Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:07 16.06.25 
Поколения
   >> 40-50
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема Ако това е вярнонови  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано27.05.25 18:48

и стане така, то заставам до Уни против ЕУ, евро и све!

"Изглежда обаче, че в ЕП има съгласие. Ако Европарламентът признае македонския език и идентичност, той ще е вторият законодателен орган в Европа след германския Бундестаг, който го прави. Парламентът в Берлин прие такава резолюция на 15 юни 2023 г.

Още: Спорна резолюция в САЩ за "македонския принос" разпали пожар у нас

Докладчикът Томас Вайц и пренебрегването на българския интерес
Според справка на БГНЕС в регистъра на срещите в ЕП Вайц е провел 36 срещи с властите на Северна Македония, откакто е назначен като докладчик, и нито една с организациите на българите в Северна Македония.

Преговорите започват на 14 май след месец и половина отлагане. По доклада има 40 предложения на българските евродепутати Андрей Ковачев от ГЕРБ и Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“. Томас Вайц организира официален обяд с депутати от Северна Македония и с докладчиците „в сянка“, но на него няма поканени български представители. В същия ден български евродепутати разбират, че народните представители от западната ни съседка вече са разполагали с всички техни текстове и предложения. Вайц признава, че докладът е изтекъл в медиите в Северна Македония, което е нарушение на правилата на ЕП."
actualno.com

Междувременно се водят 2 дела срещу българи, затова че са българи.

Ще ли ни предаде т.н. Европа за пореден път?
Ще ли клубните евро-атланти да ми обяснят каква хубавина се случва?
Ще ли темата да премине в анти-Русия и анти-комунизъм...(няма лошо, знам, че има голяма вина, но моля да е в друга, ако някой желае. Тази е засега, днес!)
Ще ли българските политици за пореден път да предадат българите?

Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Baldrian на 27.05.25 18:42.</EM></FONT></P>

Редактирано от Baldrian на 27.05.25 18:54.

Тема Re: Ако това е вярнонови [re: Baldrian]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано27.05.25 18:59

Ми на Европа не и дреме грам, което не ме радва, но е разбираемо.

Тема Re: Ако това е вярнонови [re: MupaM]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано27.05.25 19:08

Няма го още в големите медии. В македонските е излязло.
Ако стане, това си значи директно заплюване на България в лицето и легализиран антибългаризъм и геноцид над българите там.

Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Автор parvaty (усмихната)
Публикувано27.05.25 20:09

А то няма ли македонски език и идентичност, след като има македонска държава?

Освен това не знам ти колко македонци познаваш, аз имам близък приятел македонец - ми не му разбирам особено като говори с познати на македонски (заради теб не слагам “език”).

Иначе, според теб, на какво говори той?? На български диалект?

Изобщо нямам представа за какво е спорът, често чета твои теми по въпроса - но те живеят на територия извън България, не се определят - ни тях, ни езикът им, като българи - какъв е проблемът ? Нашият??

Тема Re: Ако това е вярнонови [re: parvaty]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано27.05.25 20:09

Нашият проблем е, че тормозят жестоко българите там.
Къде другаде има дела за това че си цитирал книга на български във фейсбук?
Къде другаде да си българин е предпоставка най-малкото за социална изолация?
Какъв многовековен македонски език, като е кодифициран 1945 и това не е проблем за нас. Признато им е.
Проблемът е в репресиите и териториалните претенции към България.
Ако не си наясно, прочети.
А иначе познавам много македонци-и да, ако са с българско самосъзнание са тормозени.
Да не говорим, че се фалшифицира история.
Да не говорим, че жертвите на убитите, щото са българи и днес са тормозени. Да не говорим за извинение или обезщетение на ограбеното им.

Част от тези хора са деца на избитите горе.
Ти какво питаш всъщност?
Това горе отговаря ли ти малко на въпроса къде е проблемът?

Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано27.05.25 20:33

Балдри, това не е заяждане.
Тези българи в Македония, не могат ли да се приберат в България?
Представи си, турци/гърци са превзели България и ти си преследвана за това че пишеш постинги вфейсбук, палят ти колата, чупят ти прозорците, и това го правят 90% от всички около теб. Не се виждат българи, чувстват се турци/гърци, а ти българка. Но е там, в северозапада да кажем, е останало едно парче българско. Защо да не отидеш там? Аз бих отишъл. Нека поканим тези българи в македония да си дойдат.

