Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:32 19.10.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема За литературоведите и политолозитенови  
Автор Koftia (форумист)
Публикувано11.08.24 23:31

Забележи как хората се борят

? В тази индустрия, по джапанки. Е, не си ли е достойно за уважение ? На нас не ни разрешават (буквално) да минем дори и през офиса без кондури със стоманено бомбе.

..... доколкото ви е интересно .....

Тема Човекът им е евтиннови [re: Koftia]  
Автор Santo Modesto (рекордьор)
Публикувано12.08.24 04:47

Не са достойни за уважение. Защо да ги уважавам аз, след като те не уважават самите себе си! Явно здравето и животът им са много евтини! Напомнят ми на ужасите от американската индустриализация, пренебрегвала човешките здраве и живот защото... който се осакати или умре - друг ще дойде да работи, сам ще се моли да работи; имигранти идват колкото щеш! (Случай със собственик на стоманолеярна, май беше, запитан дали забелязва как работниците кашлят и видимо развиват пнеумония от лошите работни условия: той отговорил, че производството няма проблем, защото тези (кашлящите) като умрат, ще бъдат заместени от други: имигранти колкото щеш! (Аз този идиот го изцитирах по-горе.)

Интересна случка, на тема трудова безопасност:
Мой приятел, минава пеша веднъж по улицата край цеховете на Рокуел - Дауни. (Там произвеждаха космически кораби, вкл. капсулите на Аполло и космическите совалки.) За "сигурност", цеховете бяха на голямо разстояние от уличния тротоар. И моят приятел върви пеша по тротоара.
Точно тогава духал "Санта Ана" вятърът. Порив от вятъра вдигнал прахоляк от към цеховете, и нещо влязло в окото на приятеля ми. Прашинка, нещо: няма страшно.
Да съкратя историята: прашинката се оказала стружка от някаква много проклета метална сплав. Приятелят ми подлежа на очна операция, да му я извадят от лещата.
Казали му да се брои за уцелил лотарията, че е запазил зрението си. И чул за ужасите с очни наранявания от метало-обработващите цехове по Лос Анжелес област. (Тогава около Лос Анжелес имаше промишленост - което днес звучи като измислица.)

Тема Re: Човекът им е евтиннови [re: Santo Modesto]  
Автор parvaty (усмихната)
Публикувано12.08.24 08:46

Днес тези цехове са в Китай или Индия, да?

Тема Re: За литературоведите и политолозитенови [re: Koftia]  
Автор samson (Оня)
Публикувано12.08.24 10:31

Изключително много е интересно гледано от моят поглед.

Първото ми чувство за такива хора е Уважение, отдавам голямо уважение на тези трудолюбиви хора за изобретателността, саможертвата си и постоянството.

Редом с това изпитвам и голям Благодарност за своята Съдба, осъзнавайки че аз няма такава голяма Сила като тях, и не съм подложен на такова изпитание и саможертва.

Не мога да кажа, че са недостойни заради това, че не успяват да минат на по- добро ниво...... за здравето си... и за да подобрят качеството на своите продукти ....И заплатите си...
Защото и тяхното е като нашето-Път, Съдба, с цел РАЗВИТИЕ!
Никой, нито те, нито ние можем да променим Съдбите си.

Единственото което можем да се учим и променим е Личното ни отношение към фактите, но и това също е много трудно за промяна-ние не го можем, също както те не могат, те дори и нямат свободно време да мислят за това....за разлика от нас тук, които имаме време, но го ползваме за друго, всъщност го пилеем, което е недостойно спрямо тяхното достойнство.
В този смисъл на Съдбите ние свободните сме на по- ниско ниво, а не достойни като тях.

Не спирам да им се възхищавам и уважавам за това което са!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Автор samson (Оня)
Публикувано12.08.24 15:43

Напълно осъзнавам, че съсипах темата ти, която можеше да се развие до безкрайните ни клубни възможности....до колкото ни е интересно!

Мнението е позиционирано и няма нищо общо!

Тема Напълно осъзнавам, че...нови [re: samson]  
Автор ad miralМодератор (андорския флот)
Публикувано12.08.24 16:09

Напълно осъзнат престъпник.

_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.

Тема Re: За литературоведите и политолозитенови [re: samson]  
Автор Koftia (форумист)
Публикувано12.08.24 16:13

Нищо не си съсипал. Колкото по я отбягват, толкова по-ясно се вижда, че темата е имала някакъв смисъл, прокарвала е някаква идеология. Противна на идеологията на омразата. Прокарвала е мисли за съчувствие, разбиране към мъката и труда на човека, спомени до известна степен и тн. Но темата не е била интересна за клубари с вирнати носове , ай сиктир, сега и живота на циганите ли да ни вълнува ?

Автор Naki (Company Ястреб)
Публикувано12.08.24 16:45

Хубава тема. Бравос на тези тъмнозелени приятели!

Ама като фийдбек -- мисля, че ще е по-добре по-малко специализирани термини да ползваш!

На някои от нас дори с доста замисляне пак ни е трудно какво точно значи "кондури" и "бомбе".

Доколкото разбрах, "обувки" е едното, 2-рото вероятно "подсилени над пръстите", ама това с доста отделено въображение от моя страна..!

Тема Re: За литературоведите и политолозитенови [re: Naki]  
Автор Koftia (форумист)
Публикувано12.08.24 16:46

На тази част от обувката, над пръстите, какво й е името в българския език ? Ако има, кажи го.

Автор Naki (Company Ястреб)
Публикувано12.08.24 16:58

На тази част от обувката, над пръстите, какво й е името в българския език ? Ако има, кажи го.

Нямам идея, не знам да има, но може и да...
Аз бих ползвал описателния метод -- "частта над пръстите".

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.