Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:17 20.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема "Иран направи голяма грешка"нови  
Автор Green Light ()
Публикувано02.10.24 08:43

"Иран направи голяма грешка тази вечер и ще си плати за нея", каза Нетаняху
...
"Насралла (не я разбра), очевидно и в Техеран има хора, които не разбират. Те ще разберат", заплаши Нетаняху и допълни: "Ще се придържаме към принципа си: който ни напада, бива нападнат от нас".

Да допълня, че Амин(Хамас) "допусна голяма грешка", Насрала- разбрахме "допусна голяма грешка", сега Иран "допусна голяма грешка", само Натаняху не е допуснал голяма грешка.

Пиша, а и избрах това заглавие, защото всички тук в света на демокрацията, включително нека да прибавя към този свят и самите израелци, та всички ние не очакваме Израел да спре с нападенията, бомбандироивките и убийствата и да започне някакъв процес на преговори и търсене на решение, а парадоксално - очакваме точно това същото от Иран.
И за малко да го дочакаме- имаше всички изгледи, че Иран не директно с Израел, но чрез други западни държави би могъл да направи стъпки в посока нормализация.
Затова, съвсем лочинно, но и с огромна щастлива усмивка на лицето Натаняху се радва "сгрешихте, сгрешихте". Провалиха се шансовете за мир.
И за затвор* за него.

Сгрешиха, да. За наше съжаление.

*От 5 години се точи процес в който евентуалната присъда би била 10 години затвор за Бениамин Натаняху и то само по едно от обвиненията. Хванат е с подкупи за 300 000 долара и злоупотеба с влияние за милиони(отново в неговия джоб)

Тема Re: "Иран направи голяма грешка"нови [re: Green Light]  
Автор 741 ()
Публикувано02.10.24 09:43

Съмнявам се да се стигне до ескалация. Иран атакува Израел за престиж, Израел ще им върне жеста с ограничен удар за престиж, и ще са квит. Гледали сме го вече тоя филм.

Тема Re: "Иран направи голяма грешка"нови [re: 741]  
Автор Green Light ()
Публикувано02.10.24 10:06

Това е и моята надежда, само че има и друга възможност да се погледне на нещата. Ако Иран освен уязвен се почувства и застрашен заради отслабването на Хамас, и ако Сирия също почувства че губи територията на Ливан като буфер, тогава може да очакваме реакцията на притиснат в ъгъла звяр.
Израел, както виждаме не спира да натиска... Проф Чуков говори че САЩ и Франция също са се включили

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано02.10.24 11:04

по-лудия печели

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор tartarianeyes (Falcoperegrinus)
Публикувано02.10.24 11:59

Според мен тук нещата зависят и от изхода на войната на русия с украйна.

Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022

Тема Re: "Иран направи голяма грешка"нови [re: tartarianeyes]  
Автор Green Light ()
Публикувано02.10.24 11:58

Прочетох такова мнение и в дир.бг, мисля- на Велизар Шаламанов.
Аз лично не разбирам как едното влияе на другото? Освен чисто-глобалния срив на сигурност и огънят запален и разгарящ се от двете страни на Европа.

Публикувано02.10.24 12:34

А

Поласкана съм

Бе де да знам, от това, което чета, русия и иран са се сближили, отделно русия си подкрепя "хамас", демек съдружници по неволя

Ако по неведоми пътища русия остане незадоволена и ощетена от войната си, няма как да не се отрази малко льошо и на хамасци и другите там всякакви съюзници.

Нещо такова ми се мотае из главата.

Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано02.10.24 13:11

Мани го грийна, аз веднага те разбрах - спрете Путин и ще се оправят зимните кълбета

женчо

Тема Re: "Иран направи голяма грешка"нови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор Green Light ()
Публикувано02.10.24 13:09

Еее, чак пък целите кълбета, има си парцелизация. Путин е виновен само за войните и убитите но за глобалното затопляне вина носи Тръмп.

Кажи за Иран, зевзек!

Редактирано от Green Light на 02.10.24 13:21.

Тема Re: "Иран направи голяма грешка"нови [re: h1685614@trbvm.com]  
Публикувано02.10.24 13:36

спрете Путин и ще се оправят зимните кълбета

Зимните са при него ве, да си ги оправя.
Е, аляска я продадоха, но путинът няма вина за това.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.