Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:14 15.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема гледахте ли интервюто на тъкър с путиннови  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано09.02.24 07:15

за мен беше разочароващо
нищо съществено
започва с руската версия на историята от времето след хан крум
и продължава 2+ часа с общи дрънканици

не мога да разбера защо тъкъра го плашат с изгонване от европата и непускане в сащ
нищо ново
никой американец няма да го изгледа

ако беше направил половин часово интервю по конкретиката, щеше да е интересно

Тема Re: гледахте ли интервюто на тъкър с путиннови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Автор parvaty (усмихната)
Публикувано09.02.24 07:24

Един приятел ми пусна линк, Тъкър 5 минути говори за интервюто .. и му пиша “а де е интервюто?”, сега го правел..

И хич нищо интересно ли не казва??

Тема ето ти линкнови [re: parvaty]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано09.02.24 07:34

към самото интервю

Тема Re: ето ти линкнови [re: ~@!$^%*amp;()_+]  
Публикувано09.02.24 07:35

Брат, 127 минути .. ама днес съм в HO, може да го пусна после.. от друга страна, щом казваш, че няма нищо интересно, що да си губя времето

Автор snowprincess (invisible)
Публикувано09.02.24 07:52

7 февруари 2024 г.
ИНТЕРВЮ НА ТЪКЪР КАРЛСЪН С ВЛАДИМИР ПУТИН
-------------------
Журналистът Тъкър Карлсън е бил в Москва, за да интервюира президента Владимир Путин. В кратък клип преди това той обяснява защо прави това интервю. Имаше много шум в медиите в САЩ около интервюто преди това. Тъкър е наричан "предател" и много други неща. За един журналист обаче е очевидна задача да интервюира един от най-изтъкнатите държавни глави в света. Освен това би трябвало да представлява голям интерес за зрителите и читателите в САЩ и на Запад.
------------------
По-долу възпроизвеждаме превод на стенограмата от интервюто. Не е редактиран и има някои повторения в него. Преводът е издържан в неофициалния стил, който е запазена марка на Тъкър Карлсън, друг е въпросът дали на руски е правилно да сте груби с президента. Предварително възпроизвеждаме въведението на Тъкър към интервюто:
(Може да го видите тук https://steigan.no/2024/02/tucker-carlsons-intervju-med-vladimir-putin/ )
.
Стенограмата е възпроизведена от American Media Group : Bombshell: Ексклузивното интервю на Тъкър Карлсън с Владимир Путин в Москва.
--------------
ТЪКЪР: Какво бихте казали на хората, които управляват Америка?
.
ПУТИН: Нашето послание е, че Русия не е ваш враг. Ние не искаме война. Ние сме готови за мир. Вашите лидери търсят конфликт. Това не е това, което искаме. Русия защитава собствения си народ. Не искаме това, което не е наше.
.
ТЪКЪР: Бихте ли посетили Вашингтон?
.
ПУТИН: Да, разбира се. Бил съм в САЩ преди. Харесва ми да посещавам страната и съм се срещал с всеки президент, с изключение на Джо Байдън. Ако бях поканен, щях да отида, да.
.
ТЪКЪР: Какво е мнението ви за президента Байдън?
.
ПУТИН: Ние сме убедени, че той не управлява страната. Да кажем, че имаме добри източници, за да го потвърдим, но е лесно всеки да се убеди сам. Сега Съединените щати навлязоха в мрачен период. Държавата има безотговорно ръководство.
.
ТЪКЪР: Смятате ли, че Джо Байдън спечели справедливо?
.
ПУТИН: Предпочитам да не навлизам във вътрешната американска политика, но ще кажа, че моето посолство съобщи, че тяхната южна граница е била управлявана по-добре от изборите през 2020 г. (смее се)
.
ТЪКЪР: Анкета в Америка показва, че сте по-популярен от Байдън - някаква реакция?
