Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:53 16.06.25 
Поколения
   >> 40-50
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Въпрос - Здравна Автоматизациянови  
Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано07.06.25 15:12

Как мога да автоматизирам плащането на здравните си вноски така, че да не е нужно всеки месец да влизам някъде в интернет и да си проверявам задължението? Или поне да ми пристига някъде съобщение че трябва да платя. Или да платя за година напред. Нещо такова, да не трябва да го мисля че акъл не остана.

женчо

Тема Re: Въпрос - Здравна Автоматизациянови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано07.06.25 15:21

Може да платиш много време напред. Просто хвърляш по сметката им някаква сума и те си взимат от нея всеки месец.

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано07.06.25 15:31

???!!!???

Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано07.06.25 15:44

Отиваш в Изипей и там плащаш за колкото време искаш напред.
Аз така правя.
От 1.04'25 здравната осигуровка се вдигна. Да знаеш!

Тема Re: Въпрос - Здравна Автоматизациянови [re: UnicaDonna]  
Публикувано07.06.25 17:01

Намирам им сметката някъде в интернет и просто превеждам някаква сума по моя преценка, така ли? И разчитам че те ще си усвояват някак, и аз ще трябва пак да проверявам дали не са свършили парите и да увисна?

женчо

Тема Re: Въпрос - Здравна Автоматизациянови [re: Lira Emerald]  
Публикувано07.06.25 17:05

Аз съм от онези които като кажат "отивам" имам предвид "отивам там и там в интернет"

Мислех че всеки който сам си плаща по интернет ходи на сайта на нап, откъдето стига до тази форма:

В нея не виждам как да вкарам повече от това което дължа, или да създам график за плащанията от мен.

женчо

Автор 741 ()
Публикувано07.06.25 17:41

Вместо да прехвърляш сумата от едната колона в другата с бутона, въвеждаш в полето на ръка от клавиатурата колкото искаш да платиш и нататък продължаваш както досега. Никой няма да те предупреди обаче когато свършат парите. Ако междувременно ти се появи друго задължение, то мисля ще си дръпне от висящите пари и следващите здравни осигуровки може да останат неплатени. Аз предпочитам да виждам какво е платено и какво дължа и не съм го правил това с внасяне на повече от дължимото.

Иначе, за самоосигуряващи се може и всичко наведнъж до края на годината, ако всеки месец внасяш едно и също и отговаряш на другите условия. Този, дето ти подава всеки месец декларациите за да ти се появи задължението, трябва да подаде декларация 5 и да престане да подава сегашните. И ти можеш да я подадеш, ама по-добре остави на него или най-малкото го предупреди, ако ще правиш самодейности на своя глава. Знам го като възможност, не съм го правил, давам жокер само.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано07.06.25 17:56

Питах Липарски, той плаща нашите, но го прави ежемесечно направо към НАП - по този формуляр, който си постнал. Ние не плащаме само здравни, затова си вързва гащите като сам си въвежда сумите по различните графи. Преди време се вързал с автоматично дърпане от банкова сметка - предлагат такава услуга срещу такса, но нещо му объркали, не ги разнесли правилно, здравните останали с месеци невнесени, та му отворили работа да се разправя. Каза да питаш в банката си, ако е само за здравни осигуровки, може да предлагат такава услуга. Но! През банка или Изипей си дърпат някакви такси, а директно нареден от теб превод към НАП е без такса. Освен това, непрекъснато променят осигурителните вноски и най-сигурно е да си следиш в НАП ежемесечно, защото може да се окаже, че дължиш, без да знаеш, ако нямаш достатъчно наличност в сметката.

Сложи си някакво напомняне, като наближи датата за плащанка, поне ще си рахат, че няма да стане някой гаф.

Тема Re: Въпрос - Здравна Автоматизациянови [re: 741]  
Публикувано07.06.25 22:00

Вместо да прехвърляш сумата от едната колона в другата с бутона, въвеждаш в полето
Хрумна ми но не знаех какво става с надплатеното.
Този жокер, благодаря за който, нещо ме обърка. Помислих че е доброволен, но като прочетох до долу видях това:
Самоосигуряващи се лица, които не подадат или не подадат в срок декларация обр. №5, се наказват с глоба в размер от 50 до 500 лв. (чл. 355, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване).
Тоест е задължителен?

женчо

Тема Re: Въпрос - Здравна Автоматизациянови [re: alisalisa]  
Публикувано07.06.25 22:07

Сложи си някакво напомняне
Натам вървят нещата.

женчо

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.