|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: e ta]
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 19.03.24 18:56 |
|
Загледах го мункът, но ми се стори люспест.
Абе, на онова засега и зеленият грах му е забранен, а на любимия ми крехък зелен боб се мръщи, все едно рогати дяволи вижда. Вече му минаха оплакванията, но той стриктен, диетува си там. И аз му уйдисвам на акъла, де ще ходя.
| |
|
Необходими продукти:
2-4 с.л. гхии
Приготвяне:
В тенджера с дебело дъно се слага гхии да се разтопи на средно силен огън.
То, добре. Ама ако някой ми каже, че винаги има под ръка приготвено масло гхи, ще се гръмна.
| |
|
А, мерси, това ще го пробвам
Без кориандъра, нещо не се разбираме с него.
| |
|
Случва се да хапвам качествен черен хайвер (че и там имало класове на качество), донесен от приятели руснаци. Харесвам го, даже много, но в уравнението “количество-качество-цена”, мен лично ме губи. За сметка на това си взимам червен от берьозката понякога и си го хапвам табиетски, но аз традиционно съм заклет почитател на всякаква морска храна. И да, добре направената руска салата е много високо в списъка на гастрономичните ми симпатии. Всъщност, като се замисля, аз съм заклет почитател на храната и май съм я превърнал в хоби :)
| |
|
Някои, дето готвят редовно индийско, си го правят, или го купуват
Било много полезно, как няма да е - топено масълце.
върнете ни архивите, идиоти
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
e ta (7.62) |
Публикувано | 19.03.24 19:09 |
|
Абе, разбирам те. В последната година и нещо, заради появили се лактозни и глутенови непоносимости по момичетата, коренно си промених маниера на готвене.
Трудно, но не е невъзможно. Хем и аз се научих да не нагъвам мек бял ляб на корем.
По темата щях да ти напиша, че аз от доста време боб не варя, купувам готов в консерва или буркан, бял, черен, едър, дребен и готвя или овкусявам, ама ти искаш без люспа, така че не става.
| |
|
Аз съм си правила, найш каква махнаджийска работа е!
То, за да си заслужи хамалуването, топиш поне 4-500 грама, после друга беля - требе да го употребиш бързичко, че се разваля.
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
e ta (7.62) |
Публикувано | 19.03.24 19:18 |
|
Ми вземи си хубаво, прясно масло от някой, който гледа кравички и си препържи. В бурканче в хладилника е практически неразваляемо.
На един колега баща му гледа овце и крави в Старосел и си взимам едни салами по кило. Изварявам на слаб котлон, да му изври суроватката и даже лактозно непоносимите го ядат. Само трябва да внимаваш да не го прегориш.
| |
|
Ако искаш, напиши рецета зя твоя манджичка с нахут.
А от оня, сварения в буркан, опитвал ли си?
върнете ни архивите, идиоти
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: e ta]
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 19.03.24 19:26 |
|
Гхи в никакъв случай не се препържва!!!
Препърженото масло е съвсем друга бира.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|