.
ПУТИН: (Смее се) Не знам дали трябва да се приема на сериозно, но руските идеали имат подкрепа. Вярваме в традиционните ценности: Бракът е между мъж и жена: мъжете са мъже, а жените са жени.
.
ТЪКЪР: Кого бихте искали да видите като следващ президент на Съединените щати?
.
ПУТИН: Още веднъж, не зависи от нас да казваме нещо или да се намесваме. Противно на дългогодишните обвинения, ние не се намесваме в техните избори. Не е нужно, защото така или иначе едни и същи хора накрая управляват политиката.
.
ТЪКЪР: Защо нахлухте в Украйна?
.
ПУТИН: Нахлухме ли или бяхме нападнати? Вижте историята. Вижте хората, които живеят там. В исторически план ние сме тези, които са били нападнати и сега просто отвръщаме на удара. Земите и хората са руски и ние си искаме това, което винаги е било наше.
.
ТЪКЪР: Как бихте се почувствали, ако Тръмп спечели отново?
.
ПУТИН: Имахме добри отношения, когато г-н Тръмп беше президент. Нямаше война. Отношенията ни бяха на върха. Като се има предвид това, нищо не е предвидимо или статистиката е същата. Ще видим.
.
ТЪКЪР: Какво мислите за г-н Зеленски и какво ще бъде вашето послание към него?
.
ПУТИН: Спомням си как се смеех на шегите му, когато беше комик в Русия. Да се ​​върнем на смеха.
.
ТЪКЪР: Защо е така?
.
ПУТИН: Има силни финансови структури, в чийто интерес е да ни държат като противници. Един от техните президенти предупреди за това. Ние, руснаците, нямаме този проблем.
.
ТЪКЪР: Виждате ли Съединените щати като враг?
.
ПУТИН: Не. Категорично не. Ние бяхме съюзници във Втората световна война. Руснаци помагаха в Аляска, Калифорния, бяхме и на Хаваите. Нашите хора не са врагове, но тези в DC със сигурност не са ни приятели.
.
ТЪКЪР: Можете ли да бъдете по-конкретни и да посочите имена?
.
ПУТИН: Това би било безсмислено. Не зависи от нас да решаваме битовите им проблеми. Освен това съм сигурен, че знаеш имената по-добре от нас.
.
ТЪКЪР: Значи казвате, че опонентът ви не е Джо Байдън, а хората зад него?
.
ПУТИН: Точно така. Джо Байдън може дори да не осъзнава какво се случва. Той може да не разбира нивото на санкциите срещу Русия. Кой събра тези санкции? Те са наши противници.
.
ТЪКЪР: Затова ли се борите за БРИКС?
.
ПУТИН: БРИКС ще съществува така или иначе. Това е естествена реакция спрямо западния търговски блок. Това е противотежест. Когато доларът е оръжие срещу държавите, той ще бъде естествена негова алтернатива. Това искаме.
.
ТЪКЪР: Затова ли вие и Русия сте били нападани?
.
ПУТИН: По-сложно е от това, но съм сигурен, че това е добра част от причината. Когато доларът е застрашен, САЩ предприемат крайни мерки. Страната не може да си позволи доларът да се провали.
.
ТЪКЪР: Но не е ли Русия по-слаба и по-уязвима икономически от Съединените щати?
.
ПУТИН: Когато погледнете размера на икономиките, ние сме малки. Но малко хора обръщат внимание на огромните ни природни ресурси. Русия има над 80 трилиона долара в земята. Никоя държава дори не се доближава до нас.
.
ТЪКЪР: Добре. Добре разбрано, но нямате ли същите проблеми в Русия.
.
ПУТИН: Да. До известна степен. Но в Русия тези интереси са по-скоро в съответствие с мисленето на средния руснак от улицата. В САЩ не е така. Елитите ви изоставиха.
.
ТЪКЪР: Тогава кой мислите, че управлява Съединените щати?
.
ПУТИН: Силите, които винаги са ги управлявали. Можете да сменяте президенти, но не и тези, които имат реална власт. Те са тези, с които трябва да се справим. Джо Байдън е само фасада за тази властова структура.
.
ТЪКЪР: Да минем на политиката. Какво мислите за президента Байдън?

