|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
готвачество
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 21.02.24 08:08 |
|
гледам днеска едно меме "ти първо сготви, после ще го кръщаваме" явно намеквайки че днешните жени само в телефона зяпат и яденето на нищо няма да прилича, ама се замислих - аз като бях готвач новобранец всичко правех точно по рецепта, с мерки и теглилки, и най-важното с име - "мусака", "свинско със зеле" и тн. нямаше нужда от кръщаване. днес обаче, след 30 години стаж много рядко готвя нещо с име, вече съм научил кое с какво си подхожда, каква обработка изисква/понася и тн, и "сглабям" в движение. не го одобрявам това меме
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
Re: готвачество
[re: zaphod]
|
|
Автор |
saksun (непозната) |
Публикувано | 21.02.24 08:30 |
|
Аз внасям промени в рецептите съобразно вкуса на хората около мен, макар че, най-често е заради моя, май, защото не харесвам доста неща, например подправки. Като копър, магданоз, риган, кимион, мащерка, чубрица в ястие и др.
Това готвих преди ден-два и съм го кръстила ,,Пълнени чушки с кайма", познава се на вкус, че е това.
Добрата ваксина е наличната, а най-добрата – поставената.
| |
|
Не мога да взема друго участие, освен да спомена за кой ли път, че ОБОЖАВАМ мъже, които обичат да готвят и го правят качествено.
Макар че това, което пишаш:
много рядко готвя нещо с име, вече съм научил кое с какво си подхожда, каква обработка изисква/понася и тн, и "сглабям
не е ли ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ на въпросното меме?
"ти първо сготви, после ще го кръщаваме"?
Тоест - първо готвиш, пък КАК и ДАЛИ ще се кръщава - не е важно.
ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
| |
|
Аз винаги пълня чушки долма и ги подреждам, след изваждане на семките, ПРАВИ в съда (бивше дъно на соц електрическа тенджера - незаменимо в случая, събират се точно 12 ). Така си ги пълня адски лесно, без да ги лячкам в ръката си, запушвам ги с чери-доматче и така.
ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
| |
|
ами не, смисъла на меметата е осмиването, пък и картинката подсказва в тая посока
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
От изброените подправки не харесвам само чубрицата в ястие.
По стандартните рецептурници има начини запръжката да се замени с други хватки.
| |
Тема
|
Re: готвачество
[re: saksun]
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 21.02.24 08:40 |
|
Като копър, магданоз, риган, кимион, мащерка, чубрица в ястие и др.
е стига де, остава да кажеш че и таратор без копър правиш, това е за трибунал!
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Да, възможно е да е имало такъв смисъл и като виц е наистина забавно, но аз го възприех в сериозния му смисъл.
Аз днес прочетох един друг судоку виц, който много ме разсмя, ама е мноооого офф..
Появата на крипто-валутата обезсмисли израза "Аз тия пари да не ги копая?!!!"
ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
| |
|
е стига де, остава да кажеш че и таратор без копър правиш, това е за трибунал!
КАТЕГОРИЧНО!!! В мойта къща копър и магданоз не влизат.
ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
| |
|
О, задължително махам семките. Отвора им запушвам като ги топвам в брашно.
Понякога пълня голям домат или два домата, ако не ми достигат чушките. Правя и пълнени тиквички.
Добрата ваксина е наличната, а най-добрата – поставената.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|