| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Млечна баница 
 | 
 
 |  
| Автор | 
UnicaDonna (скандалджийка )) |  
| Публикувано | 14.01.24 13:07 |  
             |  
           | 
            
           
  Свеки я правеше ВЪЛШЕБНА. Яла съм и на други места, но никъде - толкова вкусна. 
 
 Аз, разбира се, нито се научих, нито присъствах. Ся ми се прияде. 
 
 Тя я правеше от купешка "домашна" юфка. Чукнах гуглето, там има доста рецепти... обаче в повечето юфката предварително се запича във фурната с маслото. ОБАЧЕ аз веднъж я питах как я прави и нямам спомен да ми е казвала такова нещо. И се чудя...
 
 Вие правите ли? Как точно?
  ПОЖИВЕМ - УВИДИМ! 
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  И аз съм я правила много навремето.
  Научих я от възрастна приятелка от плевенското село.
 От нея знам, че се запича предварително. Да са горещи корите, когато наливаш студения разтвор с млякото, захарта и яйцата. И после мушкаш пак във фурната...
 Тя (леля Снежана се казваше) понякога слагаше и парченца тиква между корите от домашна юфка. Вкусно става, но аз не съм опитвала така. 
 
 Щастието идва при веселите!  Редактирано от Шило на 14.01.24 13:35. 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Млечна баница 
[re: Шило]
 | 
 
 |  
| Автор | 
UnicaDonna (скандалджийка )) |  
| Публикувано | 14.01.24 13:55 |  
             |  
           | 
            
           
  Мерси. Ама колко време ги печеш, все пак?
  ПОЖИВЕМ - УВИДИМ! 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Млечна баница 
[re: Шило]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Albena l (оф..) |  
| Публикувано | 14.01.24 13:58 |  
             |  
           | 
            
           
  Какви са тия кори от юфка? За пръв път чувам такова нещо.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Не съм засичала времето.
  Може би около половин час, но не съм я правила от 2017 година, откакто откриха диабета на Опти.
  Щастието идва при веселите!  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Ама колко време ги печеш, все пак?
 
 
 До сега такава баница с крем карамел не бях срещала:-)
 Изглежда супер, погледах три видеотата. 
 
 В едното запичаха юфката, полята с чисто масло на 200 гр. за 10 мин. (после намалиха фурната за печене на баницата на 170 гр.), а Звездев каза - докато порозовее се запича.
 
 С две думи - да си жива и здрава, че ме светна, ще я направя днес.:-)
 
 Воювайки, загърбваме смирението, а Бог ни гледа отстрани. И отвътре.GlastarРедактирано от Vtasahme q на 14.01.24 14:07. 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Млечна баница 
[re: Albena l]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Шило (европейче) |  
| Публикувано | 14.01.24 14:06 |  
             |  
           | 
            
           
  Домашната юфка се прави от кори. 
 Виж там в гугъл трябва да е описан целият технологичен процес. 
 
 Аз съм правила баницата с готови.
  Щастието идва при веселите!  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  С две думи - да си жива и здрава, че ме светна, ще я направя днес.:-)
 
 
 Радвам се! Дано да ти стане готина. Яла съм и буламачи. Прати малко по Еконт, ще дам бакшиш!
 
 Но не по СПИДИ!
  ПОЖИВЕМ - УВИДИМ! 
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Тази с юфка е  ърза и вкусна. Внимай обаче какво масло слагаш. На това от веригите често бутат доста сол. Аз затова купувам хубаво масло от пазара от производители. За има няма 30 Мин е готова. Юфката тряба малко да се запече. Внимавай да не я изготриш. После мляко, яйца , захар и ванилия и малко печене. Чудна става, да.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Аз правя често млечна баница, Карамфилов много я обича. Но не с юфка, а с кори за баница. (ако ползваш юфка, домашна от магазина, тя се продава запечена, но ми е безвкусна, опитвала съм)
 
 Нареждам си корите в тава, между тях пръскам масло. Нарязвам на парчета, както при баклавата, запичам, както при баклавата, да добие златист цвят. Даже може, както при баклавата, да поръся, ако ми е кеф, запечен грис и/или орехи между корите. Когато изстине, заливам с яйца, захар, прясно мляко, ванилия. Запичам отново, докато се изпече, проба с клечка, като при кекс.
  
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |