Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:29 03.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Албенска Тему/анови  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.12.24 21:53

Щото Албена нали от Тему пазарува... та де Тема там и Тему))

Запълних си доста дупки за градината и кухнята.
Този сайт, Тему, е егати въдицата

, на бастун ме хванаха

но, честно казано, няма нищо, което да изхвърля. невероятно е, как дребни левчета, правят сметки от по 100-200 лева. казано си е де, евтините неща са най-скъпи. За 1 месеца похарчих малко над 350 лева, не е кой знае колко, но няма нищичко друго, освен дребнотийки за градината. С изключение на един чайник с дифузер.
Доволна съм!

ГолЕма работа е китаецът. Не знам как го докарват на себестойност

Тема Re: Албенска Тему/анови [re: RujaKaramfilova]  
Автор samson (Оня)
Публикувано30.12.24 22:42

Оф...цунки за нашата Албена....но и ти си го заслужаваш...в смисъл как така изведнъж помъдря?
Албена Тему, Албена...че и аз с вас, за да не ме помислите за сухар празен критикар..... като вземем основното без аз ти, албена и Тему, помъдряваме по един и същи начин...

И несъобразно, етиката, морала, Албена, Тему и нас, и мен тук кажа, че за да помъдреем, е задължително да сме изяли по едно говно, като Тему...което не е достатъчно за всички ни, може да си го признаем

Веднъж да изядеш Тему, е грешка, ...втори и поредни пъти още, е глупост.

Следва мъдрост без въпроси....това което питаш, аз не го разбирам.

И аз съм доволен, иначе откъде другаде да го осъзная ако не е и от Тему.
Доволен съм....с особен вкус, но и вече мъдър!

Тему до Тему и Албени до Албени...обичам ги!
Радвам се на мъдростта ти!
Не ми пука и на мен от къде ни иде!

Ако да е от Албена, що пък не!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано30.12.24 22:48

При пазаруване от тему трябва да не одбираш от това което пазаруваш за да не ти е ясно че е боклук. Леко по-свестните неща са на цени по-високи от цените на които си ги вземам от нашите онлайн магазини, а нашите и идват по-бързо. Не съм заглеждал боклуците, може и тях да ги има по-евтино по нашите онлайн магазини.

женчо

Тема Re: Албенска Тему/анови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.12.24 23:01

важното е,че всичкото е доволно за градините ми. По-важното е, че всичко е на едно място.

Имаш ли представа как търся фолиа, мрежи, конструкции, подпори, ръкавици, шушони, връзки, лепки, надписи......... на едно място. Е няма. И кво, от един сайт едно, от друг-друго, всеки с доставката до село поне 10-ина лева, щото е до адрес

Аз не бързам за никъде, това е най-малкият ми проблем! За 10-ина дена дойде всичкото.

Автор samson (Оня)
Публикувано31.12.24 01:18

"За 10-ина дена дойде всичкото."

Вярно е-от Тему има какви боклуци да се купят.
Но да си купя боклуци наведнъж за 300лв., и милиардер да съм, няма да го направя...щото било наведнъж....

Освен....мамка му, пак ли аз....освен ако си купя от Тему десет евтини жени за еднократна употреба!
Държа да са китайки, и Тему не лъже!
Ако ги препирам редовно, като грижовен за стоката си, ще изкарам с тях по евтино отколкото две истински, а мен ме бива....за Тему!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Албенска Тему/анови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано31.12.24 05:54

Леко по-свестните неща са на цени по-високи от цените на които си ги вземам от нашите онлайн магазини

+100! Даже не онлайн - като отидеш в 1-2 магазина - си ги намираш по-евтини, но преимуществото е, че си ги "виждаш и пипваш".

Почти никога не пазарувам онлайн. Точно поради тази причина. Онлайнът ми се свежда до това да си харесам нещо на компа, да видя в кой магазин го има на живо и да отида "око да види - ръка да пипне". Предпочитам и онлайн-рекламиращите да си имат магазин, в който да отида да си видя стоката. Често се случва.

А за цените - същото отдавна съм видяла и за прочутите Емаг. Най-големите им промоции са с по-висока цена, отколкото можеш да си намериш същите стоки и на живо във веригите или големи магазини, хем без промоция. Чак ме нервира, като започнат да гърмят навсякъде за прочутите си намаления и "свръх ниски" цени!

Ама какво се нервирам и аз... все едно човек да се нервира на жертвите на телефонните измамници. Докато има глупаци да им се връзват...

Онлайн търговията според мен е еманация на модерното евроатлантическо затъпяване на народонаселенията. И стъпка в правилната за милиардерите посока.

(За Тему специално още Уникалното ме предупреди изобщо да не го и отварям)

Сенатор Греъм: Войната в Украйна в крайна сметка е за пари.

Тема Оффффф ((((нови [re: UnicaDonna]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано31.12.24 07:31

ПОСЛЕПИС

Ама ще кажете - това (онлайн пазаруването) пести време.
Да, така е.

Но във връзка с времето - винаги когато "имам време" - се чудя.

Когато бях малка - та до гимназията чак (преди 100 години, Наки!

