Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:42 03.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Защо дадоха света на....?нови  
Автор aiumi ()
Публикувано07.05.25 23:21

Вдъхновено от съседната тема :):)

В крайна сметка, скъпи клубари, стана ли ясно, защо руснаците разтуриха Варшавския договор, СИВ, СССР, и целия соц. лагер?

Знам, че битува твърдението, че не са издържали икономически, но напоследък ми попаднаха някакви статистики за БВП, износ и т.н. и там се вижда, че нещата хич не са били зле спрямо световните
показатели, говоря за СССР, не за България. А и руснаците никога не са били хора, които особено много да ценят приятния и материално изобилен живот, и дори се гордеят, че са над тези неща, и някакви си лишения едва ли са им били фактор. А останалите държави нямаха кой знае какво право на мнение, и общо взето чакаха да им се зададе генералната линия

Тъй че за мен, икономическата теория звучи все по-неубедително, особено в светлината на настоящото развитие.

Някакви идеи?

Тема Re: Защо дадоха света на....?нови [re: aiumi]  
Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано07.05.25 23:18

Икономическата теория е убедителна само в тесния кръг на психодесните.

Автор samson (Оня)
Публикувано07.05.25 23:51

Кратко казано: Всички имаме един път-Развитие!

А за дълго и обстойно, няма нито място, нито време, нито разбиране!

Съвсем правилно забеляза, че не е такова каквото си мислим че е!
Идеята е да се разделим!

Тези за Ада и тези за Рая!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор ad miralМодератор (андорския флот)
Публикувано07.05.25 23:53

Един мой познат, руски физик, още през '90 го формулира така:

Властимащите в СССР не бяха в състояние да осигурят надеждно децата и внуците си след излизането си от системата, понеже мястото на индивида в социалната йерархия не се определяше на първо място от имотното му състояние. Затова предпочетоха вместо партийни функционери да станат олигарси.

_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано08.05.25 01:33

В крайна сметка, скъпи клубари, стана ли ясно, защо руснаците разтуриха Варшавския договор, СИВ, СССР, и целия соц. лагер?

Подлите американци вербуваха Горбачов, затова.

Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано08.05.25 06:17

Гордея се, че моята теория по въпроса, която неведнъж съм споделяла тук, се оказа еднаква с тази на адмиралския физик, макар и казана с други думи.

Обяснението се съдържа в една простичка дума - алчност. Оказала се най-могъщата ЧОВЕШКА черта.

В омразния ВИ соц не можеше да се краде толкова мащабно, колкото в омразния МИ див пазарен капитализъм. Затова шефовете на соца решиха да го премахнат, за да си крадат на воля.

Даже ми се струва, че ЕС го грози същата съдба по същите причини, макар и модифицирани в идеологически аспект. Тоест - няма идеология, има само алчност.

Аз съм изненадана, че още съществуват хора с претенции, които смятат, че е било по икономически причини.

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Тема Re: Защо дадоха света на....?нови [re: ad miral]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано08.05.25 06:18

Адмиралски, я дай една стройна теория за това как се пробива дупка в морето.

Тема Re: Защо дадоха света на....?нови [re: UnicaDonna]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано08.05.25 10:12

Обяснението се съдържа в една простичка дума - алчност. Оказала се най-могъщата ЧОВЕШКА черта.

В омразния ВИ соц не можеше да се краде толкова мащабно, колкото в омразния МИ див пазарен капитализъм. Затова шефовете на соца решиха да го премахнат, за да си крадат на воля.

По-голяма смешка не бях чела от жена, която от 20-йсгодишна драпа да се прехранва и пълни гушка в "дивия пазарен капитализъм". В соца - при дивите капиталистически западняци, след соца - в дивата ни капиталистическа държава.
Цял живот търчиш подир дивите капиталисти за хлебчето и масълцето върху хлебчето, пък сега, като напълни гушката и продължаваш да я пълниш в дивата ни капиталистическа пазарна икономика- хорската алчност ти е крива.

Що не стана даскалица по музика за 175лв месечна заплата и не се пенсионира достойно като такава, бе! Толко ли ти беше омразен соца и неговите почтени трудови хора и закони?
Ами ръгна при дивите западни капиталисти за печалбарство, после се прибра при дивите български капиталисти да ловиш риба в мътна вода, та до днес.

Тема Re: Защо дадоха света на....?нови [re: alisalisa]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано08.05.25 12:11

Мноооого си тъпа. Ама наистина много. Все го подозирах, но съм изненадана, че ЧАК ТОЛКОВА МНОГО.

Продължавай да го демонстрираш на воля. Кажи нещо и за пенсията на мъжа ми.

Няма да се изненадам и ако ме попиташ по накевски защо не емигрирам в Русия.

ЦРУ свали 83 правителства по света от 1947 до 1997. Повечето - демократични

Тема Re: Защо дадоха света на....?нови [re: UnicaDonna]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано08.05.25 12:24

И защо, Доне, защо?!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.