|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
Вярно ли е?
|
|
Автор |
bipet (B5) |
Публикувано | 09.10.24 18:15 |
|
Мира, к‘во става?
Вярно ли е?
"Тази година конкурса за нотариуси проведен през август 2024 печели класацията за най-нагласен конкурс от години насам.
В България има фамилии нотариални, които заедно с други фамилии магистрати управляват задкулисно, а може би и самите те са управлявани от други и диктуват правилата на бедната ни корумпирана и разединена държава!
От 419 души явили се на конкурса, представилите се с отлични резултати на писмения изпит са около 54 души (колкото са местата), които макар и без никакъв или кратък юридически стаж, са успели да решат казуса с оценки над 5, за разлика от колегите им 350 юристи, които не са от „фамилиите” и макар да са със дългогодишен стаж и опит в различни сфери на правото, са получили оценки от 2.20 до 3.20."
Ето някои от имената:
1.Със отличен успех оценка 5.80 на писмения изпит се е представила Десислава Чернева, дъщеря на известната съдийка, която е избрана за заместник председателка на Върховен Административен Съд- Мариника Чернева . Таткото на отличничката, съща е нотариус във Варна -Стилян Димитров Чернев.
2.Кандидат нотариус Орлин Танев е също отличник с оценка 5.60 , чийто известен баща е председателя на Нотариална камара Димитър Танев.
3.Христина Йонкова Литова, която е помощник нотариус във София е дъщеря на известния столичен нотариус Йонко Христов Литовски.
4.Силвия Дахтерова – дъщерята на един от най- известните в България нотариуси Иван Дахтеров съща е от печелившите кандидати.
5.Огнян Липчев …..
6. Петър Обретенов …
……………………………………………………
15. Иван Тинков е син на нотариус Лиляна Тинкова.
Останалите взели конкурсния изпит са помощник-нотариуси, които вече работят в системата.
Демокрация.
Тузлийчо, Тузлийчо. Ти затова ли дращиш по форумите щото си нямаш фамилия.
Само не ми обяснявай колко велика ти е фамилията без да е фамилия, Пеевски например.
Демокрация.
| |
|
Вярно ли е?
Със сигурност е вярно. Така е в абсолютно всички сфери на живота ни. Връзки, роднинство, пари. Изненадан ли си? Това са "евроатлантическите ценности" на пазарната икономика. Всяко нещо се купува по някакъв начин. С пари, с връзки...
С повечето от тези нотариуси съм правила сделки. Хеле пък Дахтеров... всяка втора сделка ми е с него. Скоро направи щур луксозен ремонт в кантората си на Орлов мост. Сложи вътрешен асансьор в старата къща...
Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна
| |
Тема
|
Re: Вярно ли е?
[re: bipet]
|
|
Автор |
samson (Оня) |
Публикувано | 09.10.24 22:39 |
|
Интересна тема...не зная дали е вярно, четох някога някъде, че у нас нотариуси могат да бъдат само наследствени такива!
Всички останали ненаследствени са без право за кандидатстване за нотариуси?????
Мира ще ни каже,...ако не е нотариус
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
Това са "евроатлантическите ценности" на пазарната икономика
Тука не си права.
Това си го има в България още от времето на комунизма, наши хора, връзки, рушвети иначе Лада след 10 години.Айде моля ти се.
Не е виновна демокрацията.
| |
|
Именно.
Връзките са повечето с корен от комунистическо време и по партийна линия на БКП.
| |
|
Репресивен апарат - органи и институции, които имат правомощия да налагат власт и принуда с цел поддържане на реда, законността и защитата на държавата. Същевременно това са основните държавни органи.
Не е излишно да повторим:
Органи и институции, които имат правомощия да налагат власт и принуда с цел поддържане на реда, законността и защитата на държавата.
Една много важна функция на държавата е защитата от корупция.
Най-корумпирани институции в България:
Съд
Прокуратурата
МВР
ДАНС
НАП
За общинските корумпета и тези от административните разклонения на централните институции няма да говорим.
За лекарите хич.
Няма да говорим защото няма да останат не споменати. Не споменати, некорумпирани.
Баси.
