Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:02 09.05.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема България може като по учебник!нови  
Автор NAVYBG ()
Публикувано17.03.25 23:10

В светлината на трагедията в Кочани, където пожар уби над 60 деца, България показа, че го може! Може да протегне приятелска ръка ПЪРВА, може да приеме възможно най-тежките случаи, хората да се органзират да даряват кръв за тежкоранените! Както го написа мой приятел от Скопие, като по учебник! Действително е така! За разлика от разпищоления сръбски президент Вучич, който си позволи нечуваната гавра да вкара в реанимацията над 20 фото и видеорепортери, за да си прави срамен опит за PR с настанени при тях ранени деца, което е абсолютно безотговорно и недопустимо с оглед тяхното крехко здравословно състояние, също така и от морална гледна точка!
Можем да се гордеем с реакцията на правителството ни, на нашите лекари и служби!
Това просто като контрапункт на всички простотии!

Тема ми сега?нови [re: NAVYBG]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано17.03.25 23:32

като им прелеят бугарска кръв на тия македончиня, виж станали бугараши

Тема Re: България може като по учебник!нови [re: NAVYBG]  
Автор samson (Оня)
Публикувано17.03.25 23:44

БЪЛГАРИЯ ли?
Може я!

"Може да протегне приятелска ръка ПЪРВА,"

Че нали първа го направи когато САЩ бомбиха съседите на запад, Гърция отказа, но пък първа , България им даде небесен коридор за бонбене... но тогава не било дискотектна трагедия , а национално принципно бомбене....

България може всичко, нека да си кажем.
Но и да направим сравнение, в случаят "БЪЛГАРИЯ" е за поздравления!...БЪЛГАРИЯ ?

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Редактирано от samson на 17.03.25 23:45.

Автор Albena l (оф..)
Публикувано17.03.25 23:54

Национален траур? Национален?
Ми аз не съм българка значи.
Национален траур за изгоряла тяхна плевня дискотека?
Браво на нас, на вас де, помияри

Редактирано от Albena l на 18.03.25 00:06.

Тема Re: България може като по учебник!нови [re: samson]  
Автор Tyзлиja (стар вълк)
Публикувано18.03.25 03:53

Тогава България си следваше интересите , а Гърция - своите.
От кой зор би трябвало тогава България да действа за хатъра на Сърбия и Русия?

Редактирано от Tyзлиja на 18.03.25 04:05.

Автор Tyзлиja (стар вълк)
Публикувано18.03.25 03:55

Сръбският шовинизъм и югославството като негова форма създават гнусен облик на техните носители.

Тема Re: България може като по учебник!нови [re: Tyзлиja]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано18.03.25 06:44

Същото щях да кажа. Дупедавщината на някои е неизтребима.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано18.03.25 06:38

Не ми допада това самомнително патриотарско говорене в стил "Вижте ни колко сме благородни и велики". Но ще призная, че докато гледах снощи репортажите по новините, и на мен ми минаха едни назидателни и леко злоради мислички през ума.

Сама по себе си реакцията на българските власти е нормална практика по целия свят - при бедствие или катастрофа с голям брой потърпевши най-близките съседи да се отзоват със спасителна и медицинска помощ. При над 150 пострадали да превозят спешно със самолет дори 14 към български болници, пак е нещо, когато се води надпреварване с времето за спасяване на човешки животи. Хареса ми и как хората светкавично се самоорганизираха в акция за безвъзмездно кръводаряване за пострадалите младежи.

Останалото - ден на национален траур в съпричастност - си е откровено натриване на носа на бай македонец. И колкото и да е ачик простовата и дърварска тази реакция /защото не е обичайна практика, когато в една държава се случи трагедия всичките й съседки солидарно да изпадат в нацинален траур/, специално по отношение на македонската политика спрямо България я намирам за добро попадение в играта на морално превъзходство. Бай македонец се е докарал дотам в примитивната си агресивна неприязън спрямо българите, че е време да му се даде малко храна за размисъл - аджеба, какви ще ги дъвче, когато животът на децата му е заложен на карта и на чия помощ ще се опре в крайна нужда?

Но, по принцип е срамотно и недостойно да се използват такива козове, дори срещу примитива, който я ви схване посланието, я не.

Тема Re: България може като по учебник!нови [re: alisalisa]  
Автор MilaO6 ()
Публикувано18.03.25 07:02

Македонец ли е, пада си чукундур. Със сигурност като мине време и му се уталожи и поразмине шокът и мъката, ще се прави, че нищо не е станало и никой не му е помогнал, хеле пък българинът.

Тема Re: България може като по учебник!нови [re: Albena l]  
Автор Sarayah (лунно-сребърна )
Публикувано18.03.25 07:08

Браво за това мнение!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.