женчо

Тема Re: Ако това е вярнонови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано27.05.25 20:50

Той е потомък на Братя Миладинови. Дъщеря му е тук. Домът му, живите родители и гробовете на мъртвите са там.
В Македония все още се учи в училище, че ние сме татаро-монголи, фашисти, окупатори.
Езикът на омраза е жесток.
Териториалните претенции на лице.
Вчера Мицковски пак си говореше за 200000 македонци в България.
Извинявай, но дали ако в България някой е съден, затова че е написла постинг във фейсбук на какъвто и да е език, щеше да припари до ЕС.
Когато тази държава я приемат с всичките и абсурдни доктрини, тежко ни и горко!
Отделна е кражбата на история...

Тема Re: Ако това е вярнонови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано27.05.25 20:55

Постингът му от 20.05, макар профилът да е открит.

ВАРОЛОМЕЈСКА НОЌ
Во втората половина на 16.век, во католичка Франција протестантизмот се шири со забрзано темпо. Католичкиот клер уплашен од општествените промени организира погром во кој се убиени неколку илјади протестанти (хугеноти). Тоа се случува на денот на Св. Вартоломеј на 24. август 1572 година. Водач на тоа злосторство е кралицата Катерина де Медичи.
Утре (21. май 2025 година) му се суди на лидер на здружение. Човекот е Љупчо Ѓоргиески и обвинението против него е тоа што го цитирал Иван Михајлов.
Се прашувам дали се суди на слободната мисла, или целта е Љупчо да биде санкциониран, а истомислениците заплашени. Веројатно и двете.
А подносителот на обвинението е битолската Катерина Медичи.
Францускиот хуманист од 18. век Франсоа Волтер во една своја мисла вели:
"Господине јас не се сложувам со Вас, но спремен сум да го дам и својот живот за Вие слободно да ја искажете својата мисла".
Преведен на нашински би звучел отприлика вака:
"Јас не се сложувам со тебе и затоа ќе ти ја скршам главата".
Волтер живеел во 18. век, а ние?
ЉУПЧО ИЗДРЖИ, не си сам!!!

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано27.05.25 20:51

Не се разбира какъв е проблемът, не е лесно да се разбере. На пръв поглед сме ние, лошите, отричаме им правото да бъдат каквито искат, амазащоенужнодаровимвминалото, ребята, давайте жить дружно, давАйте да гледаме напред и да сме близки. Точно това толкова примамливо и добре изглеждащи нещо е в тяхна полза и в наша вреда, защото ситуацията е такава, особена. Да, най-нормалното нещо е, когато имаш "проблем в отношенията" с човек или държава, да кажеш: да не ровим назад, дайте да се сдобрим, каквото било - било. Само че тук не е така, на мен ми е омръзнало да се обяснявам защо смятам, че не е така, още повече, че вчера се обяснявах и в коментарите във Фейса под видеото на Иван Мирчевски, обяснявала съм се тука на Грийна, омръзнало ми се е да се обяснявам и да получавам подигравки от разбирача Гераско. Грийнът също не ме разбра, Парвати няма да те разбере и изобщо тука разбиране няма да срещнеш - не за друго, иска да си навлязъл в темата просто, не се обяснява с две думи и не е за вярване това, което обясняваме - и аз да съм незапознат с темата наблюдател, и аз няма да си повярвам на обясненията, ще се отнеса към тях, както разумен човек се отнася към лозунгите на Коцето Копейкин или на някой ковид-конспиралник. Зарежи, няма да стане.

С две думи все пак: проблемът НЕ е в сегашната им отделност и идентичност и не е само в репресиите, фини или по-груби, върху хора като Илия Стояновски от линка или баща му. Първото не би трябвало да е проблем, второто е проблем, но не главен, не е коренът и началото на проблема, а производни на него.
Не се обяснява с две думи, както виждаме.

Тема Re: Ако това е вярнонови [re: MupaM]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано27.05.25 21:07

Направо не е за вярване какво се случва.
Но част от европейците чудесно знаят какво се случва, защото проблемът е създаден и от тях преди десетилетия.
Гърците се отстояха. Нашите са просто идиоти.
Ето днес реагирали Ковачев и депутата на ИТН. Другите? ППДБ? БСП?
Къде са? Какво правят? Даже и в медиите не излезе.
Ще излязат после изродите да ми говорят глупости по телевизорите...А това е бомба със закъснител. Голяма!
Пиша го към теб, опитвайки да поясня. Даже не знам за кого...
Това чувство на нихилизъм, тесногръдие, егоизъм е ужасно!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.