|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
 
| 
           
             | 
                 
                   | Тема |  готвачество   |  |  | Автор | zaphod (мракобес) |  | Публикувано | 21.02.24 08:08 |  |  | 
           
 гледам днеска едно меме "ти първо сготви, после ще го кръщаваме" явно намеквайки че днешните жени само в телефона зяпат и яденето на нищо няма да прилича, ама се замислих - аз като бях готвач новобранец всичко правех точно по рецепта, с мерки и теглилки, и най-важното с име -  "мусака", "свинско със зеле" и тн. нямаше нужда от кръщаване.  днес обаче, след 30 години стаж много рядко готвя нещо с име, вече съм научил кое с какво си подхожда, каква обработка изисква/понася и тн, и "сглабям" в движение. не го одобрявам това меме
 
 
 
 
 NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: готвачество  [re: zaphod] |  |  | Автор | saksun (непозната) |  | Публикувано | 21.02.24 08:30 |  |  | 
           
 Аз внасям промени в рецептите съобразно вкуса на хората около мен, макар че, най-често е заради моя, май, защото не харесвам доста неща, например подправки. Като копър, магданоз, риган, кимион, мащерка, чубрица в ястие и др.
 
 Това готвих преди ден-два и съм го кръстила ,,Пълнени чушки с кайма", познава се на вкус, че е това.
 
 
 
 Добрата ваксина е наличната, а най-добрата – поставената.
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Не мога да взема друго участие, освен да спомена за кой ли път, че ОБОЖАВАМ мъже, които обичат да готвят и го правят качествено.
 
 Макар че това, което пишаш:
 много рядко готвя нещо с име, вече съм научил кое с какво си подхожда, каква обработка изисква/понася и тн, и "сглабям
 
 не е ли ТОЧНИЯТ СМИСЪЛ на въпросното меме?
 "ти първо сготви, после ще го кръщаваме"?
 
 Тоест - първо готвиш, пък КАК и ДАЛИ ще се кръщава - не е важно.
 
 ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Аз винаги пълня чушки долма и ги подреждам, след изваждане на семките,  ПРАВИ в съда (бивше дъно на соц електрическа тенджера - незаменимо в случая, събират се точно 12 ). Така си ги пълня адски лесно, без да ги лячкам в ръката си, запушвам ги с чери-доматче и така.
 
 ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 ами не, смисъла на меметата е осмиването, пък и картинката подсказва в тая посока
 
 
 
 
 NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 От изброените подправки не харесвам само чубрицата в ястие.
 По стандартните рецептурници има начини запръжката да се замени с други хватки.
 
 
 
 
 |  |  |  
             | 
                 
                   | Тема |  Re: готвачество  [re: saksun] |  |  | Автор | zaphod (мракобес) |  | Публикувано | 21.02.24 08:40 |  |  | 
           
 Като копър, магданоз, риган, кимион, мащерка, чубрица в ястие и др.
 е стига де, остава да кажеш че и таратор без копър правиш, това е за трибунал!
 
 
 
 
 NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 Да, възможно е да е имало такъв смисъл и като виц е наистина забавно, но аз го възприех в сериозния му смисъл.
 
 Аз днес прочетох един друг судоку виц, който много ме разсмя, ама е мноооого офф..
 
 Появата на крипто-валутата обезсмисли израза "Аз тия пари да не ги копая?!!!"
 
 
 
 ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 е стига де, остава да кажеш че и таратор без копър правиш, това е за трибунал!
 
 
 КАТЕГОРИЧНО!!! В мойта къща копър и магданоз не влизат.
 
 ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
 
 
 |  |  |  
             |  |  | 
           
 О, задължително махам семките. Отвора им запушвам като ги топвам в брашно.
 Понякога пълня голям домат или два домата, ако не ми достигат чушките. Правя и пълнени тиквички.
 
 Добрата ваксина е наличната, а най-добрата – поставената.
 
 
 |  |  |  |  
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички) |   | 
 |