума са отвратителни!
Другото, което може би ще вразуми банките, ще бъдат лошите кредити, които рязко растат при бързото кредитиране. Ще им се наложи да провизират все повече средства за тази цел, да отписват вземания, и дано станат по-консервативни.
Вкратце - след година.

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано10.06.25 18:00

Докато има будали и сноби, които да дават паре за панелка/епк на морето, ще са такива цените.

Откъде българинът има толкова пари? Ами, повечето нямат. Ама заеми и после ще страда, ама ще се фукляви, че има апартамент на морето. Щото реклами за лесни заеми много, ама не съм видяла реклама за лесно връщане на заем.

Аз не ги разбирам тези работи. Имам познати, които купиха гарсониерка в Синеморец, в София живеят в същата гарсониерка. И кво? Ходят 5 пъти в годината, за празниците и отпуската. Бензинът айде, да речем, че не им е проблем, ама това е егати пътя, 6 часа поне, че и повече. Значи 1-2 дни отиват в път. като отидат първо да се почисти, второ да се поогледат и третоооо, то станало време за връщане. да, ама сватовете купили там, няма да са по-назад я. В същото време имат хубав имот на село, в наше село. Е да, ама сватовете са голЕми клечки, как така ще сЪ селянье.

Чувам напъследък, че май са сбъркали с тази покупка. Ще видим.
Имам и други колеги, съседи-накупиха некви кутийки по слънчака и Свети Влас.

Да, ако е за инвестиция, знам ли, ама кой ще им чисти, щото бившите ми хазяй купиха три апартамента в Равда, ама няма хора да им чистят.

не знам, не ги разбирам тия работи с апартаментите-строежи, строежи, заеми, заеми, взимат им после апартаментите...тъп народ, ей!

Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано10.06.25 19:31

Въобще не гледай цените в София. Имам мнение, но не е за пред патриоти и патологични родолюбци.

женчо

Автор Metropolis (LANL)
Публикувано10.06.25 19:47

най-вероятно никога няма цените да спрат да се вдигат докато сме в ЕС.
Преди малко се разделихме с един приятел, който от към 30 год. е в Лондон. Говорихме точно за имотите. Каза ми, че много от хората по точно в Англия не могат и да мечтаят за собствено жилище. Предполагам и ние вървим в тази посока. Освен ако не скочим в Евразия. Който е успял да вземе кредит за жилище изплаща ипотека с десетилетия. Другите са под наем, а малцина се уреждат с социални жилища. Хайде Англия е пренаселена, но до долкото знам и е Германия е така. Ти кажи за Австрия.

Тема Re: Въпрос към Уни, а и към всекинови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано10.06.25 20:44

Имам мнение, но не е за пред патриоти и патологични родолюбци.

Значи спокойно можеш да го споделиш тук!

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Тема Re: Въпрос към Уни, а и към всекинови [re: UnicaDonna]  
Публикувано10.06.25 20:57

Разби ме

Тема Re: Въпрос към Уни, а и към всекинови [re: NAVYBG]  
Публикувано10.06.25 21:01

Благодаря

Изразът " с еврото всичко ще поскъпне" е убийствен.

Единият брокер, при който бяхме, съобщи тържествено "купувайте, че след първи януари 2026 си евало майката".
Слава Богу, познатите ми са възпитани хора, та се изнесохме набързо

Тема Re: Въпрос към Уни, а и към всекинови [re: Metropolis]  
Публикувано10.06.25 21:07

В Австрия учудващо много хора имат собствени жилища.
Не говоря за тези с наследствени къщи, или онези, тъй наречените бауернхьофе, огромни стопанства.

Не мога да дам обективно мнение, хората, които познавам, всички са със собствени жилища и къщи.

За виена наблюдения нямам, но познавам българи, живеещи там от около 30 години, със собствени къщи около виена, които са много скъпи, закупили и за децата си жилища във виена.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.