Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:49 02.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Може ли някой да ми обяснинови  
Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано27.06.24 19:14

как България не изпълнява критерия за инфлация на евросъюза, при условие, че сме във валутен борд и левът е вързан за валутата на евросъюза?

Тема Re: Може ли някой да ми обяснинови [re: oberleutnantRzevski]  
Автор ad miralМодератор (андорския флот)
Публикувано27.06.24 19:15

Може ли някой да ми обясни как България не изпълнява критерия за инфлация на евросъюза
Може.

Нарастването на цените в България е същността на инфлацията. Левът може да е вързан за каквото си щеш, но това не се отразява на покачването на цените.

Ех, къде го Ламби, да обясни по-добре...

_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано27.06.24 19:22

Мъ валутният борд и левът нямат общо с инфлацията.
Годишната инфлация се изчислява в някакви проценти, май на база предходна година, за критерий е прието някакво число, примерно, ръст на инфлацията 1%, пък в БГ е по-висок. Понеже, защото цените на стоки и услуги у нас се вдигат повечко, отколкото у Европата.

Тема Re: Може ли някой да ми обяснинови [re: alisalisa]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано27.06.24 19:36

Тя тази се сравнява с някаква имагинерна , която пък се определяла на база инфлацията в даден брой страни. Явно сме по-зле от почти всички страни е ЕЗ. Абе разни спецове обясняваха, че не сме търсили подкрепа както трябва. Един твърдеше че Хърватия при по лоши показатели я приели. Ами те знаят с кой как да говорят. С две думи управляват ни смотаняци с големи усти.

не се задълбочих в това което този говореше.

Тема Re: Може ли някой да ми обяснинови [re: Metropolis]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано27.06.24 20:06

Не само това. Днес някой обясняваше по телевизора, че се вземал размерът на инфлацията за няколко години назад (ако добре е дочуло едното ми ухо). Говореше се нещо за "устойчива инфлация". Май.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано27.06.24 20:09

Поручих, ти нещо се зазОри за евро ли? ЧЕкай бе, не сме си изхарчили още левовете изпод дюшеците! Де се разбърза?

Някой говореше, по телевизора естествено, че това е причината поради която големците не искали още да минаваме на евро. И уж искат официално, ама все нещо отлагат и претакат. Имали купища левове да похарчат от бурканите.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Тема Re: Може ли някой да ми обяснинови [re: Metropolis]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано27.06.24 20:09

Те, разните спецове казаха и че до 2021 сме си били в нормата и оттогава се юрнала една ми ти инфлация. И, че на някои държави в еврозоната в момента била даже по-висока, ама тях никой не ги гледал.

Тема Re: Може ли някой да ми обяснинови [re: ad miral]  
Автор samson (Оня)
Публикувано27.06.24 20:12

"Ех, къде го Ламби, да обясни по-добре... "

Защо Ламби /мир на праха му/ , ти не можеш ли да ни го обясниш ЗАЩО сме във валутен борд и левът е вързан за валутата на евросъюза?

Какво друго ни е вързано към ЕС валутата, ако не и инфлацията, какъвто е и въпросът на поручика?

Мнението е продуктово позиционирано и няма нещо общо!

Автор osvoboden pich (Ястребовски)
Публикувано27.06.24 20:14

Имаме си политическа криза... другата просто я следва.

Тема Re: Може ли някой да ми обяснинови [re: samson]  
Автор ad miralМодератор (андорския флот)
Публикувано27.06.24 20:17

Какво друго ни е вързано към ЕС валутата, ако не и инфлацията

Инфлацията няма нищо общо с борда.
Ок, опитвам другояче:
И в София и в Пловдив се плаща в левове. Ако в София цените се вдигнат, а в Пловдив не, значи в Пловдив няма инфлация, а в София има.

_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.