|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
Накратко:
Аристотел надрънкал един куп грешни работи.
После дошли Галилей и Нютон, и пооправили нещата.
Появил се Айнщайн и отново скапал всичко.
Сега сме на етап в който пак всичко работи, с изключение на: много малките неща, много големите неща, много горещите неща, много студените неща, много тъмните неща, много бързите неща, много тежките неща, турбуленцията и концепцията за времето.
/изт: ФБ/
Надявам се да съм ви бил полезен и физиката да ви се е прояснила.
| |
|
Ахха, много помогна - "clear as mud" му викат.
| |
|
Абе това да не от Любимият ти Господинов?. Физика на радостта ли или как беше
| |
|
Не знам от Господинов ли е, от кой е. Но се замислих на други фактори. И, човек като си остарее, за такива неща се замисля. Аз се радвам на хубавото лято, на хубавите неща, на това, че съм все още 'в отряда'. И на планетата
| |
|
Естествено, че не е от Господинов. Закачката бе към автора, пък ти клъвна.
| |
Тема
|
Re: Физика за начинаещи и лаици
[re: Metropolis]
|
|
Автор |
Koftia (форумист) |
Публикувано | 05.08.24 20:38 |
|
Нищо не можа да познаеш. Това, което аз имам предвид е, че изобщо не ме интересува от кого е. То ти клъвна, май ?
| |
|
Никога не съм я обичала, пустатамуй физика.
Другарят Христов, лека му пръст, ни викаше галфони.
Галфон номер 12 излез на дъската и тъй ...
После Тео каза - не копайте тая дупка близо до основите на сградата, че половината МГ ще изчезне в нея, ама не, копаха за нов бизнес център с модерни офиси.
И МГ-то пропадна ...
Потъна в дупката.
Частта му с кабинета на другаря Христов точно.
Една съученичка вика - имало провидение.
Не знам физика ли е или провидение.
| |
|
Аз ще се изкажа като емпирик. Онзи ден наблюдавах нагледно обтичане на твърдо тяло от флуид. Тялото беше моето, флуидът беше рибен пасаж. За 60 години съзнателен живот не ми се беше случвало такова нещо. Морето вреше и се движеше към мен, някъде на 60 метра от брега рибетата (най-вероятно цаца) плуваха по повърхността и в един момент ме обтекоха като разтопено сребро от коремчета и гръбчета, и ме отминаха барабар с пикиращите чайки над пасажа:)
| |
|
:))
| |
|
Чудя ти се , ти млад и интелигентен какво точно те вкарва в този старчески и мухлясъл клуб, с който ти нямаш нищо общо, и като време и като житейски занимания....
Наистина ли бързаш да се състариш и да си за посмешище на тези на твоите години?
Всъщност не се чудя, установявам го!
Мнението е позиционирано и няма нищо общо!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|