ПУТИН: Ние сме убедени, че той не управлява страната. Да кажем, че имаме източници, които го потвърждават, но е лесно за всеки да го види. Сега Съединените щати навлязоха в мрачен период. Има безотговорно управление.
.
ТЪКЪР: Но има постоянни съобщения, че имате рак?
.
ПУТИН: Уверявам ви, че слуховете са неверни. Ако имах рак и го бях победил, щях да споделя добрата новина и лекарството със света.
.
ТЪКЪР: Благодаря, че седнахте с нас. Как сте със здравето? Имаше някои слухове.
.
ПУТИН: Щастлив съм да говоря с вас и чрез вас с американския народ. Добре съм. Чувствам се добре. Предвид възрастта ми съм в отлично здраве.
.
ТЪКЪР: Когато казвате, че някои хора се страхуват от него, искате да кажете, че Мъск има врагове?
.
ПУТИН: Ясно е да се види, че той има врагове в Съединените щати – начинът, по който му бяха отнети активи на стойност 50 милиарда долара – бихме нарекли това, че е избран за специално отношение. Изглежда несправедливо.
.
ТЪКЪР: Не се ли страхувахте от Мъск, когато започна да доставя на Украйна оборудване Starlink?
.
ПУТИН: Ако някой сериозно вярва, че няколко интернет съдилища могат да победят силата на Русия - какво да кажа? Но не, ние не се страхувахме и не обвинявахме г-н Мъск. Правителството не му даде голям избор.
.
ТЪКЪР: Много неща са се променили в света. Какво мислите за Илон Мъск?
.
ПУТИН: Виждаме г-н Мъск като бизнесмен – много успешен. Той е натрупал голямо състояние и много последователи. Той е уникален мислител и личност, която не може да бъде купена. Някои се страхуват от това.
.
ТЪКЪР: Имате ли съвет за Илон?
.
ПУТИН: Бих казал - давайте. Не се плашете. Но ако някога стане твърде трудно, Русия е тук. Щастливи сме да отворим вратите си за вас. И преди сме били домакини на американски бизнесмени и оценяваме някой от калибъра на г-н Мъск.
.
ТЪКЪР: Да се ​​обърнем към Тръмп. Първо, кажете ми какво мислите за сегашната ситуация с вероятността той да бъде преизбран?
.
ПУТИН: Ще бъде малко странно, но ние сме добре подготвени. Той обеща да прекрати боевете в Украйна и ние подкрепяме това мнение.
.
ТЪКЪР: Как може да сложи край на войната толкова бързо?
.
ПУТИН: Първо, той никога не ни е обиждал. Той изпитва голямо уважение към Русия. Бихме тръгнали от позиция на приятелство и доверие – тогава всички проблеми се решават. Можем да го направим. Вярвай ми.
.
ТЪКЪР: Искаш да кажеш, че Байдън те нарича убиец?
.
ПУТИН: Били сме получатели на редица обиди и клевети, които датират от няколко поколения политици. Г-н Тръмп беше освежаваща почивка от това. Той е много популярен в Русия. Може би това няма да му помогне.
.
ТЪКЪР: Общувате ли с Тръмп?
.
ПУТИН: Не. Разбира се, че не. Но ако той спечели отново, линиите ни за комуникация ще се отворят незабавно, докато в момента нямаме диалог с президента Байдън.
.
ТЪКЪР: Това е шокиращо за мен. Никой от Белия дом не се е свързал с вас?
.
ПУТИН: Точно така. Никой не се е обаждал, откакто поздравихме г-н Байдън за изборната му победа. За нас е объркващо, че комуникацията сега е по-студена, отколкото по време на Студената война.
.
ТЪКЪР: Как мислите, че ще преминат изборите през 2024 г.?
.
ПУТИН: Ние само наблюдаваме. Наша отговорност е да бъдем бдителни, тъй като това ще се отрази на света. Надяваме се изборите да се проведат по начин, по който можете да повярвате в резултатите. В Русия нямаме бюлетини по пощата.
.
ТЪКЪР: Да се ​​обърнем към Китай. Как е връзката ви?
.
ПУТИН: Президентът Си и аз сме особено близки. Русия и Китай имат добри отношения към момента, което е очевидно предимство за нас, тъй като те са едни от най-големите ни енергийни партньори. Ще продължим да сме приятели.
.
ТЪКЪР: Има обвинения, че Китай ви е помогнал във войната в Украйна. Вярно ли е?
.
ПУТИН: Това не е нещо, което мога да обсъждам. Нека просто кажем, че Русия не е изолирана сила. Тази стратегия се провали. Сега имаме повече съюзници и търговски партньори, отколкото преди началото на войната.
.
ТЪКЪР: Мислили ли сте някога за ситуация, в която Русия и Китай могат да обединят сили срещу Съединените щати?
