Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:42 09.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Поредната зелена умнокрасива дивотиянови  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано18.06.24 11:08

Нямало да можем вече не само да ВНАСЯМЕ стари коли (в някакви си там граници свързани със замърсяването), ами да ги и продаваме един на друг!

Оня ден се смях с глас. (Точно колкото когато европейските гиганти на мисълта взеха решение от годината Х да спре производството на коли с ДВГ) Днес го обсъждат. Абе хора, вий понякога замисляте ли се ЗА КОГО гласувате, или ако не - кого подкрепяте, кого боготворите и пред кого се кланяте?

Тия глупаци не се ли сещат, че има стари коли, които цапат въздуха ПО-МАЛКО от новите! А колекционерските автомобили? А ретро автомобилите?

Дори няма да обсъждам какъв ужас ще настане за хорицата, които трябва веднъж седмично да идат до големия град на доктор... и нЕкак не "искат" да си купят нова кола, или електрическа такава.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Тема Re: Поредната зелена умнокрасива дивотиянови [re: UnicaDonna]  
Автор parvaty (усмихната)
Публикувано18.06.24 11:29

Глупости на търкалета..
Като карам лятото по магистралата след някоя кола с по-източно европейска регистрация, нямаш си представа как мирише след нея от изгорелите газове. Което не го забелязваш, когато просто си караш тъдява. Повечето коли тук са до 10 годишни.
То затова и въздуха тук е чист, щото има много високи изисквания за СО2-то.

И е редно да го направят така и при вас, щото като седиш на булеварда и не можеш да дишаш от тия брички, дето буквално тровят въздуха.

Проблемът не е в старите автомобили.. проблемът е защо хората не си купуват нови.
Това относно "за кого гласуваме"..

Обаче, аз пак те питам - наистина ли смяташ, че има разлика в изборът ти? И, че ако гласуваш за Пенчо, а не за Генчо, нещата ще се случат различно? Use your brain, ве, както казва Балкан Дад.

Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано18.06.24 11:40

Онзи ден си купих от магазин за плодове и зеленчуци кило криви, та криви краставици.
Един колега пак тогава беше взел домашно произведена ракия.
Животински субпродукти си се продават навсякъде по магазините, шкембе чорба - повсеместно по заведенията.
Божем гадният ЕС щеше да ги забранява...

Тема Re: Поредната зелена умнокрасива дивотия [re: tuzlija-179435]  
Автор ad miralМодератор (андорския флот)
Публикувано18.06.24 12:44

Божем гадният ЕС щеше да ги забранява...
Ти за собствена употреба можеш и кюфтета от пирони да си правиш, т'ва е демокрация.

Друга бира е, кат' тръгнеш да ги продаваш.

_
If I turn out to be particularly clear, you`ve probably misunderstood what I`ve said.

Тема Re: Поредната зелена умнокрасива дивотиянови [re: parvaty]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано18.06.24 12:58

Проблемът не е в старите автомобили.. проблемът е защо хората не си купуват нови.

Меркел: Минските споразумения бяха подписани, за да се даде време на Украйна

Автор samson (Оня)
Публикувано18.06.24 13:49

И никой ли не се сеща, че замърсяването у нас е от горивото, а не от колата?

Мнението е продуктово позиционирано и няма нещо общо!

Автор samson (Оня)
Публикувано18.06.24 14:02

А стари самолети ще можем ли да продаваме помежду си?
От тези дето правят бели следи и рисуват по небето?

Мнението е продуктово позиционирано и няма нещо общо!

Тема Re: Поредната зелена умнокрасива дивотиянови [re: tuzlija-179435]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано18.06.24 14:05

Всяко семейство има право да си вари по 30 литра 40-градусова ракия. Не съм прочела никъде, обаче, за колко време важат тези 30 литра, на момента ли ако те гепят толко е тавана? Ние като нямаме брак, не сме семейство, имаме две кухни, може да минем за две домакинства, значи 2Х30

Остави друго, ами скоро идва една комшийка, гледа ми и вика : аууууу, посяла си американски коноп, не те ли е страх.
Викам, къв коноп бе, това е метла. Не, не било метла. Та сега пък "тръпна" заради метлата.

Егати живота, краставиците следя да са прави, кокошарник правим, по комфортен от къщата (трябва и чешалки да им купим, разни играчки), ракията да мерим до 40 градуса и какво ли още не.

Тази тиквичка какво да я правя, дали е според регламентите на ЕС

Автор osvoboden pich (Ястребовски)
Публикувано18.06.24 16:21

Аз съм доволен. По-малко мръсен въздух - особено от дизелите...

Представи си картинката: лято, карам си със спуснати стъкла, набичил съм музиката на макс и понеже си падам малко нещо тежкар и обичам да карам безопасно... карам с 60 при 80 разрешени... в този момент минава някакво ауди със сдухан двигател-дизел да речем и опушва всичко - ами разваля ми кефа някак.

Сега сериозно.
В София поне, където живея и работя и не ми е безразлично никак какво се случва с родният ми град - наблюдавам изключително много автомобили и изключително тегави задръствания. Аз съм доволен на по-малко возила. Има достатъчно алтернативни варианти за придвижване в градска среда. Бедата са служебните автомобили на малките фирми ама ако останат само те - с мед да ги помажеш. Ако моята в някакъв момент се окаже не-екологична (в момента все още се води нова) ще я заменя с ел. тротинетка. Това последното возило ми стана изключителна мания и съм на косъм да се оборудвам за топлите месеци с такова. Такава мания ми стана, че се прибирам, отмарям малко и излизам и хващам едно "лаймче" и обикалям 2-3 квартала ей така за кеф и разкош. В топлите месеци това е чудесно решение за градски транспорт. В зимните има притоплен градски или метро... Има резервни начини - не е като да няма.

Тема Re: Поредната зелена умнокрасива дивотиянови [re: osvoboden pich]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано18.06.24 16:30

ел возилата са готини, но и ...опасни. Аз джиткам по селото с ел атв. Няма звук, не бръмчи, като се замисля, колелото ми дрънчи повече. Това ме натоварва, защото малкото хора, които срещам по пътя си, хич не чуват. Е, аз бибиткам, свиркам, щото си карам с 10-20, но си е гайле-трябва си навик!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.