Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:21 17.05.26 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Айнови  
Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано09.09.24 12:54

честита ви победа над монархофашизма бе!

Тема Re: Айнови [re: oberleutnantRzevski]  
Автор Green Light ()
Публикувано09.09.24 13:19

Ай се казва един фараон или псевдофараон от 18 династия, този който вероятно е убил Тутанкамон. Сега чета един приключенски роман Птицата на фараона от Елизабет Питерс, която всъщност е египтоложката Барбара Метц- става въпрос за откриването на гробницата на Тутанкамов и е написан с достатъчно реални фигури и реални подробности - жената е учен, за да ме изкуши.
Не в романа, но в реалната история за Ай се предполага че е този който е убил Тутанкамон и доколкото можем да предполагаме за преди 2300 години нещата са опирали до спасение на държавата. Или власт, или любов(аз мога да предполагам страшно много и хич не ми пречат годините).
Много ме занимава този Ай, а както стана ясно сега съм на Тутанкамоновата страница на изнтересите си, та веднага това ми блесна, като воидях заглавието.

Не съм си помилсил, че за това ще пишеш, де.

Победата на Ай не е била малка и е била над монархомонотеизма.
Бащата на Тутанкамон, Ехнатон стартира култ към слънцето и зарязва управлението, което трябва да е било страшно нещо. Древните монарси управяват наистина лично, включително физически и такава абдикация от задълженията е довела Египет до ръба на пълния крах.

Честита победа. На Египет или на Червената армия, кой каквото празнува.

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано09.09.24 13:30

Ей, тъкмо си мислех, че сме прескочили вече тази дата. Ден като ден. И точно ти

пусна лайномета за комунизма и мрачното ни минало

Шегаджия

Тема Re: Айнови [re: Green Light]  
Публикувано09.09.24 13:33

Подфанал съм едни генерални почиствания и ремонти по село, та през деня не остава време за четене (в следобедната жега правя разни хардуери и софтуери па), ма вечер в кръчмата докато чакам картоиграчите да свършат, че да почнем нормална приказка, си чета по малко лека литература от читанката.
Ся съм подфанал ей

.

Тема Re: Айнови [re: RujaKaramfilova]  
Публикувано09.09.24 13:45

Да потроля и аз малко бре!

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано09.09.24 13:56

В наше село има закон (каза ми комшията Гоше, който в София е Жоро. Потвърди го комшийката Цеца, която в София е Цвети). Потърсих и независим източник: на село е Паца, но в София е Поли, по кръщелно, Павлина, потвърди. Та :

1. кафепиене. От 7.30 до 9.00, в двете кафенета на село, не разбирам все още деленето, но те си го знаят.
2. 9.00-12.00. Работа в градините и къщите.

3. 12-13.30. Обяд
4. 13.30-16.00 спанье

5. Икиндия. Нещо там по градината, нещо да се скараш/ сдобриш с жената, да обиколиш селото с колелото. т.е. свободни часове.

6. 19.00- . Ракийно време.

Четене, вместваме го някак

ама това, твоето, детско-младежко фентъзи. Бива. Дет вика хората : след 50 тъкмо мислиш, че знаеш всичко и започваш да забравяш Детското се връща!

Тема Re: Айнови [re: RujaKaramfilova]  
Публикувано09.09.24 14:05

1. При нас кафепитие към 9.
2. Бачкане до към 11, вече става и до към 12, щото жегата понамаля.
3. Фкръчмата за хляб и вестника на майка в 12:30, че ми е по-близка от двата магазина. По една кока кола.
4. 13:00 обяд, прибиране на климатик всеки у неговата стая, до към 17:00, следобедно кафе с бабите, ако дойдат на гости.
5. Бачкане до към 19-20 часа
6. Къпане
7. Кръчма към 21:00 до колкото дойде според наличието на хора и как му хрумне на кръчмаря.

Редактирано от oberleutnantRzevski на 09.09.24 14:07.

Автор Green Light ()
Публикувано09.09.24 14:02

Ааа, да Сянка и кост. Има екранизация- не ме хвана но не за друго, ами защото са го направили тийнеджърски филм, няма актьор над 16 години, но иначе костюми, ефекти и мизнсцен са върховни, човек може да гледа само красотата на кадъра и пак ще прекара приятно. Което и правех, де.
Но книгите не съм подхващал.

Аз преди да вляза в дълбоката античност, преди това бях в периода от първата четвърт на 19ти век до средата на 20ти. По някакъв начин и сега съм там, защото гробницата на Тутанкамон е открита през 1922ра и тогава се рзвива действието на сегашния ми роман, но това е на повърхността.

Чета с очите на древен египтянин. И пиша с тях, презрени варварино.
От късна зима(откакто излезе новия Шогун) до средата на лятото бях с Азиатската сага на Джеймс Клавел и после- Родруго Душ Сантош - Мъжът от Константинопол и Милионерът от Лисабон.
Тези двете последните ти ги препоръчвам, когато се завърнеш от долината на Смъртната сянка.
То човек се връща по някое време, няма начин.

Интелигентно написани книги, носят удовлствие, ще ти харесат, сигурен съм.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано09.09.24 14:12

Когато и последният покемон, роден, расъл и пасъл по времето на тази идеология и режим пукне, въпросната дата ще остане само в учебниците по история като бележка под линията.

Тема Re: Айнови [re: Green Light]  
Публикувано09.09.24 14:32

Бе ней лошо - четеш и не мислиш.
Не знаех за екранизацията, ма аз някак си предпочитам книгите.
Бях подхванал "Саваните на Кения" - някак си съм я пропуснал в детско-юношестките години, пък и тогава не ме влечаха такива книги - предпочитах неща като "Прокълнатите крале" и "Свещеният вертеп". Е, и цялата библиотека Галактика де.
Обаче иска мислене тая книга, а през отпуската не ми се мисли нещо.

А на Душ Сантош съм изгълтал де що има издадено и неиздадено.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.