Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:36 05.01.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Партия на свободата Австриянови  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.24 10:17

Крайната десница в Австрия печели за първи път изборите, но не e ясно дали ще управлява

Каква е идеологията и какви са посланията с която тази партия печели в Австрия.

Най-често повтарящото се е:
1) Пангермански националистически позиции. - Това е директна много пряка връзка с национал-социалистическата партия на Хитлер, но какво означава всъщност.
Ами класиране на хората на германци и не-германци с различните степени на германност и негерманност. И социална политика в зависимост от това.
2) Австрия на австрийците - по отношение на сирийските и афганистанските бежанци (а не на украинските). Силна антиислямска риторика. Австрия - крепост с хомогенно население. Връщане към старите патриархални традиции.
3) Няма климатични промени. Живеем в екодиктатура.
4) Четвъртото е покана за сваляне на демокрацията: Системните партии са сбирщина крадци. Медиите са манипулирани. Правосъдието е купено.

В общи линии, това което аз разбирам от прочетеното е: повече права за германците(и мъжете), по-малко за негерманците(и жените). Образование фокусирано върху традиции, краснопис, език. Непристъпни граници за чуждо влияние, чуждата търговия под строг контрол.

Може да ви е любопитно, че затваряне или отваряне на Шенген за българи и румънци изобщо липсва в това което прочетох за говоренето на Лидера на Партията на свободата(Херберт Кикъл, май ще го запомним), а в последната статия (тази на БНР), която цитирах пише че и в предизборната кампания не е съществувала такава тема.

Тема Re: Партия на свободата Австриянови [re: Green Light]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано30.09.24 11:20

Е добрутро. Коментираме го в моята тема.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Автор vozac (Driver)
Публикувано30.09.24 11:31

Нанай шенген за нас, нарочно могат да приемат румънците, за дй се разкара опашката на RO-HU граница.

Тема Re: Партия на свободата Австриянови [re: UnicaDonna]  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.24 11:37

Ти даже имаш две - за Македония и за лисицата. Сигурно е в Македония. Предполагам, обаче, че съм пропуснал - там мненията са озаглавени по два три начина - Профански или Изкуствоведски поглед към Македония или Щом те кефи да висиш по границите. За Партията на свободата остава свободно (поле за дискусии) :-)

Много е интересна пряката връзка с онези пангермански амбиции от миналото. И съответните обществени настроения.
Да не забравяме за кои общества говорим. Австрийското и германското - пример за широко приета просветена демокрация.

Тема Re: Партия на свободата Австриянови [re: vozac]  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.24 11:51

Най-интересното предстои.

Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано30.09.24 11:52

Както и да е. Грешката е моя, че не пуснах нова тема. Но около германските избори останах с впечатление, че народонаселението тук не се интересува.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Тема Re: Партия на свободата Австриянови [re: vozac]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано30.09.24 12:14

Изостава, само две.

За австрийските десни аз само си мисля: а доколко те са съгласни с това представяне, което им се прави...
Да, ясно, че и нашите копейчовци - например - не биха били съгласни с представянето си в хипотетичен западняшки вестник, но също така има представяне и представяне.
За мен извън това са непознати и нищо не мога да добавя.

П.П. Точка 4. У нас като се пише, че "правосъдието е купено" и "съдебна реформа!" (не ми е ясно каква точно), това е изява на висш проевропейски демократизъм. Другите от т. 4 са в устата на всеки политикан или просто чичак/леля от квартала и интернета у нас и също не се смятат за нещо... ъъъъ... неточно и пресилено, камо ли за покана за сваляне на демокрацията. Ама то щото у нас такава няма. ;)

На мен подобни съждения принципно са ми строга индикация за несериозност най-малкото, било тук или в Австрия, но зависи дали наистина го изразяват така, или само някой така е решил да го разчете.

Редактирано от MupaM на 30.09.24 12:17.

Тема Re: Партия на свободата Австрия [re: Green Light]  
Автор tartarianeyes (Falcoperegrinus)
Публикувано30.09.24 12:15

Кикл печели всъщност само с три процента пред втория.
От неговата партия изловиха руски шпиони на най-високо ниво (службата за защита на конституцията).

Бая австрийци са втрещени от резултата.
Има обаче и други, дето яко се вързват, щото им отговаря на възгледите.

Един такъв ми беше разправял, че ако зависело от него, мигрантите щяли да бъдат кастрирани още на границата.
Туй то.

Само луди хора без морал допускат, че ще нападнем Украйна. 15.02.2022

Тема Re: Партия на свободата Австриянови [re: tartarianeyes]  
Автор Green Light ()
Публикувано30.09.24 12:31

Един такъв ми беше разправял, че ако зависело от него, мигрантите щяли да бъдат кастрирани още на границата.

В статията на БНР интервюираните австрийски журналисти правят разлика между украинските и сирийските/афганистанските бежанци. Твоят радикализиран познат прави ли такава?
Според мен това е пре-любопитен момент, защото насочва вниманието към евентуални две възможности- познатият стар антисемитски(анти-арабски) расизъм или чисто нов религиозен фанатизъм.

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано30.09.24 12:38

На мен пък в единия случай най-много ми прилича изобщо не на антиарабски антисемитизъм, ами чисто и просто на познатото "всичко в Азия и Африка е диво, а в Източна Европа е само полудиво и се ядва".

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.