|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: 2biri]
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 19.03.24 23:45 |
|
Е, как правиш запръжка без брашно?
Нахут не съм готвила от 100 години. Едно време, още живеехме в София, свеки ни изпращаше нахут от някакъв местен аграрий. Едър и много вкусен, после май спрял да продава, аз купих веднъж от магазина, не ми ареса и забравих за нахута. Онзи го накисвах поне 1 ден преди готвенето /на боба и една нощ му стига/, после го смесвах с накиснатия боб, след като им изхвърля първата вода, гуш в тенджерата под налягане за бързо или в гърне за 5-6 часа бавно готвене и манджата ставаше мозък. Правила съм само нахут и на салати, но моите хора нещо не се впечатляваха твърде и спрях да се пъна. Но боб с нахут си беше класика, особено сготвен в гърнето.
Гледай как се присетих за гърнето. Трябва да си купя ново, че онова го занесох едно лято в селската ни къща и там си остана.
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
Noy BG (библейския) |
Публикувано | 20.03.24 00:18 |
|
Боже Господи и Пресвети Цар Вселенски Пет мандатен Путин,
кой вари вече боб?
Буркан/консерва готов, варен. Запържваш там каквото трябва, водичка, подравки и туй-то.
Редактирано от Noy BG на 20.03.24 01:04.
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: Noy BG]
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 20.03.24 00:32 |
|
Ний не живеем в землянки, че да се прехранваме с консерви, ве.
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
Noy BG (библейския) |
Публикувано | 20.03.24 00:58 |
|
Е, аз пък съм в небесна, 27 метра над земята землянка и вече боб не варя.
Само жената вари, ама тя е потомствена Ведьма и ги умее тия неща...
| |
|
Е, точно в тази гозба лука и чесъна се режат и то на ситно. Няма как да е с обелките. Отделно, че чесън с обелки се слага предимно в сосове за аромат и после се вади.
| |
|
Значи: като си в кръговото на автогарата, тръгваш в посока пазара за коли, и на първага пресечка в ляво се влиза в пазара, вървиш само направо и след около 50 метра ще го видиш.
Но там вече е пешеходна зона, трябва да паркираш някъде преди това.
Това можах с голям зор да изкопча от двамата
върнете ни архивите, идиоти
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: alisalisa]
|
|
Автор |
parvaty (усмихната) |
Публикувано | 20.03.24 12:55 |
|
Аз като готвя боб, го правя по следния начин - нарязвам на дребно лук (или го мятам в раздробявачката, ако ме мързи), и на парченца пушена наденица, “полска” я водят тук. Първо запържвам наденицата с малко олио, после добавям лука да стане кристален, след което слагам две консерви екстра голям бял боб с подправки, сипвам и малко вода, и оставям за 30 минути на среден огън .. става екстра.
Сещаш ли се кога ще му бая два дена и 6 часа на някакво ядене, което се яде за 15 минути.. ня-ма шанс.
| |
|
някакво ядене, което се яде за 15 минути..
Ама, то всичкото дето се готви се яде за 15 минути.
| |
Тема
|
Re: Айде пак пазаруване и готвене!
[re: parvaty]
|
|
Автор |
alisalisa (Lipari също) |
Публикувано | 20.03.24 13:33 |
|
В Мюнхен ресторанти, които доставят готвена храна за вкъщи нямате ли си, че си причиняваш толкова зор?
| |
|
Ама тук се говориза боб, предназначен за човек с определен строг хранителен режим.
върнете ни архивите, идиоти
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|