Май остана само някакъв клуб 40-50 (и на това сполай ще кажем.)
Някой да се е замислил, че не е корумпиран Пеевски. Той е търсен от институциите. Той е най-важен за институциите.
Защо ще кажат местните апологети на демокрацията и справедливостта като Тартарианката и Грийна. Друг е въпросът, че те обикновено мълчат. Ще мълчат ми, като няма какво да кажат.
Ааа, извинявам се, има какво – комунизма и Путин.
И ти постоянно дърпаш тази струна, но само фалшиви звуци изкарвате. Смешни и жалки.
| |
|
Не знам какво ще ти каже грийнът.
Няколко войнстващи са тука, ударили дъното, че и дълбаят в него.
То бива, бива, ама чак толкова не бива.
Гнусно е, разбираш ли, бипет.
Не е възможно да се водят нормални разговори.
Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022
| |
|
Теб какво те изненадва - че за 35г. демокрация манталитетът на българина не е мръднал и на косъм ли? Нагласени конкурси, раздути изпитни оценки, уреждане на наши хора с връзки, дори без конкурс или изпит... мила родна картинка от социалистическото ни минало. С тази разлика, че тогава никак не беше здравословно тези неща да се обсъждат и критикуват открито.
Конкурс за длъжност с изпит и оценки:
За да си гарантираме, че наш човек ще го спечели, от изпитната комисия му даваме предварително темите/материала, върху който ще се проведе изпита, за да се подготви. Ако има задачи/казуси за решаване, даваме и правилния отговор. Кандидатът го назубря и изкарва висока оценка.
А в един широко обсъждан в тема подобен случай с Парвати, кандидатката спечелила с очеизвадно преписване даже.
В твоето изложение една част нещо ми куца:
От 419 души явили се на конкурса, представилите се с отлични резултати на писмения изпит са около 54 души (колкото са местата), които макар и без никакъв или кратък юридически стаж, са успели да решат казуса с оценки над 5, за разлика от колегите им 350 юристи, които не са от „фамилиите” и макар да са със дългогодишен стаж и опит в различни сфери на правото, са получили оценки от 2.20 до 3.20."
Ако разполагаш със списък на оценките от класацията на 419 души, а не е ЕЖК, прегледай го пак. Не е обичайна практика при манипулираните конкурси само на връзкарите да пишат необичайно високи оценки, а на всички останали - двойки и тройки. На онези с реални знания могат да им занижат оценката, но до утешителна четворка. Се пак, и оценяващите не са толкова тъпи, че да си шляпат оценките пет за четири, защото при оспорване, трябва някак да ги защитят.
| |
|
Може и да не са всички от котилото.
Но че такива конкурси са още от светлото минало, предварително решени, е правило.
И не са безплатни.
Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022
| |
|
Тука не си права.
Това си го има в България още от времето на комунизма, наши хора, връзки, рушвети иначе Лада след 10 години.Айде моля ти се.
Така е. Но мащабите бяха други. Имаше някаква мярка и забрана да се афишира. Крадеше се “шепнешком” и от СРАВНИТЕЛНО ограничен кръг хора.
ЧАК КОГАТО "победи демокрацията" - търговските ни представителства зад граница получиха възможност демократично да източат милиарди. Раздадоха ги на близки хора "в куфарчета". После приватизацията - всичко което носеше пари и авторитет на държавата и поминък на народа - също беше разграбено.
Ти ми говориш за някакви си автомобили… дали в Китай е така ДНЕС? И тук нямаше да бъде…
Синовете на политбюро караха Маздички - специално им ги внесоха в една партида. Аз карах кола с много класи над маздите им. Втора ръка, да, на търг от Кореком, да, но парите си ги бях изкарала лично, без някой да ми пречи. И не съм била с връзки, дори бях в черния списък по партийна линия.
Млади сте, и слепи. Не виждате ГОЛЯМАТА КАРТИНА, а само дребни детайли от нея, изтълкувани самодейно и субективно.
Но светът се събужда. Разбира се - човешката алчност никога няма да изчезне... но някой трябва да слага граници.
Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на УкрайнаРедактирано от UnicaDonna на 10.10.24 09:28.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|