Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:05 04.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Ваучери за храна : ЗА и ПРОТИВ?нови  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано01.07.24 14:07

Вече 11 години с тази "велика" придобивка. Към днешна дата, 200 лева на месец. Без данъци за работодателя и служителя. Според някои хора, велик стимул за работника.

Всъщност, ако взема 200 лева повече към заплатата, дължим данъци. И фирмата, И аз. Като имаме ваучери, няма удръжки. Да, ама аз смятам, че тази "придобивка" е предложена, защитена, гласувана... от човек, който не порка и не пуши, а половинката му дава яко паре за тези негови си екстри

.

С ваучерите, може да си купиш всичко, но не и цигари и алкохол. ДА, ама НЕ! Няма да казвам, но има магазини, на които все тая, кво ще купиш с ваучерите. И за кво ги ручаме жабетата?

Едни фирми си взимат комисионни, за да ги подготвят, ваучерите. Слава Богу, вече не плюнчим хартийките, от този месец са електронни, ноооо, комисионните са техните.

П. П. Бях забаравила, че имам ваучери за храна. Наложи се в петък да пазарувам за 1000 лева хранителни стоки, щото срокът изтича на 30 юни. Никой не ми е виновен, разбира се, отнесох се. Не пушим и двамата, поркаме умерено... Абе, успяхме да ги похарчим тези 1000 лева, къде за нас, къде за подаръци разни опаковани луканки. Ако имахме мерак можеше и сватба да си направим, храна щеше да има

Тема Re: Ваучери за храна : ЗА и ПРОТИВ?нови [re: RujaKaramfilova]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано01.07.24 14:31

Какви са тези твои ваучери?
Нали ужким фирмата беше твоя и ти си работодателят?

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано01.07.24 14:37

"За" по принцип.
Конкретни подробности за ваучерите у нас (какво точно може да се купи, от кого, има ли условия за производител и пр.) не знам, но по замисъл са добър инструмент за леко стимулиране на определени продажби.

„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“

Редактирано от MupaM на 01.07.24 14:39.

Тема Re: Ваучери за храна : ЗА и ПРОТИВ?нови [re: alisalisa]  
Автор e ta (7.62)
Публикувано01.07.24 14:55

Какви са тези твои ваучери?
Нали ужким фирмата беше твоя и ти си работодателят?

Че какво и пречи да си е на трудов договор в собствената си фирма.
Иначе като собственик си спестява някой друг лев осигуровки на тия 200 лева и те така ...
Никой работодател не е длъжен да дава ваучери, уж голямата придобивка, ама всички или почти всички го правят. За мен работникът/служителят си е 100% ощетен.

Тема Re: Ваучери за храна : ЗА и ПРОТИВ?нови [re: e ta]  
Публикувано01.07.24 15:10

Ами останах с впечатление, че по-скоро се оплаква от натрапени й ваучери за храна, затова се учудвам. А в собствена фирма можеш да си на трудов договор, но като си е твоя фирмата, от какъв зор да си изплащаш ваучери, щом си недоволен от ограничената им покупателна способност - не може всякакви стоки, не може във всеки магазин, пък имаш и срок за харчене...

200 лв са много, бе. Гадните капиталисти дават само по 60 лв на Липарското. Ама не можело да ги ползва във всеки магазин, само в определени.

Тема Re: Ваучери за храна : ЗА и ПРОТИВ?нови [re: alisalisa]  
Автор e ta (7.62)
Публикувано01.07.24 15:23

200 лв са много, бе. Гадните капиталисти дават само по 60 лв на Липарското.

Радвай се, че НЕ го осигуряват само на 60.

Автор 741 ()
Публикувано01.07.24 15:20

Някога е имало смисъл от такова нещо, та поне част от заплатата на бачкатора да остане за храна вместо да я изпорка цялата в кръчмата. Когато само някаква мизерна част от парите се дава като ваучери, тоя смисъл се губи. В днешно време спестява някакви левчета за осигуровки и данъци, ама това може да се направи с текст в закона, че до едиколко си лева от заплатата са необлагаеми, и с това да се приключи, вместо да правят на маймуни и работодатели, и работници, и магазинери с тия ваучери.

Единствената реална полза я виждам за операторите, които ги издават, и за магазините, които ги приемат и придърпват клиенти от конкуренцията по тоя начин.

Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано01.07.24 15:35

Нищо против ваучерите нямаме. На съпругът фирмата им дава по 200лв. От миналят месец са на карта, не на хартийки.

В магазини около нас с тях може да си купуваш и цигари и алкохол и нехранителни неща.

В Билла обаче не може всичко. Само храна. Та тсм не ходим с ваучерите

Тема Re: Ваучери за храна : ЗА и ПРОТИВ?нови [re: e ta]  
Публикувано01.07.24 15:42

Той за такива не работи, от пълнолетен му е забранено.

Пълни осигуровки върху заплатата и разни други дребни екстри.
Дойчовците спазват КТ точ в точ, ве.

Автор osvoboden pich (Ястребовски)
Публикувано01.07.24 17:49

Не ми харесва идеята. Предпочитам пари в брой.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.