|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема
|
Оръжията и човекът
|
|
Автор |
Baldrian (опасна) |
Публикувано | 23.10.24 23:30 |
|
В рамките на година поредно мероприятие. Насоката е същата-България, Сърбия, Македония с леко изместване на центъра.
Един сатрап убивал българи изнесе лекция в НБУ.
В СУ беше подготвена лекция за вината на България за изпращане на българските евреи от Тракия и Македония към лагерите на смъртта. Едностранно и необективно, без право на отсрещната страна, представена от историци с такава специализация, да се включат дискусионно. След редица протести беше отменена.
Американската посланичка в Скопие излезе с изявление, че се радва, че е в слънчево Скопие, а не в агресивна София.
Сега Малкович твърди, че не ни се подиграва, но ние трябва да включим самоиронията си...
Постановката поставена в Берлин и Виена преди 100 години среща огромна съпротива от българските студенти.
И днес има мижава съпротива.
Ще посетите ли пиесата, тъй като сте либерални и широко-скроени?
Поредността на гореизброените събития-случайност или не?
Нужен ли е протест? Много ли ще се изложим пред чужденците, ако протестираме?
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
Тема
|
Re: Оръжията и човекът
[re: Baldrian]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 24.10.24 00:58 |
|
Аз няма да я посетя, понеже нямам никакви допирни точки с културата, но не виждам такава връзка между намеренията на Малкович или на друг пряко "замесен" в постановката и останалите неща, каквато ти правиш.
| |
Тема
|
[re: MupaM]
|
|
Автор |
Baldrian (опасна) |
Публикувано | 24.10.24 00:55 |
|
де да бях само аз...
Ние, българските писатели, сме наясно, че изборът точно на тази пиеса от пъстрото драматургично творчество на Б. Шоу не е случаен. Това е открита инсинуация срещу страната и народа ни, зъл цинизъм и гавра с хилядите жертви, паднали по фронтовете за свободата и съединението на родината. Позорът, който се излива върху народа ни е с ваше съгласие и съучастие, господа управляващи!
Ваша е и отговорността пред паметта на героите и пред историята. Тя няма да отмине нито услужливците, довели в Народния театър Дж. Малкович и осигурили му сочен хонорар за ругатнята, която се готви да ни отправи от неговата сцена, нито онези, които пресътворяват „с талант и вдъхновение“ това „позорище“. Мераклиите да се „посмеят“ по този недопустим начин с търпението ни не са добре дошли тук.
за неслучайността на поставянето мнението не е само мое. за неслучайността на поредицата горе не съм чела съгласие някъде, така че може да се приеме за мое
но посоката на всичките е една-направленията в периоди се различават.
Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!
| |
Тема
|
[re: Baldrian]
|
|
Автор |
vozac (Driver) |
Публикувано | 24.10.24 09:55 |
|
лична война с/у джон малкович няма да повеждам, нито ще стачкувам, нито ще отида.Това ще отмине.Много по-лоши неща се пишат и говорят за българите в макесония, сърбия, гърция и турция - и кво?
| |
|
Аз залагам на самоиронията.
| |
|
Не. Тематиката не ми е интересна.
| |
|
Дежа вю ми се образува.
Нямаше ли подобна тема, или се лъжа?
Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022
| |
|
В Турция най-малко.
| |
|
Сложна тема.
Сложността иде от разнообразните различни гледни точки.
Приемам темата като повод за размисъл за същността на човека и проявите му в нашият материален свят-абсолютно точно и вярно е представена и има много за разсъждение и коментиране от нас.
Също така приемам гледане по темата чрез- човешките ни страсти, невежество, добро и зло. Две различни и противоположни гледни точки.
Което ти описваш, е втората гледна точка-материална-аз, ти, той, София, Македония, бай Петко-няма обобщено мнение. Няма и да има, няма как да има-и смисъл няма.
Писателят е известен с мъдростта си и талантът да ни я представя. Той със сигурност е знаел, вероятно и умишлено го е направил, за да събуди такива размисли за нас Човека.
Така, че всеки сам да избере, кои ни действия, мисли и разсъждения да си изберем, приемайки за важни и значими.
Освен това темата е стара и се вади често пъти като средство за някакви внушения, манипулации, пропаганда...което пък поражда само зло в което неволно се превръщаме в съучастници.
Добре съм запознат с това творение на Бернард.
"ПРОТЕСТ"е друга тема, в случаят не виждам нужда от "протест" против творбата на Бернард, но за злоупотреба с името му и с творчеството му и за опити за пропагандни манипулации към обществото всеки може вътрешно да протестира-външно няма нито нужда, нито полза.
В този смисъл БОРБАТА е Съдба на глупавите!
"Много ли ще се изложим пред чужденците, ако протестираме?"
Пред КОИ чужденци да не се изложим, пред разумните и мъдрите или пред глупаците????
Ти кажи, какво точно ни питаш?
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
Да бегло си спомням, че тук отдавна имаше същата тема.
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
|
|
|