Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:00 10.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
Тема Оръжията и човекътнови  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано23.10.24 23:30

В рамките на година поредно мероприятие. Насоката е същата-България, Сърбия, Македония с леко изместване на центъра.
Един сатрап убивал българи изнесе лекция в НБУ.
В СУ беше подготвена лекция за вината на България за изпращане на българските евреи от Тракия и Македония към лагерите на смъртта. Едностранно и необективно, без право на отсрещната страна, представена от историци с такава специализация, да се включат дискусионно. След редица протести беше отменена.
Американската посланичка в Скопие излезе с изявление, че се радва, че е в слънчево Скопие, а не в агресивна София.
Сега Малкович твърди, че не ни се подиграва, но ние трябва да включим самоиронията си...
Постановката поставена в Берлин и Виена преди 100 години среща огромна съпротива от българските студенти.
И днес има мижава съпротива.

Ще посетите ли пиесата, тъй като сте либерални и широко-скроени?
Поредността на гореизброените събития-случайност или не?
Нужен ли е протест? Много ли ще се изложим пред чужденците, ако протестираме?

Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Тема Re: Оръжията и човекътнови [re: Baldrian]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано24.10.24 00:58

Аз няма да я посетя, понеже нямам никакви допирни точки с културата, но не виждам такава връзка между намеренията на Малкович или на друг пряко "замесен" в постановката и останалите неща, каквато ти правиш.

Тема Re: Оръжията и човекътнови [re: MupaM]  
Автор Baldrian (опасна)
Публикувано24.10.24 00:55

де да бях само аз...

Ние, българските писатели, сме наясно, че изборът точно на тази пиеса от пъстрото драматургично творчество на Б. Шоу не е случаен. Това е открита инсинуация срещу страната и народа ни, зъл цинизъм и гавра с хилядите жертви, паднали по фронтовете за свободата и съединението на родината. Позорът, който се излива върху народа ни е с ваше съгласие и съучастие, господа управляващи!

Ваша е и отговорността пред паметта на героите и пред историята. Тя няма да отмине нито услужливците, довели в Народния театър Дж. Малкович и осигурили му сочен хонорар за ругатнята, която се готви да ни отправи от неговата сцена, нито онези, които пресътворяват „с талант и вдъхновение“ това „позорище“. Мераклиите да се „посмеят“ по този недопустим начин с търпението ни не са добре дошли тук.

за неслучайността на поставянето мнението не е само мое. за неслучайността на поредицата горе не съм чела съгласие някъде, така че може да се приеме за мое

но посоката на всичките е една-направленията в периоди се различават.

Да ти видя прическата и гащите, моля! След това ще те изслушам!

Автор vozac (Driver)
Публикувано24.10.24 09:55

лична война с/у джон малкович няма да повеждам, нито ще стачкувам, нито ще отида.Това ще отмине.Много по-лоши неща се пишат и говорят за българите в макесония, сърбия, гърция и турция - и кво?

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано24.10.24 10:19

Аз залагам на самоиронията.

Автор osvoboden pich (Ястребовски)
Публикувано24.10.24 10:14

Не. Тематиката не ми е интересна.

Автор tartarianeyes (Falcoperegrinus)
Публикувано24.10.24 10:54

Дежа вю ми се образува.
Нямаше ли подобна тема, или се лъжа?

Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022

Тема Re: Оръжията и човекътнови [re: vozac]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано24.10.24 11:02

В Турция най-малко.

Автор samson (Оня)
Публикувано24.10.24 10:59

Сложна тема.
Сложността иде от разнообразните различни гледни точки.
Приемам темата като повод за размисъл за същността на човека и проявите му в нашият материален свят-абсолютно точно и вярно е представена и има много за разсъждение и коментиране от нас.

Също така приемам гледане по темата чрез- човешките ни страсти, невежество, добро и зло. Две различни и противоположни гледни точки.

Което ти описваш, е втората гледна точка-материална-аз, ти, той, София, Македония, бай Петко-няма обобщено мнение. Няма и да има, няма как да има-и смисъл няма.

Писателят е известен с мъдростта си и талантът да ни я представя. Той със сигурност е знаел, вероятно и умишлено го е направил, за да събуди такива размисли за нас Човека.

Така, че всеки сам да избере, кои ни действия, мисли и разсъждения да си изберем, приемайки за важни и значими.

Освен това темата е стара и се вади често пъти като средство за някакви внушения, манипулации, пропаганда...което пък поражда само зло в което неволно се превръщаме в съучастници.

Добре съм запознат с това творение на Бернард.
"ПРОТЕСТ"е друга тема, в случаят не виждам нужда от "протест" против творбата на Бернард, но за злоупотреба с името му и с творчеството му и за опити за пропагандни манипулации към обществото всеки може вътрешно да протестира-външно няма нито нужда, нито полза.
В този смисъл БОРБАТА е Съдба на глупавите!

"Много ли ще се изложим пред чужденците, ако протестираме?"

Пред КОИ чужденци да не се изложим, пред разумните и мъдрите или пред глупаците????
Ти кажи, какво точно ни питаш?

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Re: Оръжията и човекътнови [re: tartarianeyes]  
Автор samson (Оня)
Публикувано24.10.24 11:40

Да бегло си спомням, че тук отдавна имаше същата тема.

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.