Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:08 12.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Коса - много женска теманови  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано30.10.24 07:57

Поне от година ми се е загнездила тази идея в главата, а след едно изречение от Нута, съвсем категорично реших:
да си обръсна главата нула номер.

Първо подготвях издалеко Липарски, не щя и да чуе.
После минах в настъпление за съпорт с нашата квартална и семейна фризьорка - "абе, жена, ти луда ли си! ако искаш се окепази, но аз няма да участвам".
Дълго време замислях да докопам машинката за стригане на Липарски и тайно да се обезсмъртя като редник Джейн. Да, ама откъм тила, зад ушите и врата как да го докарам - с 3,5 диоптъра очила ефектът щеше да е "концлагеристка, обръсната надве-натри на път за газовата камера".

И вчера яхнах метлата, с една канцеларска ножица си отрязах конската опашка почти до дъно, та да няма връщане назад и се натресох в един друг квартален фризьорски салон за мъжко подстригване. А там - две млади, двайсетинагодишни хлапета, и клиентелата им все момчешка, гъзарска и на подобна възраст. Като заявих каква подстрижка искам, се облещиха, две минути не можаха да проговорят. Зер, баба им, едва ли не, иска модна прическа като техните. Окопитиха се децата, посъвзеха се от първоначалния уплах, като се подсигурих, че требе да си обръсна главата по здравословни причини /грънци, ама това ми дойде на ума/, едното се зае, пъ се стара, пъ се престарава с 2-3 вид машинки и ме издокара като манекен.
Даже Липарски се възхити, когато му мина първоначалния шок.

Е, оказа се, че ушите ми стърчат като на елф и много вее и духа зад тях като съм без шапка, а като мина пред огледало, още се заливам от смях, но мисията е изпълнена и като цяло е голям рахат да започна изцяло отначало на "ново бяло платно", така да се каже, тепърва да планирам прически, цветове и визия, докато ми расте козината. И се сгъстява.

Та, питането ми в темата е:

1. Качествени проверени продукти - естествени масла, маски и тоници/отвари за гъста и лъскава козина, докато расте и достигне дължина за дамска прическа.

2. Наумила съм си пълно избелване на косата, когато порасне за прическа - качествени обезцветители, техники и бои за тази цел. Досега фризьорките ме убеждаваха, че процедурата е много агресивна и ще ми съсипе хубавата женска грива, ама съм си навила на пръста да пробвам. Пък, ако я съсипе - мъжката бръснарница ми е под ръка.

Имам цяла зима време, докато ми расте косата за оформяне на дамска прическа.
Идеи, препоръки за превантивна грижа и избелване?

Тема Re: Коса - много женска теманови [re: alisalisa]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано30.10.24 08:53

1. Качествени проверени продукти - естествени масла, маски и тоници/отвари за гъста и лъскава козина, докато расте и достигне дължина за дамска прическа.

Въпрос - за какво точно ти беше това главобръснене, щом пак целиш “дължина за дамска прическа”?

(С тези емотикони подсказвам, че съм СИЛНО учудена от действието ти, а не просто ти задавам въпроса. АЗ съм учудена, което никак не значи, че и ти си учудена или че трябва да се учудиш. А намигването означава, че те бъзикам.)

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.10.24 09:21

не забравяй да ни пишеш, като си отрежеш ноктите (отговор в стил "Липари")

Тема Re: Коса - много женска теманови [re: UnicaDonna]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано30.10.24 09:25

От време "оно" битува мнението, че остгинването нула номер води до сгъстяване на косата. Пълни глупости. В случая, при лъвска грива, вероятно целта "чек да съм интересна"

А може да има и заболяване на скалпа. Нутката го направи заради псориазиса по скалпа, предполагам.

Тема Re: Коса - много женска теманови [re: RujaKaramfilova]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано30.10.24 09:28

+1. Съгласен на100%.

Тема Re: Коса - много женска теманови [re: UnicaDonna]  
Публикувано30.10.24 09:27

Въпрос - за какво точно ти беше това главобръснене, щом пак целиш “дължина за дамска прическа”?

За пълен рестарт, не стана ли ясно?
Човешката коса расте с по 1-2 см на месец, ща, не ща пак ще порасне. Поисках моята коса и скалп да си починат няколко месеца от боички, сешоари, прически, скубане, сресване, дърпане, суетня пред огледалото, вайкане колко косъма ми падат на ден, нормално ли, много ли, пък как изглеждам откъм прическа, това отива ли ми, не ми ли отива, тази фризьорка добре ли ме подстрига или този път си остави ръцете, божке, колко съм красива или пълен крокодил /според зависи от настроението/.

Нито имам кожни проблеми, нито оплешивявам, просто си дадох 6-8 месечна почивка от вечната суетня. И, понеже, сега няма с какво да се занимавам, както цял живот - вече покрай лицето сутрин и цялата ми глава е под чешмата и след едно забърсване с кърпата няма какво да правя по нея, питам какво да правя по нея.
Че ми липсва туй суетно занимание.

Тема Re: Коса - много женска тема [re: RujaKaramfilova]  
Публикувано30.10.24 09:33

като си отрежа ноктите, не питам за козметична поддръжка. Режа ги ниско, на 1мм най-редовно, не ги вапцам, не пускам маникюрища - професията ми не търпи.
Сега за косата си питам.

Ти не рекламираше ли тук някакъв конски препарат за лъскава козина от ветеринарните аптеки?
Какъв беше?

Тема Re: Коса - много женска теманови [re: tuzlija-179435]  
Публикувано30.10.24 09:38

Темата е подчертано много женска, много козметична и много суетна.
Чекиджиите къш.
Нямаш работа в женската баня.

Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано30.10.24 09:42

Ти си луда, ся 2 години ше чакаш да ти стигне до раменете и няма да мязаш на жена. Следващия път като те прихванат андрогенните прищевки, да знаеш какво да кажеш на фризьора -- милитъри фейд.

Автор snowprincess (invisible)
Публикувано30.10.24 09:43

ако се откажеш от избелването, пробвай с кератинова терапия за репигментация на косата Nogrey
и после кажи дали има резултат при жени
рекламират лосиона за мъже и при тях се получавало
приятелката ми каза, че първо е видяла липсата на бели коси при братовчед си
като го питала дали се е боядисвал, казал, че с това се е мазал
сега сме решили за мъжете си да го купим
но ако имах бели коси, бих го пробвала и аз самата

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.