Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:04 03.06.24 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Млечна баницанови  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано14.01.24 13:07



Свеки я правеше ВЪЛШЕБНА. Яла съм и на други места, но никъде - толкова вкусна.

Аз, разбира се, нито се научих, нито присъствах. Ся ми се прияде.



Тя я правеше от купешка "домашна" юфка. Чукнах гуглето, там има доста рецепти... обаче в повечето юфката предварително се запича във фурната с маслото. ОБАЧЕ аз веднъж я питах как я прави и нямам спомен да ми е казвала такова нещо. И се чудя...

Вие правите ли? Как точно?

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Тема Re: Млечна баницанови [re: UnicaDonna]  
Автор Шило (европейче)
Публикувано14.01.24 13:43



И аз съм я правила много навремето.
Научих я от възрастна приятелка от плевенското село.
От нея знам, че се запича предварително. Да са горещи корите, когато наливаш студения разтвор с млякото, захарта и яйцата. И после мушкаш пак във фурната...
Тя (леля Снежана се казваше) понякога слагаше и парченца тиква между корите от домашна юфка. Вкусно става, но аз не съм опитвала така.



Щастието идва при веселите!

Редактирано от Шило на 14.01.24 13:35.



Тема Re: Млечна баницанови [re: Шило]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано14.01.24 13:55



Мерси. Ама колко време ги печеш, все пак?

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!



Тема Re: Млечна баницанови [re: Шило]  
Автор Albena l (оф..)
Публикувано14.01.24 13:58



Какви са тия кори от юфка? За пръв път чувам такова нещо.



Тема Re: Млечна баницанови [re: UnicaDonna]  
Автор Шило (европейче)
Публикувано14.01.24 14:02



Не съм засичала времето.
Може би около половин час, но не съм я правила от 2017 година, откакто откриха диабета на Опти.

Щастието идва при веселите!



Тема Re: Млечна баницанови [re: UnicaDonna]  
Автор Vtasahme q (Е, и?!)
Публикувано14.01.24 14:06



Ама колко време ги печеш, все пак?


До сега такава баница с крем карамел не бях срещала:-)
Изглежда супер, погледах три видеотата.

В едното запичаха юфката, полята с чисто масло на 200 гр. за 10 мин. (после намалиха фурната за печене на баницата на 170 гр.), а Звездев каза - докато порозовее се запича.

С две думи - да си жива и здрава, че ме светна, ще я направя днес.:-)

Воювайки, загърбваме смирението, а Бог ни гледа отстрани. И отвътре.Glastar

Редактирано от Vtasahme q на 14.01.24 14:07.



Тема Re: Млечна баницанови [re: Albena l]  
Автор Шило (европейче)
Публикувано14.01.24 14:06



Домашната юфка се прави от кори.
Виж там в гугъл трябва да е описан целият технологичен процес.



Аз съм правила баницата с готови.

Щастието идва при веселите!

Тема Re: Млечна баницанови [re: Vtasahme q]  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано14.01.24 14:13



С две думи - да си жива и здрава, че ме светна, ще я направя днес.:-)


Радвам се! Дано да ти стане готина. Яла съм и буламачи. Прати малко по Еконт, ще дам бакшиш!



Но не по СПИДИ!

ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!

Тема Re: Млечна баницанови [re: UnicaDonna]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано14.01.24 14:18



Тази с юфка е ърза и вкусна. Внимай обаче какво масло слагаш. На това от веригите често бутат доста сол. Аз затова купувам хубаво масло от пазара от производители. За има няма 30 Мин е готова. Юфката тряба малко да се запече. Внимавай да не я изготриш. После мляко, яйца , захар и ванилия и малко печене. Чудна става, да.





Тема Re: Млечна баницанови [re: UnicaDonna]  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано14.01.24 14:25



Аз правя често млечна баница, Карамфилов много я обича. Но не с юфка, а с кори за баница. (ако ползваш юфка, домашна от магазина, тя се продава запечена, но ми е безвкусна, опитвала съм)

Нареждам си корите в тава, между тях пръскам масло. Нарязвам на парчета, както при баклавата, запичам, както при баклавата, да добие златист цвят. Даже може, както при баклавата, да поръся, ако ми е кеф, запечен грис и/или орехи между корите. Когато изстине, заливам с яйца, захар, прясно мляко, ванилия. Запичам отново, докато се изпече, проба с клечка, като при кекс.




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.