|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Креативни идейки - анти ИИ темичка
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 14.12.24 12:23 |
|
Тези дни дообзавеждам един апартамент, в случая, маломерна кухня с проста кухненска маса в едно подходящо кьоше. Без претенции за койзнаекъв дизайн и материали - да ми пасва по размер, да е стабилна, да върши работа, да не струва майка си и баща си.
Избрах си , идално ми пасва на кьошето и таман с коледно намаление. И си я поръчах. 59 лв цена и безплатна доставка на адрес - какво му плащаш.
Добре, ама пристига в кашон и на съставни части, требе да се сглоби. Разгледах монтажната схема в каталога - има си едни елементи и гъзоврътки, които не са висша математика, но нито аз, нито Липарски имаме достатъчно познания и инструменти да я съберем, без да се туткаме, чешем по главите и да си оставяме ръцете поне цял ден. Значи, ще поръчваме и монтаж.
Чета в каталога - 26лв за монтаж. Много-малко, ама какво му плащаш - мебелистът ще я опатка за 20 минути вместо нас, гъзоръките. Поръчвам и монтаж в местния шоурум, момичето ми вика - 45 лева е.
- Ма как, бе!! Гледай кво пише в каталога ви!
- Пише 26 лв, но не сте прочели ситния шрифт отдолу -
Цената за монтаж е посочена за всеки отделен артикул. В случай, че цената на единичен артикул или обща сума на всички заявени от клиента артикули за услугата монтаж е под 45 лв., клиентът заплаща минимална такса от 45 лв.
Значи, ако поръчате 2-3 маси или една маса и още мебели към нея, ще ползвате отстъпка или ще плащате по 26лв за монтаж на парче. Но, щом поръчвате само едно парче, ще платите 45 лв.
БРЯ! Значи, ще дойде мебелист-монтажник за 30 минути работа и ще му платим 45 лв. за половин час. Но, ако дойде за 3 маси по 30 минути работа, ще му платим по 26 лв за всеки половин час. А, ако сглобява 2 библиотеки по 60 минути работа за всяка, пак ще му платим по 26лв на парче.
И де е дявол на магаре?
Айде, монтажникът е фирмен и на заплата, таксата за услугата я прибира фирмата от джоба на клиента.
Ама, нерде-нерде като цена за сложност и време?
И, каква е далаверата на фирмата от цялата работа?
"Купи си две маси, нищо, че ти трябва само една, за да ти излезе на далавера монтажът".
Отказахме го, разбира се, ще тормозим зетя, като дойде по коледните празници, той инженер и никакви мебелни сглобки не го плашат. Човекът и къща може да сглоби.
Обаче, продължавам да недоумявам над тоз ценоразпис странен.
Тези хорица фирмаджии изтърваха готови приготвени 26лв за монтаж на една дзвъчка, щото искали клиентът да им плати минимум 45???
А ич?
Що така не го бива в бизнеса и в сметките нашенският "бизнесмен", пък после уста като хипопотам отваря, че държавата му пречела, а?
| |
|
Баси, 20 лв ги оставям в китайското през ден, ти са за ена двайска ще чакаш и тормозиш зетя да ти го сглабя. Изобщо какви са тия цифри за кухня, 59 лв, 26 лв, 45 лв... Това даже джобни пари не са бе човек! Тц-тц-тц, не одобрявам.
| |
Тема
|
Re: Креативни идейки - анти ИИ темичка
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
741 () |
Публикувано | 14.12.24 13:43 |
|
19 лева за отиване на адрес и нататък колкото монтажа има, толкова. Другият вариант да включват посещение във всеки от монтажите е по-кофти.
Нормално е. Тъпото е, че не са го обяснили добре.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Albena l (оф..) |
Публикувано | 14.12.24 13:46 |
|
Аз по-големи боклуци от на Виденов не съм виждала.
Ми намери си гадже бе, гаджетата правят всичко. И маса ще ти направят даже
| |
|
Въобще не я сглабяй. Купи си една от икеа или юск. Сглабят се по-лесно и качеството на ползване е много по-удовлетворително. Само опипай ръбовете на виденов и икеа и ще разбереш.
женчо
| |
|
Теб що те мързи да готвиш? Кво ми правиш по цял ден.
20 лв. струва една рокля, не бих ги изяла
| |
|
Значи, ще дойде мебелист-монтажник за 30 минути работа и ще му платим 45 лв. за половин час. ................
Значи, ще дойде некъв художник, ще ми нарисува нещо за половин час и ще му платя 300 лева.
Лично съм сърбала попара, за следния израз : е кво ся, дойде тук за един ден и искаш ХХХХХ лева.
Ама колко време всеки се е обучавал? Макар, че художник има и талант, програмист... повече е учене.
Карамфилов започва първо мебелен бизнес, далечната 90 година. първи клиенти, тогава все още Минерал сувенир, на бул. Руски. тъмни години, след една огромна сделка, за която е платено 50%, следващите въобще не получава.
Защо го казвам, защото знае как се сглобяват мебели, ноооо, си плащаме да ни сглобят. Той ще изгуби един ден, през това ще изкара повече пари. И по-малко да са, няма опасност да липсва някоя част и после върви, че гони михаля.
селските ни къщи са обзаведени от Еником М, идват, сглобяват. Диванът в дневната, счупи се краче, при сглобяване. нали е от тях, на другия ден дойдоха с ново краче. Иначе иди та доказвай, че си сглобявал "погрешно"
Падаш от клона, май. В кой свят живееш? Иди в магазинИ за 60 кинта готови маси-бол!
Купила липари нещо.....
като на пазара и айдеееее
| |
Тема
|
[re: Albena l]
|
|
Автор |
Nuke Dukem (very good) |
Публикувано | 14.12.24 14:18 |
|
Не го вервам това, 20 лв роклята... На мен само ръкавиците ми са 100, 20 лв кучето ги изяжда за една събота и неделя. Пък да ти кажа, така вкусно готвят в това китайско, че и с 50 лв бюджет няма да го докарам като тяхното!
| |
|
Баси, 20 лв ги оставям в китайското през ден,
ДА, нищо са 20 лева, когато не си ги изработил
когато човек работи, ценИ парите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Albena l (оф..) |
Публикувано | 14.12.24 14:20 |
|
Имам съвсем подобна маса. Поръчани плоскости и кантвани в Практикер, синя , със заоблени ръбове, 2 рафта отдолу, колелца със спирачки. Не мърда и се разхожда навсякъде.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|