|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
Ако се наложи, и зърно по зърно.
Ех, за децата и фемилито човек знае и две, и двеста.
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Това почти буквално преди малко го казах, мислех че съм сам във вселената с вкуса си. Здрасти брате
женчо
| |
|
Ако намеря нещо свестно, ще пиша.
Ще се оправи младежът, къде ще ходи.
Не знам дали бива елда да яде, това е природно чудо.
Не успях да се науча да я правя тъй, че да е вкусна.
Руснаците са майстори. И са ми показвали, и обяснявали как, ми не мога да го докарам като тях.
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
На какво наподобавя вкусът? Имаш ли някакво, макар и бегло, сравнение с друга храна?
| |
|
На нещо много различно от всичко, което съм опитвал - лек привкус на гъби, но и някакъв странен интересен аромат, който никак не ми се връзваше с нищо и не ми хареса. Не мога да ти обясня вкус. В някои по-готини италиански ресторанти имат трюфелов зехтин - питай и опитай.
| |
|
Ядох един път крем супа от аспержи май, с нюню парченца трюфел.
За мен наподобява вкуса на орехова ядка.
И трюфелово олио опитах, пак тъй беше.
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Елда се нагъва кажи-речи през ден.
И каша от овесени ядки, басиигадното е това.
Свеки е на хептен строга перманентна диета заради панкеаса, прехранва се основно с елда, овесена каша и тиквички с ориз. И сега готви с големите тенджери и си ги делкат с прасенцето. Елдата й е доста вкусна, утепала се е за гарнитура. Обаче, тя купувала някаква натрошена, която увирала лесно. И аз купих един пакет на зърна, но още не съм опряла да го готвя, то от елдените каши на свеки не остава ред.
У дома сме по мръвките. И чат-пат по боб без люспи.
| |
|
Купувал съм фует с трюфели.
Домашните не го одобриха, удрял им на пръст.
На мен... не ми беше неприятен, но пък и няма да кажа, че ако ми предложат да си избера сто неща, които да ям до края на живота си, или без които не мога да мина, трюфелите ще са измежду тях.
Не мога да се сетя с какво да сравня вкуса. Леко землист аромат, наистина.
| |
|
И аз си мислех, че овесените ядки са гадост на света, ела ме виж как ги нагъвам сега, като джипито заклати пръст - високи холестерин и триглицериди.
Само че си ги нагодих по вкуса - леко сол и люс една лъжица самбал олей, една люта паста, май китайска
С ябълки и разни други - отнюд.
Ще опитам и от натрошената елда, ма не мога да докарам оня готин вкус.
У нас само аз ям такива неща. Тартариан е мръвкар.
Ако знаеш как свеки приготвя елдата, пиши, моля
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Трюфели натюр не съм опитвала, но други неща овкусени с тях - да. Има вкус на гъба, нафта и чесън в едно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|