|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
Ай, сакън! Не може люто.
Ама онуй си ги нагъва и дюс, както са безвкусни, с малко натрошено сирене за разнообразие.
Звъннах, ама сега свеки си взема следобедния сън за красота, не вдига.
По-късно ще я разпитам подробно за елдата и ще драсна тук.
А, разгеле, че се сетих: ако ти е удобно, питай Тартариан за онзи турски кашкавален магазин в Димитровград.
| |
|
хм
| |
|
Сещам се за една сцена от май беше "Без резервации". Лелятя е шеф-готвач, грижи се за племенницата си и я взела със себе си в кухнята. Току що са доставили трюфели, няколко бройки само, хлапето опитва един, прави сгърчена физиономия и ги мята всичките в кофата. Идва лелята, разбира какво станало и започва да ги вади един по един от боклука.
Взимал съм от билла от щанда със сирената едно жълто с трюфели. Интересно е на вкус, но не винаги го има. В кръчмата наблизо правят свинско с трюфели, обаче ме светнаха, че в него едва ли има трюфели, а е по-скоро само есенция. Няма да се изненадам, ако и при вашата наденица е бил такъв случая.
| |
|
Орех?
Има червени, черни и бели трюфели, кой знае какво са сложили в аспержите.
Аз много обичам аспержи, ама на скара или леко с масло, задушени. Тази година очаквам да имам аспержи, те "раждат" на третата година.
Не знаех, че има трюфелово олио. Боже, колко съм проста
| |
|
Фуент, то нещо като моята наденица
На пръст? е то расте в пръст, ама да не е като земната ябълка
Добре де, какво го превъзнасят толкова? Освен, е колко човека вече писаха, да сме попадали на некви измишльотини
Надеждата е ми е в Нут! Тя е изтънчена, ходи по мн скъпи заведения и си пада по мн. скъпа храна.
| |
|
Де да знам какви трюфели са били, то 3-4 миниатюрни парченца.
Такава супа ме гощава германката, мойта дружка.
Хич не беше зле, аС обича аспержи.
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Звъннах му.
То нещо като "на село за дядо".
На пазара в димитровград било, не може да обясни къде точно.
"как да обясня, там, една от уличките".
На димитровградския пазар, ти да видиш.
Освен да ида с него другия път, и да ти пиша.
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Много обичам елда (гречка). Важното е да не е бланширана. Натуралната е зелена, а бланширана е кафява.
Аз лично си я ям като юфка. Варя, попарвам с препържено масло, слагам сирене и муам, та ушите ми пукат!
| |
|
Няма да се изненадам, ако и при вашата наденица е бил такъв случая.
със сигурност, толко пък хич да не усетим нещо по така.
Близо до наше село казват, ЕЖК, че кучетата ровели и намирали трюфели, черното злато на България.
Ще купя аз, да опитам, то се е видяло, влязло в главата и няма излизане. Ама нещо, което е в земята, няма начин да не мирише на земя. Но пък картофите, морковите,целина, фъстъците.......... не миришат на земя. Земната ябълка, обаче, мирише.
Редактирано от RujaKaramfilova на 19.03.24 16:19.
| |
|
за гарнитура или мезе
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|