|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
Тема
|
Изготвяне на пълномощно
|
|
| Автор |
parvaty (усмихната) |
| Публикувано | 30.09.23 11:32 |
|
|
Имам питане - колко струва изготвяне на пълномощно от адвокат в България? Трябваше ми пълномощно за майка ми в три точки - да продаде колата на баща ми, (пратих копие от талон), къщата на село, която купиха преди 6 години (поиска нотариален акт - пратих му) и закриване на банковата сметка на баща ми (пратих удостоверение за IBAN).
После ще ви кажа колко платих аз, за да не ви влияя.. Питам ей така, да си сверя часовника.
| |
|
|
|
Преди 4-ри г. сина ми изкара пълномощно / във връзка с кола/ Беше издадено не от адвокат, а от нотариус. Струваше 6 лв.
| |
|
|
|
50лв?
Аз не я разбирам административната поезия и сигурно щях да се набутам при нотариус за пълномощно.
| |
|
|
|
тарифа на произволно избран от Интернет
| |
|
|
|
Това е все едно да питаш колко струват преводите - колкото ти кажат
| |
|
Тема
|
Re: Изготвяне на пълномощно
[re: parvaty]
|
|
| Автор |
Liya () |
| Публикувано | 30.09.23 12:41 |
|
|
Правих пълномощно преди 2-3 години на племенницата ми за продажба на вила в съсобственост, защото не можех да присъствам и струваше към 120 лева, като вкараха и разни декларации за семейно положение и подобни неща, които били задължителни.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
e ta (7.62) |
| Публикувано | 30.09.23 12:56 |
|
|
При нотариус преди 2-3 години беше шест лева.
20 да е станало ...
| |
|
Тема
|
[re: e ta]
|
|
| Автор |
Deern (Познат) |
| Публикувано | 30.09.23 13:09 |
|
|
И аз помня, че като станах пълнолетна, майка ми искаше да й правя пълномощни за щяло и нещяло, цял куп имаше, накрая май й направих едно генерално.
Да, някакви такива малки суми бяха, но в моя случай става дума за преди 20+ години, въобще не мисля че може да се сравнява с днес.
| |
|
Тема
|
[re: e ta]
|
|
| Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
| Публикувано | 30.09.23 13:44 |
|
|
От пълномощно до пълномощно има разлика като от Смартче до камион.
За заверка или изготвяне на пълномощно за разпореждане с имот се плаща и на нотариуса, и на адвоката, ако се ползва такъв, върху материалния интерес. 6 лева е било само нотариална такса, не адвокатски хонорар, за заверка на подпис без материален интерес.
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“Редактирано от MupaM на 30.09.23 13:52.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Шило (европейче) |
| Публикувано | 30.09.23 13:54 |
|
|
Къщата на село вдига много цената на пълномощното. Другите неща са дреболии.
Така ми обясни преди години "нашата" нотариуска, когато майка ми ми извади пълномощно са сума и имоти в родното й село.
Интересно, че като попитах за генерално пълномощно и ми отговориха, че нямало такова нещо.
После всяка година (в която има продажба) се попълват и едни декларации. Добре, че приключих с тези гимнастики, че аман от пътуване и разправии...
Щастието идва при веселите! Редактирано от Шило на 30.09.23 13:55.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|