), моята майчица:

-Ходеше на работа 6, впоследствие 5 дни седмично, по 8 часа, 9 - с прехождането до работа и обратно.

-Готвеше ни ВСЕКИ ДЕН рано преди да отиде на работа. Или вечер, когато се върне. Хладилници нямаше.

-Чистеше редовно къщата, ама не с моп на дръжка, а с метла и после - парцал с лазене по пода. В началото нямаше и прахосмукачки.

-Переше доста време на ръка, вода си топлеше с един бързовар с оголени реотани, после с ония кръглите перални, които не бяха автоматични и си искаха доста време за обслужване - да сложиш прането, да налееш топла вода и прах за пране, да я изчакаш да извърти, после няколко пъти - същата операция за плакнене, после да ги извадиш и изстискаш... Тогава се перяха и НОСНИТЕ КЪРПИЧКИ.

-Гладене на всичко - не с парна ютия

-Шиеше ни дрехи, и на себе си. Конфекцията не беше много уау, ако изобщо нещо се намереше в ЦУМ и ДЕТМАГ. И по Жданов.

-Заплиташе си бримките на чорапите с часове

-Абсолютно всяка седмица ходеше на фризьор - НИКОГА не съм я видяла без фризура

-Водеше ни на училище в началните класове

-Откак купихме телевизор (от първите) - всяка вечер следеше, гледаше новини, филми, концерти - ВСИЧКО

Това са регулярни, почти ежедневни или през-дневни дейности. И всичко сама. Имаше (абсолютно погрешната ) философия - децата да си гледат училището, а мъжа - вестника, кръстословиците и работата!! Не обичаше да й се бъркат в задачките.

Винаги имаше и извънредни.
-Да ми ушие костюм за училищната самодейност.
-Да отиде при баба и дядо да им помогне. После ги взехме у нас и няколко години се грижеше и за тях, в почти безпомощно състояние и двамата, починаха в ръцете й у нас.
-Да напазарува каквото е необходимо за храна и за ВСИЧКО останало вкъщи.
-Всяка година лятото да ни приготви - ходехме на почивна станция семейно, после аз - на лагери с "Бодра смяна". И на турнета. Всяка година.
-Да намаже паркета с паркетин и да го излъска.
-Да извърти баници, сладкиши, всяка събота и неделя - специална закуска.
-Да избродира и изплете на дъщерите си домашното по Ръчен труд
-На Великден - козунаци.

Май няма нужда да продължавам... Спеше си нормално време. И си отиде на 93 години...

Тази жена, в сравнение с мен сега, като че ли имаше не 24 часа, а минимум 48 часа денонощие, и никога не съм я чула да каже "Нямам време".

Без компютри, без полуфабрикати, без онлайн пазаруване, без реклами, в началото без телефон, после - само с домашен.

На 55 години се пенсионира и отгледа двама внуци. Щото щерките й все "нямаха време". Нищо, че не шият, перат с автоматични перални и чистят с прахосмукачки.

Та - така по отношение на "пестенето на време"..

(Да поясня - ИЗОБЩО не говоря нито за майка ми персонално и качествата й, нито за разнообразието на стоки и услуги, които има сега, за удобствата, за техническите съвършенства, за кариерно развитие и пр, и пр БЕЗСПОРНИ преимущества на днешното време. Единственият фактор, който коментирам, е ВРЕМЕТО. И как така тя имаше време за свръхвремеемки задачи, а ние все нямаме при всички удобства около нас, и все търсим как ДА ГО СПЕСТИМ)

Сенатор Греъм: Войната в Украйна в крайна сметка е за пари.

Редактирано от UnicaDonna на 31.12.24 09:32.

Автор vozac (Driver)
Публикувано31.12.24 09:23

лаишки отговор, специалистът вече се изказа.Това е платформа, не са стоки на склад, за да са натрупали транспорт и складови разходи. Поръчвайки, ти имаш контакт с директен производител, чак тогава започва придвижването към консолидационен център.
Второ е, че това е субсидирана, експортно ориентирана икономика. Транспортът също е субсидиран, китайското правителство плаща, за да се изнася.
Трето е, че обикновено пратките са под лимита за обмитяване, но това ще е до време. Подготвят се процедури, всяка пратка от трета страна, да се обложи с мито и ДДС, независимо от стойността й.
Понякога пратките не идват, но връщат парите. Понякога закъсняват. За коледните празници и подаръци, моите колеги започнаха да поръчват медец и два предварително
Не ползвам това, не ме трябват такива неща.
Но чаках 3 месеца да една книга от Русия и я получих.

Автор Albena l (оф..)
Публикувано31.12.24 10:01

За градината не знам, обаче има готини гащи и чорапи, дънки, рокли, боя за коса, клавиатури, лампи, отвертки, вече не помня и всичко. Въобще в никакви тукашни магазини няма и да вляза вече

Обаче защо няма перилни препарати и битова химия, знаеш ли?

Тема Re: Албенска Тему/анови [re: Albena l]  
Автор vozac (Driver)
Публикувано31.12.24 10:23

защото за морски и въздушни превози перилни препарати и битжва химия може да са под рестрикция, като опасни товари.Също и при морски превози, тези вещиства си променят свойствата при много ниски и много високи температури.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.