Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:17 09.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема За какво ставате и за какво - не.нови  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано15.05.24 16:33

Винаги съм си мечтала чрез съвременните технологии и ИИнтелекти да се стигне до момент (може би е време вече!!!!

), в който е възможно от най-ранна възраст да се определя кой човек ЗА КАКВО ЖИТЕЙСКО ПОПРИЩЕ (професия) е подходящ и за кое - не.

Със степенуване. Най-много - за работа с Х характер и насоченост, и после - все по-малко и по-малко. На база на някакви изследвания върху вродените качества на индивида. Може би даже - в комбинация с характера му.

Айде, няма ли тук някой гений, който да отпочне такъв ПРОЕКТ? НЕкой може милиардер да стане по тоз начин!

Трябва да подшушна идеята на Путин, докат не са го изпреварили хамериканците. Щото те сигурно ще заложат, че 80% от човечеството просто става за гей!

Кой знае, може пък китайците отдавна да работят с нещо такова, ненапразно напредват толкова бързо във всичко…Точният човек на точното място - НЯМА по-голяма гаранция за успех.

Дотук беше лирическо отклонение, или УВОД.

Сега по същество.

Питали ли сте се някога вие самите за каква работа ставате и за каква - не? На база ваши качества?

Аз често.

Ето самонаблюденията ми, прераснали в изводи след доста години.

Имам изключително “тънка” механична памет. По този причина географията ми е слаба, историята - също. Да запаметявам факти механично, без да мога да ги свържа с НЕЩО МОЕ - Ъпсурд. От цялата история на България помня само 681 година и тя пък се оказа неверна!

Е, 1944, 1989 - да, кой знай защо… Вярвате ли, че не можах да запомня колко кг е роден синът ми?

Рождени дати знам не повече от 20 за целия си живот. И те ВСИЧКИ са ми обвързани с лични преживявания. Най-близките ми хора… първата ми любов от 2 клас…

Имена на актьори - рядко. Евентуално - име на филм, защото винаги е свързано някак със съдържанието. И то - ако съм го гледала или съм чела/чула нещо за него, което ме е “докоснало” по някакъв начин.

И като така - НЕ СТАВАМ ЗА ФАРМАЦЕВТ!! Шапка им свалям на тия хора. Аз мойте лични лекарства все още си ги припомням със замисляне, а ги пия години. Новоизписани - забравИ!!

По същата логика и за лекар не ставам. Те пък освен лекарства помнят и диагнози. Но лекар не ставам и по други причини - СТРАХУВАМ СЕ да нося отговорност за чужд живот. А мисълта да РЕЖА някого ме хвърля в истерия!

Ще спра, защото ако продължа - ще пиша до утре. Ако сте схванали идеята - може да се включите.

Не обещавам, че няма да участвам в свойта си тема с още изброявания.

(Бих помолила да пишете ЗА себе си, а не ВЪРХУ другите, ама знам, че няма да ми се отвори парашутът)

А, да вметна. За спортист също не ставам. Спортна злоба и амбиции - колкото щеш, но извън танците, които са ми страст, и секса - МРАЗЯ всякакви други движения.

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Редактирано от UnicaDonna на 15.05.24 17:00.

Тема Re: За какво ставате и за какво - не.нови [re: UnicaDonna]  
Автор Koftia (форумист)
Публикувано15.05.24 16:57

Аз ставам за някои неща, но за болшинството от нещата като опции в живота, не ставам.

Ей го, примерно, стоя в едно кафене на Главната в Пловдив и не ставам и за един мини КК. Той пак си е мини, щото съм си само аз.

Тема Re: За какво ставате и за какво - не.нови [re: Koftia]  
Публикувано15.05.24 17:08

На теб ти станА навик да се шляеш из България!

Казвай бре, веднага ш’ти организирам един ККК ! (Кофти Клубен Купон

)

За организатор ставам перфектно. Аз няма да дойда, но купона го имаш!

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Автор Koftia (форумист)
Публикувано15.05.24 17:41

Да, а без теб няма да е сладко .

Автор Green Light ()
Публикувано15.05.24 17:45

Аз също нямам услужлива памет и това е тежък кръст. Компенсирам до известна степен като яростно си водя бележки и използвам всички средства за напомняне или запис, които има измислени. Аз също по-лесно успявам да запомня разни неща, когато ги обвържа с разбиране. Например техниката оказа се че е ок, защото там нещата са до разбиране на процеси. Дори да не запомня Закона на Ом или Законите на Кирхоф, мога да си ги изведа сам, просто като се замисля. Много пъти съм казвал, че инженерството е елементарна работа и за да не се разбере това ние инженерите обвиваме всичко в страшно звучащи думи "монолигност е налице, ако комуникационните функции се изпълняват от един единствен протокол, а структурираността е налице, ако комуникационните функции се
изпълняват от набор от протоколи, разпределени йерархично по слоеве"

Не ставам за художник, за певец и между нас казано не ставам или по-точно изначално не съм създаден да говоря пред много хора. Научих се да го правя и са ми казвали че съм ок, но винаги с продължителна подготовка. Имам приятели и то-много, които правят уникални презентации ат хок, наблюдавал съм ги- не съм така. Спортувам много и с удоволствие, почти всичко, участвал съм и в състезания, но никога не съм бил звездата на отбора - може би тук се различаваме с теб, защото на мен ми липсва спортна страст.

