Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:26 25.06.24 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема готвачествонови  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано21.02.24 08:08



гледам днеска едно меме "ти първо сготви, после ще го кръщаваме" явно намеквайки че днешните жени само в телефона зяпат и яденето на нищо няма да прилича, ама се замислих - аз като бях готвач новобранец всичко правех точно по рецепта, с мерки и теглилки, и най-важното с име - "мусака", "свинско със зеле" и тн. нямаше нужда от кръщаване. днес обаче, след 30 години стаж много рядко готвя нещо с име, вече съм научил кое с какво си подхожда, каква обработка изисква/понася и тн, и "сглабям" в движение. не го одобрявам това меме






NE SUTOR ULTRA CREPIDAM


Тема Re: готвачествонови [re: zaphod]  
Автор saksun (непозната)
Публикувано21.02.24 08:30



Аз внасям промени в рецептите съобразно вкуса на хората около мен, макар че, най-често е заради моя, май, защото не харесвам доста неща, например подправки. Като копър, магданоз, риган, кимион, мащерка, чубрица в ястие и др.

Това готвих преди ден-два и съм го кръстила ,,Пълнени чушки с кайма", познава се на вкус, че е това.





Добрата ваксина е наличната, а най-добрата – поставената.

Тема Re: готвачествонови [re: zaphod]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано21.02.24 08:24



Не мога да взема друго участие, освен да спомена за кой ли път, че ОБОЖАВАМ мъже, които обичат да готвят и го правят качествено.

Макар че това, което пишаш:
много рядко готвя нещо с име, вече съм научил кое с какво си подхожда, каква обработка изисква/понася и тн, и "сглабям

не е ли ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ на въпросното меме?
"ти първо сготви, после ще го кръщаваме"?

Тоест - първо готвиш, пък КАК и ДАЛИ ще се кръщава - не е важно.



ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Тема Re: готвачествонови [re: saksun]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано21.02.24 08:29



Аз винаги пълня чушки долма и ги подреждам, след изваждане на семките, ПРАВИ в съда (бивше дъно на соц електрическа тенджера - незаменимо в случая, събират се точно 12

). Така си ги пълня адски лесно, без да ги лячкам в ръката си, запушвам ги с чери-доматче и така.

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Тема Re: готвачествонови [re: UnicaDonna]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано21.02.24 08:35



ами не, смисъла на меметата е осмиването, пък и картинката подсказва в тая посока




NE SUTOR ULTRA CREPIDAM


Тема Re: готвачествонови [re: saksun]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано21.02.24 08:36



От изброените подправки не харесвам само чубрицата в ястие.
По стандартните рецептурници има начини запръжката да се замени с други хватки.



Тема Re: готвачествонови [re: saksun]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано21.02.24 08:40



Като копър, магданоз, риган, кимион, мащерка, чубрица в ястие и др.
е стига де, остава да кажеш че и таратор без копър правиш, това е за трибунал!




NE SUTOR ULTRA CREPIDAM


Тема Re: готвачествонови [re: zaphod]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано21.02.24 08:42



Да, възможно е да е имало такъв смисъл и като виц е наистина забавно, но аз го възприех в сериозния му смисъл.

Аз днес прочетох един друг судоку виц, който много ме разсмя, ама е мноооого офф..

Появата на крипто-валутата обезсмисли израза "Аз тия пари да не ги копая?!!!"



ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Тема Re: готвачествонови [re: zaphod]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано21.02.24 08:42



е стига де, остава да кажеш че и таратор без копър правиш, това е за трибунал!


КАТЕГОРИЧНО!!! В мойта къща копър и магданоз не влизат.

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!



Тема Re: готвачествонови [re: UnicaDonna]  
Автор saksun (непозната)
Публикувано21.02.24 08:35



О, задължително махам семките. Отвора им запушвам като ги топвам в брашно.


Понякога пълня голям домат или два домата, ако не ми достигат чушките. Правя и пълнени тиквички.

Добрата ваксина е наличната, а най-добрата – поставената.


Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.