.
ПУТИН: Имате предвид икономически или военни? Бих казал, че не искаме нито едното, нито другото. Не е в наш интерес да влизаме в конфликт със Съединените щати, защото всички страни биха загубили в такъв конфликт.
.
ТЪКЪР: Говорейки за конфликт, какво е вашето мнение за ситуацията в Газа?
.
ПУТИН: Наистина е жалко. Палестинците биват унищожавани. Израел действа по безразсъден начин. Това показва ужасните двойни стандарти в света. Къде са санкциите срещу Израел?
.
ТЪКЪР: Русия участва ли по някакъв начин, особено чрез вашия съюз с Иран?
.
ПУТИН: Не. Разбира се, че не. Ние не сме против съществуването на Израел, но в същото време подкрепяме правото на палестинците на самоопределение. Искаме равно третиране.
.
ТЪКЪР: Следите ли какво се случва на южната граница на САЩ?
.
ПУТИН: Всъщност да. Това е част от ежедневната ми ориентация. Ние, руснаците, намираме за иронично смешно, че техният Конгрес ще харчи милиарди за защита на чуждите граници, но пренебрегва собствените си. Смешно, но смъртоносно.
.
ТЪКЪР: Смъртоносно? Какво имате предвид?
.
ПУТИН: Смъртоносно сериозни, разбира се. Хората умират ежедневно, пресичайки границата си по неконтролиран начин. Безплатно е за всички. Светът не е виждал подобно нещо в днешно време – безотговорно е една държава да се отваря така широко.
.
ТЪКЪР: Русия експлоатира ли по някакъв начин граничната ситуация?
.
ПУТИН: Не. Защо бихме? Не трябва да правим нищо. Америка се самоунищожава. И както каза Наполеон, не трябва да пречиш на врага да се самоунищожи.
.
ТЪКЪР: Значи виждате Америка като враг?
.
ПУТИН: Това беше просто форма на речта, но сегашната администрация определено не е приятел.
.
ТЪКЪР: Може ли да се промени?
.
ПУТИН: Ето защо имате избор.
.
ТЪКЪР: Благодаря отново, че продължавате да се ангажирате с мен по толкова много различни теми. Можем ли да станем още по-интересни, така да се каже?
.
ПУТИН: Разбира се. Отворен съм към повечето теми.
.
ТЪКЪР: Нека се заемем с изменението на климата. Все още има натиск в САЩ и Европа. Каква е вашата позиция?
.
ПУТИН: Човечеството дори не е цивилизация от тип 1 по скалата на Кардашев. Ако не можем да впрегнем енергийния потенциал на планетата, как можем да контролираме климата?
.
ТЪКЪР: Загрижен ли сте поне?
.
ПУТИН: Аз съм по-загрижен за реални проблеми. Изменението на климата не е едно от тях. Земята се справя доста добре със саморегулирането. И ако Сибир стане малко по-топъл, още по-добре. Повече земеделска земя за Русия.
.
ТЪКЪР: Но какво бихте казали на истинските вярващи, които са убедени, че вървим към катастрофа?
.
ПУТИН: Бих им казал, че да се тревожиш за изменението на климата е като да се оплакваш от времето. Ако климатът не ви харесва, преместете се. Ако се притеснявате за времето, вземете си чадър.
.
ТЪКЪР: На тази бележка, как виждате трансджендър движението?
.
ПУТИН: За мен е интересно, че всички неща, които са били обект на изнудване, сега са почетни знаци. В Русия така или иначе няма закони, но със сигурност не принуждаваме децата си да го правят.
.
ТЪКЪР: Русия е критикувана за законите си за гейовете и за това, че е недружелюбна към ЛГБТК+ хората.
.
ПУТИН: Имаме закони, които защитават нашите деца. И ние не покриваме посолствата си с дъгови знамена. Това е вярно. Иначе не се намесваме в личното пространство на пълнолетни граждани.
.
ТЪКЪР: Следите ли американския спорт? Предстои ни Супербоул.
.
ПУТИН: Всъщност да. Русия е велика спортна нация. Съвсем наскоро бяхме домакини на зимни олимпийски игри и световно първенство. Харесваме всички спортове.
.
ТЪКЪР: Какво мислите за американския футбол?
.
ПУТИН: Това е интересен спорт. Но защо го наричате футбол, когато топката почти винаги се играе с ръце? Освен това понякога изглежда ненужно насилствено.
.
ТЪКЪР: Това е вярно. Искате ли да гледате?
.
ПУТИН: Играта няма да бъде показана в Русия.
.
ТЪКЪР: Значи и вие не можете да видите Тейлър Суифт?
.
ПУТИН: Не. Дадена ни е отсрочка.
.
ТЪКЪР: Благодаря ви, президент Путин, за отделеното време.
----------

