Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:07 31.12.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема Тревожностнови  
Автор MilaO6 ()
Публикувано29.09.24 16:50

Викам си, да пусна втора тема, че отдавна съм нямала две на първа. Имам наум и трета, ама ще се покумя още малко и ще ви издразня и с нея

Тревожност, освен че било констатация за състоянието на съвременния българин, е и заглавието на филма по БНТ, който започва от 21.00 тази вечер. Аз предварително го омрънках в темата за филмовите новини без никакво конкретно основание, само ей тъй, че нещо не ми беше на кеф като му гледам от цял месец рекламата, но

днес, след като гледах представянето му от двамата главни герои, семейството психотерапевти - Манов(П. Господинов) и Ясенова(А. Пападопулу), се преобърнах на 180 гр. и взе, че ми хареса предварително. Дано не се разочаровам, но явно няма, познава се по начина, по който ме бодна в сърДцето.

От гледна точка на темата, тя е доста щекотлива и спорна, но и обществено значима, щом като националната телевизия е единия от продуцентите. От една страна било отдавна ясно, че в България темата за болната психика на съвременните българи е неглижирана, подритвана, стигматизирана и подминавана, от друга - тематиката става все по-интересна и болезнена и по естествен начин е дошло времето да се повдигнат завесите по тази табиурана тема и да се осветли за широката публика.

3 неща ми преобърнаха предварително мнението:

1. Продуцент, съсценарист и режисьор на филма е Илиян Джевелеков, същият, който направи преди 2 години "Порталът", по който бях луднала от кеф, разчепквахме го в тема, ако си спомняте. После той не случайно взе, че спечели награда за най-добър домашен сериал за телесериали на обществените телевизии. Наскоро пак го гледах и пак се кефих като за сефте, което е показателно за качествата му.

2. Консултант на филма е психоаналитика Огнян Димов, когото лично познавам, специализирал психоанализа във Франция и практикувал там над 10г. Пролетта имах удоволствието да го слушам и гледам на живо по време на фестивала "Свободата да бъдеш" ( Лиро, говорих ти в 2 теми за този фестивал и ти го препоръчах като възможност за изява по твойте тарота) Истински случаи от практиката на О. Димов са залегнали в сюжета на филма и това за мен е знак за много сериозна професионална подготовка и основа на филма.

3. Двамата актьори -Господинов и Пападопулу ми направиха много добро впечатление, въпреки първоначалните ми съпротиви.

Бе, с 3 думи - ще се гледа. Приканвам ви и вас да гледате, да драскате, обсъждате, плюете, хвалите и прочее, дежурното омаскаряване Мисля, че добър клубен миш-маш би се получил тези месеци до Коледа с политиканските теми на Уника, без които със сигурност клуба няма да мине.

Пък може и нищо да не се получи. Няма да е за пръв път като гледам как на всички всичко им е отъпяло, втръснало, дотегнало и нищо не може да ги заинтересова. Аз и по себе си съдя, де... но съм благодарна, ако нещо все пак може да ме изтръгне от дистанцираната апатия и спонтанно и най-неочаквано взема, че се възпаля и погна с остен и ритници някой вампирясъл дразнител

Редактирано от MilaO6 на 29.09.24 16:50.

Тема Re: Тревожностнови [re: MilaO6]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано29.09.24 17:33

Че ще гледаме, ще гледаме, но дали ще драскаме не е ясно.

Тема Re: Тревожностнови [re: Metropolis]  
Автор MilaO6 ()
Публикувано29.09.24 18:00

Като няма друго и само за гледането ще кажем аферим

Тема Re: Тревожностнови [re: MilaO6]  
Автор Naki (Company Ястреб)
Публикувано29.09.24 18:36

Да беше барем сложила едни кавички, нали е име на филм!

Редактирано от Naki на 29.09.24 18:56.

Тема Re: Тревожностнови [re: Naki]  
Автор MilaO6 ()
Публикувано29.09.24 18:57

Няма кавички пишман компетентнико, нарочно и подвеждащо, щото се отнася до първото изречение на втория абзац, а именно до констатацията за тревожност като състояние:

Тревожност, освен че било констатация за състоянието на съвременния българин, е и заглавието на филма по БНТ, който започва от 21.00 тази вечер.

, където тревожността също е без кавички.

Редактирано от MilaO6 на 29.09.24 19:17.

