|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Млечна баница
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 14.01.24 13:07 |
|
Свеки я правеше ВЪЛШЕБНА. Яла съм и на други места, но никъде - толкова вкусна.
Аз, разбира се, нито се научих, нито присъствах. Ся ми се прияде.
Тя я правеше от купешка "домашна" юфка. Чукнах гуглето, там има доста рецепти... обаче в повечето юфката предварително се запича във фурната с маслото. ОБАЧЕ аз веднъж я питах как я прави и нямам спомен да ми е казвала такова нещо. И се чудя...
Вие правите ли? Как точно?
ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
| |
|
И аз съм я правила много навремето.
Научих я от възрастна приятелка от плевенското село.
От нея знам, че се запича предварително. Да са горещи корите, когато наливаш студения разтвор с млякото, захарта и яйцата. И после мушкаш пак във фурната...
Тя (леля Снежана се казваше) понякога слагаше и парченца тиква между корите от домашна юфка. Вкусно става, но аз не съм опитвала така.
Щастието идва при веселите! Редактирано от Шило на 14.01.24 13:35.
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Шило]
|
|
Автор |
UnicaDonna (скандалджийка )) |
Публикувано | 14.01.24 13:55 |
|
Мерси. Ама колко време ги печеш, все пак?
ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Шило]
|
|
Автор |
Albena l (оф..) |
Публикувано | 14.01.24 13:58 |
|
Какви са тия кори от юфка? За пръв път чувам такова нещо.
| |
|
Не съм засичала времето.
Може би около половин час, но не съм я правила от 2017 година, откакто откриха диабета на Опти.
Щастието идва при веселите!
| |
|
Ама колко време ги печеш, все пак?
До сега такава баница с крем карамел не бях срещала:-)
Изглежда супер, погледах три видеотата.
В едното запичаха юфката, полята с чисто масло на 200 гр. за 10 мин. (после намалиха фурната за печене на баницата на 170 гр.), а Звездев каза - докато порозовее се запича.
С две думи - да си жива и здрава, че ме светна, ще я направя днес.:-)
Воювайки, загърбваме смирението, а Бог ни гледа отстрани. И отвътре.GlastarРедактирано от Vtasahme q на 14.01.24 14:07.
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Albena l]
|
|
Автор |
Шило (европейче) |
Публикувано | 14.01.24 14:06 |
|
Домашната юфка се прави от кори.
Виж там в гугъл трябва да е описан целият технологичен процес.
Аз съм правила баницата с готови.
Щастието идва при веселите!
| |
|
С две думи - да си жива и здрава, че ме светна, ще я направя днес.:-)
Радвам се! Дано да ти стане готина. Яла съм и буламачи. Прати малко по Еконт, ще дам бакшиш!
Но не по СПИДИ!
ПОЖИВЕМ - УВИДИМ!
| |
|
Тази с юфка е ърза и вкусна. Внимай обаче какво масло слагаш. На това от веригите често бутат доста сол. Аз затова купувам хубаво масло от пазара от производители. За има няма 30 Мин е готова. Юфката тряба малко да се запече. Внимавай да не я изготриш. После мляко, яйца , захар и ванилия и малко печене. Чудна става, да.
| |
|
Аз правя често млечна баница, Карамфилов много я обича. Но не с юфка, а с кори за баница. (ако ползваш юфка, домашна от магазина, тя се продава запечена, но ми е безвкусна, опитвала съм)
Нареждам си корите в тава, между тях пръскам масло. Нарязвам на парчета, както при баклавата, запичам, както при баклавата, да добие златист цвят. Даже може, както при баклавата, да поръся, ако ми е кеф, запечен грис и/или орехи между корите. Когато изстине, заливам с яйца, захар, прясно мляко, ванилия. Запичам отново, докато се изпече, проба с клечка, като при кекс.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|