Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:46 05.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Най-после демонтиратнови  
Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано12.12.23 14:12

паметника на съветската армия, поне така чух по ТВ, започнали.
Интересно нещо чух от Бойко Борисов-той е против. Историята е такава, каквато е и с лошото дори, трябва да напомня. Този човек са го сменили.

Не мога да си представя мястото без паметника. Ще свикнем де, както и мавзолея.

Някой на мястото на събитието? Какво става?

П. П.

Тема Re: Най-после демонтиратнови [re: RujaKaramfilova]  
Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано12.12.23 17:12

Най-после ще се оправим, ще се разширят улиците, ще се появят паркинги, новите квартали щги вържат към ВиК, и ще спре застрояването на междублоковите пространства. Амин.

Автор Bezsynna (Гераскова)
Публикувано12.12.23 17:27

Не разбирам дали си щастлива или си против. Заглавието ти звучи като Ура, текстът ти като хм-хм, ще ми липсва, а накрая се подиграваш. Клони повече към радост.

А аз съм против. Да сложат мраморна плоча с най-новите си идеи за какво-било-станало и да не пипат паметника. При нова смяна на тълкувания, да се сменят само плочите. Какво лошо има да се знае кой го е направил и защо го е направил, опишете историята с най-актуалната интерпретация и толкова.

До последно не вярвах, че наистина ще го махнат.

* * *
Кучетата си лаят, керванът си върви!!

Тема Re: Най-после демонтиратнови [re: Bezsynna]  
Автор Koftia (форумист)
Публикувано12.12.23 17:34

Те го махат, въпросът в кога ще го монтират пак
Българинът е цар на смяна на паметници, имена на улици, портрети, буквари.

Преди малко се замислих по един въпрос, но не съм търсил отговор в нета. А именно ……всемогъщата българска армия с какво лично стрелково оръжие е въоръжена в момента ? С АК 47 или с натовски продукт ?

Тема Re: Най-после демонтиратнови [re: Koftia]  
Автор e ta (7.62)
Публикувано12.12.23 17:53

всемогъщата българска армия с какво лично стрелково оръжие е въоръжена в момента ? С АК 47 или с натовски продукт ?

Е, с

с какво друго?

Автор Nuke Dukem (very good)
Публикувано12.12.23 18:34

И мавзолеят, и Паметникът на Съветската армия можеха да бъдат атракция за чужденци, т.е. да привличат туристи от цял свят, но на кривия водолаз... Същото като със статуята на Христофор Колумб, само че с вкус на българско. Тъпо.

Тема Re: Най-после демонтиратнови [re: Koftia]  
Публикувано12.12.23 18:36

Откак сме в НАТО армията ни най-после влезе в норматива на мирния договор от 1947 и вече отговаря на рестрикциите да не надвишава 60к души. Преди 70 години 200к+, в нарушение на договора. Колко е сега, 30к? Два три бизнесмена с джобните си ще я въоръжат такава армия.

Тема Re: Най-после демонтиратнови [re: Bezsynna]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано12.12.23 18:51

Човекът беше роден 1930.
През 1956 с колеги (строителство) писали по София:
"БКП са престъпници!" и
"Паметникът на съветската армия да се разруши!"
После - 3 години в Плевенския затвор.
Умря 1978.
Ако махнат паметника - ще му пална специално свещица на гроба.

Редактирано от tuzlija-179435 на 12.12.23 19:16.

Автор parvaty (усмихната)
Публикувано12.12.23 18:54

Центъра на Берлин, съветски танк от ВСВ:

Имаше миналата година призиви да се махат, не знам какво е станало.. аз последно съм ходила в Берлин 2015-та и много се учудих точно на танковете .. те са няколко, апропо, малко преди паметника на Бисмарк.

Аз също съм против демонтирането на паметници. И мавзолея не биваше да пипат. Това е история. Каквато - такава.

Тема Re: Най-после демонтират [re: tuzlija-179435]  
Публикувано12.12.23 18:56

През 1946 с колеги (строителство) писали по София:
"БКП са престъпници!" и
"Паметникът на съветската армия да се разруши!"

Любопитно че предвидил издигането на тоя паметник години преди да се планира. А дори и разрушаването му.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.