|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
93-годишен се преобърна с тротинетка
|
|
Автор |
Green Light () |
Публикувано | 08.10.24 09:32 |
|
... докато вози 80-годишната си съпруга.
На човека му няма нищо, но жена му е пострадала.
Аз лично за себе си виждам две новини, и двете - лоши.
В събота слизах от покрива по начин който сме виждали от клоуните в цирка и през цялото време си мислех - няма страшно, скоро ще станеш на възраст, когато няма да ги правиш тия неща. Първата новина е че тцъ- няма да е скоро.
Втората новина е повече за темата с приказките на Тартарианеца и бабата на Гераско. Значи очаквало се да станем сериозни и отговорни? Кога, бе!??
| |
Тема
|
Re: 93-годишен се преобърна с тротинетка
[re: Green Light]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 08.10.24 09:32 |
|
Браво на дедето. Че и с по-младо гадже. ;)
Дето се вика, ако не умреш на 93 от куршум на ревнив съпруг, поне да е на тротинетка с жена.
| |
|
Моят извод - възрастта не е показателна за почти нищо.
Абе, зърнарите пак нещо се разшавали... малко са им милиончетата!
Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна
| |
Тема
|
[re: Green Light]
|
|
Автор |
741 () |
Публикувано | 08.10.24 10:09 |
|
Човек до едно време расте, после почва да се вдетинява :)
| |
|
Моите лични наблюдения в тоз жУвот:
Когато бяхме по на 10-20-30, твърдо вярвахме, че сме безсмъртни.
На 40-50-60 зехме да чупим кости от няма нищо, да се схващаме и разболяваме от няма нищо и да се усещаме лекинко и от горчив опит, че вече не можем прескочи оня трап или да балансираме кат акробати на някой дървесен клон, както преди, без да се изтърсим, пък като ни продуха вятърът изпотени, и от леглото не можем да станем биля. Аууу, ама сериозно ли? Ами сериозно.
Мускули и кокали веке не държат, зрение отслабва, акълът изневерява все по-често.
МинАТ ли 70-те /третото лице е, щото не съм ги минала ющи, ама от десетилетия съм пряк потъпевш във филма с безсмъртните старци/, пак земат, та си повярват, че могат всичко... и са безсмъртни.
И раотата става едно към едно, както е казал поетът:
Може би искате
да я сразите
моята вяра
във дните честити,
моята вяра,
че утре ще бъде
живота по-хубав,
живота по-мъдър?
А как ще щурмувате, моля?
С куршуми?
Не! Неуместно!
Ресто! — Не струва! —
Тя е бронирана
здраво в гърдите
и бронебойни патрони
за нея
няма открити!
Няма открити!
| |
|
Изключително опасно за възрастни хора, както и тези електрически триколки, с които често се разкарват.
На село миналата година вследствие на падане от такава почина фелдшерът.
| |
|
А по повод новината:
93-годишен се преобърна с тротинетка, докато вози 80-годишната си съпруга.
първосигналната ми асоциация и коментар:
| |
|
Безотговорността няма възраст.
Да нямаш реакции, поради възрастта, и да се включваш в движението - за мен е абсолютна безотговорност. Може да пострадат не само те, а и всеки друг участник в движението.
При естествения подбор първи отпадат слугините. > lipari
| |
|
На някои хора даже и на стари години не им идва акълът. Между другото, няма по-смешно превозно средство от тротинетката, изглеждат абсурдно на пътя, особено водачите им.
| |
Тема
|
[re: Lucky Eva]
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 08.10.24 11:19 |
|
Безотговорността няма възраст.
Напротив, ИМА.
Но, ако никога не си се грижила ежедневно и дългогодишно за възрастни хора, тяхното здраве и безопасност и хабер си нямаш как и доколко ден след ден способността им на адекватни преценки за каквото и да било, а особено как инстинктът им за самосъхранение гасне, и не само гасне - не търпи съвети, упреци и външна намеса за тяхно добро, няма как да знаеш за какви състояния иде реч.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|