|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема
|
България може като по учебник!
|
|
Автор |
NAVYBG () |
Публикувано | 17.03.25 23:10 |
|
В светлината на трагедията в Кочани, където пожар уби над 60 деца, България показа, че го може! Може да протегне приятелска ръка ПЪРВА, може да приеме възможно най-тежките случаи, хората да се органзират да даряват кръв за тежкоранените! Както го написа мой приятел от Скопие, като по учебник! Действително е така! За разлика от разпищоления сръбски президент Вучич, който си позволи нечуваната гавра да вкара в реанимацията над 20 фото и видеорепортери, за да си прави срамен опит за PR с настанени при тях ранени деца, което е абсолютно безотговорно и недопустимо с оглед тяхното крехко здравословно състояние, също така и от морална гледна точка!
Можем да се гордеем с реакцията на правителството ни, на нашите лекари и служби!
Това просто като контрапункт на всички простотии!
| |
|
като им прелеят бугарска кръв на тия македончиня, виж станали бугараши
| |
Тема
|
Re: България може като по учебник!
[re: NAVYBG]
|
|
Автор |
samson (Оня) |
Публикувано | 17.03.25 23:44 |
|
БЪЛГАРИЯ ли?
Може я!
"Може да протегне приятелска ръка ПЪРВА,"
Че нали първа го направи когато САЩ бомбиха съседите на запад, Гърция отказа, но пък първа , България им даде небесен коридор за бонбене... но тогава не било дискотектна трагедия , а национално принципно бомбене....
България може всичко, нека да си кажем.
Но и да направим сравнение, в случаят "БЪЛГАРИЯ" е за поздравления!...БЪЛГАРИЯ ?
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!Редактирано от samson на 17.03.25 23:45.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Albena l (оф..) |
Публикувано | 17.03.25 23:54 |
|
Национален траур? Национален?
Ми аз не съм българка значи.
Национален траур за изгоряла тяхна плевня дискотека?
Браво на нас, на вас де, помияри
Редактирано от Albena l на 18.03.25 00:06.
| |
Тема
|
[re: samson]
|
|
Автор |
Tyзлиja (стар вълк) |
Публикувано | 18.03.25 03:53 |
|
Тогава България си следваше интересите , а Гърция - своите.
От кой зор би трябвало тогава България да действа за хатъра на Сърбия и Русия?
Редактирано от Tyзлиja на 18.03.25 04:05.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tyзлиja (стар вълк) |
Публикувано | 18.03.25 03:55 |
|
Сръбският шовинизъм и югославството като негова форма създават гнусен облик на техните носители.
| |
Тема
|
[re: Tyзлиja]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 18.03.25 06:44 |
|
Същото щях да кажа. Дупедавщината на някои е неизтребима.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 18.03.25 06:38 |
|
Не ми допада това самомнително патриотарско говорене в стил "Вижте ни колко сме благородни и велики". Но ще призная, че докато гледах снощи репортажите по новините, и на мен ми минаха едни назидателни и леко злоради мислички през ума.
Сама по себе си реакцията на българските власти е нормална практика по целия свят - при бедствие или катастрофа с голям брой потърпевши най-близките съседи да се отзоват със спасителна и медицинска помощ. При над 150 пострадали да превозят спешно със самолет дори 14 към български болници, пак е нещо, когато се води надпреварване с времето за спасяване на човешки животи. Хареса ми и как хората светкавично се самоорганизираха в акция за безвъзмездно кръводаряване за пострадалите младежи.
Останалото - ден на национален траур в съпричастност - си е откровено натриване на носа на бай македонец. И колкото и да е ачик простовата и дърварска тази реакция /защото не е обичайна практика, когато в една държава се случи трагедия всичките й съседки солидарно да изпадат в нацинален траур/, специално по отношение на македонската политика спрямо България я намирам за добро попадение в играта на морално превъзходство. Бай македонец се е докарал дотам в примитивната си агресивна неприязън спрямо българите, че е време да му се даде малко храна за размисъл - аджеба, какви ще ги дъвче, когато животът на децата му е заложен на карта и на чия помощ ще се опре в крайна нужда?
Но, по принцип е срамотно и недостойно да се използват такива козове, дори срещу примитива, който я ви схване посланието, я не.
| |
Тема
|
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
MilaO6 () |
Публикувано | 18.03.25 07:02 |
|
Македонец ли е, пада си чукундур. Със сигурност като мине време и му се уталожи и поразмине шокът и мъката, ще се прави, че нищо не е станало и никой не му е помогнал, хеле пък българинът.
| |
Тема
|
[re: Albena l]
|
|
Автор |
Sarayah (лунно-сребърна ) |
Публикувано | 18.03.25 07:08 |
|
Браво за това мнение!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
|
|
|