Тема Мнение със спойлеринови [re: MilaO6]  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.24 09:54

Гледах първи епизод. Естествено, заради твоята тема и заради възможността да обсъждаме.
(Не знам за другите клубари, не съм чел какво мислят по въпроса, но аз много ползвам препоръките в този клуб, и конкретно твоите в подобните ти теми. Много пъти съм го казвал, но все ми се струва че е недостатъчно подчертано. В този век на реклами и платени ревюта, препоръките на които човек може да разчита стават все по-голяма ценност.)
Раздвам се на все по-професионално направените български филми и сериали и тук това също личи. Приятен и задържащ вниманието епизод. Естествени диалози, и макар че отново има издънки, човек трябва специално да ги търси за да ги намери. Аз, понеже съм чувствителен по темата хванах дървено изразяване на майка към син, или по-късно ученичката като се представя: "аз съм просто една шестнадесет годишна ученичка"- кой, бе братче, ще изрече подобна фраза?! Това не е изричано в историята на света, камо ли в 21 век.., но както казах такива неща бяха единици и повече се радвах на естествения начин на разговор в иначе крайно неестествената житейска ситуация пациент-психолог.
Затова претенцията и критиката ми ще бъде на по-вискоко ниво- само по себе си комплимент към тази първа серия:
Липсва нестандартното. Няма нищо неочаквано, всеки споделен проблем е житейско клише. Целта ми не е да разказвам епизода, но за да разбереш какво имам предвид е неизбежно да спомена частично фабулата.
Вниманието ни е силно привлечено от това че действието се развива в кабинета на психолога. Дълбоко лично пространство- на тайни, на страховем на желания... искаме да бъдем изненадани и даже малко шокирани... Вместо това ни се предлага бизнес дама, която изневерява и ученичка- предмет на преследване. На косъм сме от прозявката.
Какво би било ако милионерката сънува починалата си приятелка, която като доказателство за реалността на духовете, и дава ценна информация за многомилионна сделка насън.., а след това в своеобразна кулминация на епизода и казва че мъжа и я трови. Или ако ученичката ни шокира ала сестрата на Руди Джордаш от Богат беден...(на косъм от осъществени фанатазии)? Но не- ние трябва да видим ежедневните новини от жълтите вестници с които лягаме и ставаме. Скука. Ще очакваме развитие, защото ясно е че сериалът ще задъбае за да разберем, че нещата не са такива, каквито изглеждат. Но това е кредит на доверие от нас към сценаристите, а не свършена работа от тяхна страна.
За сметка на това актьорите са на ниво. Аз знам името само на Ани Пападополу, но всички ми харесаха. Може би майката още не намира ваксата, но актрисата е от тези, които всички харесваме. Сетих се Мария Стефанова в 199 играе. Така че там не ме е страх. Общо взето, актьорската игра е готина, а това може да се каже че е по-важно и от сценария дори. Ние гледаме заради актьорите, така че тук гледането е кеф. Отличително добра е бизнес дамата.
Препоръчвам.

Редактирано от Green Light на 30.09.24 11:56.

Тема Re: Мнение със спойлеринови [re: Green Light]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано30.09.24 10:01

Приятен и задържащ вниманието епизод.

Първите 10 минути ми изгубиха "вниманието". Скучно, мудно, мрачно, ТРЕВОЖНО, потискащо. Не е този начинът да се въведе зрителя в някаква фабула и да събуди интереса му към продължението. Дай малко динамика в началото, да събереш вниманието на ВСИЧКИ, а не само на тревожните, пък после вкарвай тревожностите.

Филм за любителите на бля-бля ферманите.

Не знам дали ще се принудя да гледам и повече. Ако успея - може и да си променя мнението.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Редактирано от UnicaDonna на 30.09.24 10:05.

Тема Re: Мнение със спойлеринови [re: UnicaDonna]  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.24 11:55

10 минути понякога са достатъчни за да разбере човек дали даден филм е това, което му се гледа в момента, но изобщо ме стигат за преценка дали филмът е добър или не.

Тема Re: Мнение със спойлеринови [re: Green Light]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано30.09.24 11:57

10 минути понякога са достатъчни за да разбере човек дали даден филм е това, което му се гледа в момента, но изобщо ме стигат за преценка дали филмът е добър или не.

Не съм давала оценки за добър/лош. Написах личното си мнение и въздействието върху мен. Както и ти.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Тема Re: Мнение със спойлеринови [re: UnicaDonna]  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.24 12:58

Не съм давала оценки за добър/лош

Според мен даде, даже еднозначна оценка, но кога ли съм разбирал какво пишеш, та сега да започвам.

Да не говорим за пълният шаш, който вкарваш в системата на логиката ми с "не давам оценка <-> давам лично мнение". Моето лично Буританово магаре умира от глад в мъки.

Шегувам се, включително и със себе си, включително и в това какво дърво съм, не стреляй!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.