|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
В Русия обичат Путин
|
|
| Автор |
alisalisa (Lipari също) |
| Публикувано | 27.05.25 11:57 |
|
|
Статията от няколко изречения не е интересна.
Интересни са коментарите под нея, заради тях пускам темата.
На руски са, естествено, защото коментират руснаци.
Клубните путинофили нямат проблем с езика, за останалите любопитни има компютърни преводачи.
Докато дирските клубове пак бяха омрели, а времето дъждовно, се позабавлявах да чета какво си хортуват братушките от нашата клубна черга под техните местни новини.
Интересно!
За сверяване на часовниците най-паче.
| |
|
|
|
При нас не е по-различно.
Но, миналата седмица мои близки се върнаха от Русия-един месец бяха там, Москва и Санкт Петербург.
Думите им : американците може да ги настигнем, но руснаци няма начин. Не сме говорили за покупателната им способност, а за чистотата, роботизацията (чистене, куриери и други)
Тези дни ги очаквам с видео филмичета у дома.
| |
|
|
|
Според мен при нас е по-различно. Не съм чела под конкретната статия, но общи впечатления давам.
При нас винаги е мрънкане, плюене, псуване, "територията", "Ганьо", "манталитетът", "българинът", следвано от оплюване, кого няма да настигнем и след двеста години (руснаци, румънци, турци, гърци...), при тях около половината се праскат колко са велики и как западът, бездушен и разпадащ се, им диша праха.
На мъжа ми един познат преди няколко години прати щерка си в Санкт Петербург да учи - и той не пропусна да разкаже колко напреднала друга планета са и какви чудеса и благоустройство има там, каквито ние не сме видели и няма да видим. Най-впечатлена бях, че плащали с телефоните си, ти да видиш.
Човекът, разбира се, е съвсем искрен в почудата и възхищението си, но е еквивалент на Ржевски от форума - при Андерсен каквото стори дядо, все е хубаво, а при него каквото види в Русия, все е непознато технологично чудо.
Иначе нечуваното германско роботче асистент в магазин се оказа, че го имало и в Павликени ли беше.Редактирано от MupaM на 27.05.25 13:04.
| |
|
|
|
Ами прочети мненията под статията.
Путин-върха сме, народът-живеем в паралелни вселени.
| |
|
|
|
После, че работя и имам време само колкото да кажа "somebody is wrong on the internet".
| |
|
|
|
Хвърлих един поглед - да, специално от прочетеното наистина повечето плюят.
Само една корекция, че май и там някои не са разбрали - това не е класиране по "покупателна способност", а по размер на икономиката (общ БВП), преизчислен по паритет на покупателната способност. GDP/PPP, както го означават понякога. Голяма държава е нормално да е по-напред по общ БВП - не е единствен фактор големината, но е съществен. Не е на глава от населението.
Не е класиране по някаква покупателна способност на дохода на човек или нещо такова. Последното би означавало, че са лидери по добър живот и висок стандарт в световен мащаб.
Редактирано от MupaM на 27.05.25 14:14.
| |
|
Тема
|
Re: В Русия обичат Путин
[re: alisalisa]
|
|
| Автор |
vozac (Driver) |
| Публикувано | 27.05.25 14:13 |
|
|
ходилите на екскурзия в Северна Корея разказват същото. Най-добри са във всичко. Емиграцията казва друго. Ако напишат различно във форума, нали могат да ги проследят...
| |
|
|
|
| |
|
Тема
|
[re: alisalisa]
|
|
| Автор |
Naki (Company Ястреб) |
| Публикувано | 27.05.25 16:19 |
|
|
Ебаси яките глупотевини!
Тия дори мен ще бият по простотия, да?!
Тотални "данни от академиците"..
Нагоденко и Натъкменко, не други.
| |
|
Тема
|
[re: Naki]
|
|
| Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
| Публикувано | 27.05.25 16:11 |
|
|
Тотални "данни от академиците"..
Нагоденко и Натъкменко, не други.
Ама разбира се! Ти си наясно с всичко. Особено с настроенията в Русия!
ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|