Нещата с които няма да ми стигне този живот са наука преди всичко. Имах един два разговора с ръководителя на дипломната ми работа дали не искам да продължа, но по онова време вече бях започнал да работя и реших, че искам да се развивам в бизнеса. Цял живот съм се чудил какво би било ако ума ми е в небето(образно казано), вместо в парите(пак образно). Винаги съм усещал техниката като приятел, с когото взаимно се разбираме и си помагаме. Другата научна работа, която много пали въображението ми е археологията - разкриване на разкази за крале, успехи и падения. Има български експедиции в Египет - от душа завиждам на тези хора. И не не само на тях - десет-годишните разкопки на Небет тепе сигурно са били една поредица от "Хиляда и една нощ", история след история, приказка след приказка. България е благодарна страна за археолози.
Както и да е.
Има и още - всякаква друга наука би ми била интересна от история, през биология или теоритична физика като Шелдън Купър. Сегашната ми математика е недостатъчна за това, но щях да упорствам
Тогава сигурно щях да се питам какъв ли щях да съм като предприемач.
За писател също съм си мислил, разбира се. От дете. Исках да отида в Серенгети като Бернхард Гжимек и да напиша книга.

Автор bipet (Уникален фен )
Публикувано15.05.24 17:47

Винаги съм си мечтала чрез съвременните технологии и ИИнтелекти да се стигне до момент (може би е време вече!!!!), в който е възможно от най-ранна възраст да се определя кой човек ЗА КАКВО ЖИТЕЙСКО ПОПРИЩЕ (професия) е подходящ и за кое - не.
По-добре изтрий от темата този аспект.

Питали ли сте се някога вие самите за каква работа ставате и за каква - не? На база ваши качества?
Аз ставам само за гений. Каквото и друго да съм опитвал все не ставам.

Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано15.05.24 18:08

НЕ ставам за политик, работа в екип, инжинер, за държавен служител ептен не ставам, човек на науката и по-специално там, където преобладава математиката ...тц! За счетоводител сигурно в още 10 живота няма да ставам

...въобще за много неща не ставам
Въбще там, където трябва да имам шеф, зор за кариера, съревнования, работа която да ми разваля маникюра...там не ставам!!!
За градинска работа, въобще не ставам

Ставам само за това, което съм правила с кеф - артистични неща, където да се вихри фантазията и да има купон- грим, декупаж...въобще работа с ръцете.
Определено ставам за storyteller! За флиртове и емоционални любовни люлки...мнооого ставам, ама вече ме мързи, а и нямам време и желание и поизоставих напоследък тези ставаници

Ставам добре и съм го доказала за организация и изпълнение на проекти за учебен материал и преподаване по интересуващите ме мои интересности и го правя с хъс и плам...курсове грим, декупаж, таро и ленорман.

Където има нещо мистично-моето е! Където има свободно поле за разтягане на вербални локуми и приказки безкрай, особено за психология на взаимотношенията-тактики, стратегии и т.н.-моето е! ТАРО определено е много моето!

Рапорт даден!

П.с. Ти си написала за хирурзите-там не пипай! Там си трябва вродена психопатия, които те слава Бога са я превърнали в социално адаптирана такава, за което поклон!

Редактирано от Lira Emerald на 15.05.24 18:16.

Тема Re: За какво ставате и за какво - не.нови [re: bipet]  
Публикувано15.05.24 18:01

Винаги съм си мечтала чрез съвременните технологии и ИИнтелекти да се стигне до момент (може би е време вече!!!!), в който е възможно от най-ранна възраст да се определя кой човек ЗА КАКВО ЖИТЕЙСКО ПОПРИЩЕ (професия) е подходящ и за кое - не.

По-добре изтрий от темата този аспект.

Че защо?! Аз го намирам за най-гениален.

На пръв поглед може да звучи някак зле и поставящо етикети, но те не трябва да бъдат задължителни. Това не е ровене в мозъка, нито влияние върху него.

Ако на някого му предпишат, че става за техник, а той смята, че го бива за адвокат - негов си избор. Ще пропадне и може да се сети за какво "го бива".

Разбираш ли - ПИСНА МИ да се сблъсквам с хора, които НЕ СА СИ НА МЯСТОТО. Просто им е даден някакъв пост, или мама и татко са го принудили да учи нещо си - и после - ЦЯЛ ЖИВОТ МЪКА, но не само за индивида, а за всички останали.

Една чистачка да си - пак се искат определени качества.

Колкото и непрестижно да звучи - признавам, че бих могла да бъда отличен канцеларист. Систематизиране, подреждане, ред на действия, хора за контакти - нямам равна.

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Редактирано от UnicaDonna на 15.05.24 18:21.

Тема Re: За какво ставате и за какво - не.нови [re: Lira Emerald]  
Публикувано15.05.24 18:18

Ценното е, когато човек сам съумее да определи за какво го бива. За жалост - това става след години, за някои те са фатално много. Ако са повлияни от някого, ако са си въобразили, макар и сами, че стават за дадена работа...

Колко много хора има, които СИ ВЪОБРАЗЯВАТ поради мода и алчност, че стават за бизнесмени... и са пропаднали, ама са завлекли и семейството си...

А това СЪЩО си е даденост, и то - ОГРОМНА.

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Автор Lira Emerald (Happy dreamer:))
Публикувано15.05.24 18:27

Е, така е...ама ти нали каза за нас си да споделяме.

Иначе е ясно, всякакви хора има по света-не можещи, но силно повярвали си и такива, които нямат воля за express your self.
А най-блажено помазани са късметлиите имащи воля и дисциплина да изразят себе си.

Редактирано от Lira Emerald на 15.05.24 18:23.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.