|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
Смолянските местни едри родопски сортове се преваряват през 4 води, нали знаеш?
И, не ми обяснявай как се обелва боб кат го стискаш между ръцете. . Особено, половин кило дребнозърнест, сорт Добруджанка.
| |
|
Аз взимам насипен от пазара.
То и на пазара!!?!? За бъдни вечер щерката каза, че ще сготви боба, останалото аз. Сутринта звъни рано : мамо, накиснах боба, сега като станах отгоре във водата плуват червеи, ужас. А снощи го чистих, не съм видяла червеи.
Така, купила от пазара, от чувал.
Всичко е мам си трак. Тази година ще насяда и зрял, повечко
| |
|
Два пъти ги преварявам, чак пък четири.
Е кво като е дребен, търкаш и пада, поне 80 % от люспите падат. Сякаш не съм варила дребен боб, даже и папуда
| |
|
Два пъти ги преварявам, чак пък четири.
Твоя си работа. Туй го знам от родопчанки, дето сеят и готвят бобове, откакто са внесни от Америка по техния край.
| |
|
Ама когато човек е на определен режим, всяка люспица дразни.
Не че не се махат, с малко сода, и после почва якото лющене, играчка е.
Ако има някъде хубав белен е най-добре, но не съм срещала.
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Де да беше така...
| |
|
Хич не обичам едър боб - за класическа манджа обичам ситния. Едрия може би за салата само...
| |
|
ще го питам аз нашия човек, но ако е така, досега да е казал. Първият път като купувахме от него, поне половин час ни обяснява как да ползваме боровия мед, пък как акациевия, пък мановия, клеевата тинктура. Те обичат да си приказват, родопчаните.
Все си мисля, че след втория път вече няма да има боб, а някакво промито подобие.
| |
|
Зрелият боб не е единствената бобова култура. Доста добри за зелен боб, грах, нахут и т.н.
| |
|
Ама когато човек е на определен режим, всяка люспица дразни.
Това е друго, даже се чудя как на такъв стомах изобщо може да мине на някого през ума да готви боб.
Не знам, не съм купувала белен боб. Играчка е, ама това е положението, иначе киноа, чия, овес.....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|