Чрез Красимира Филчева

Автор tartarianeyes (Ястребовска )
Публикувано09.02.24 07:55

Четох откъси.
За американците вероятно ще е интересно, ние това го слушаме всеки ден.
Това е предимството да си близо до путин

За какво да го плашат тоя тъкър, че се разходил до москва да се види с путин ли
Простотии политически

върнете ни архивите, идиоти

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано09.02.24 08:02

не върви да се вдига толкова шум и накрая половин час и чао. според мен няма значение какво толкова ще каже, самото вземане/гледане на интервюто е грубо нарушение на неписаните закони на соросоидното общество и затова много хора ще го гледат, дори и да е с превъртане.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: гледахте ли интервюто на тъкър с путиннови [re: snowprincess]  
Публикувано09.02.24 08:08

Абе не, че съм русофил, обаче някак много ми хареса прочетеното. Особено за президента, климата и знамената с дъги. Човека има ум.

Сега вече ще трябва да гледам интервюто, за да видя дали верно е казал това. И за Мърика е прав.. И вероятно Тръмп ще спечели..

Благодаря.

Автор osvoboden pich (Ястребовски)
Публикувано09.02.24 08:51

Дори не ми е интересно да разбера какво е говорил.

Тема Re: гледахте ли интервюто на тъкър с путиннови [re: osvoboden pich]  
Автор bipet (Уникален фен )
Публикувано09.02.24 09:09

Дори не ми е интересно да разбера какво е говорил.

Не си само ти. Цял свят е така.
Всичко изглежда като някаква свръхестествена маркетингова стратегия за поддържане интереса към медиите.
Постоянни лъжи и манипулации … и се почва.

А кокичетата пак надигнаха глави. Ама кой ти гледа кокичетата при толкова много трактори на улицата. Всичките чисто нови при това.

НАТО ВЪН – Болгария и Россия навсегда

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.