Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:42 12.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Айде на наказаниятааа!!нови  
Автор UnicaDonna (скандалджийка ))
Публикувано01.08.23 14:40

САЩ ограничиха безвизовия режим за унгарски граждани от съображения за сигурност.

Отношенията между Съединените щати и Унгария се обтегнаха в последно време от забавянето на парламентарното гласуване в Будапеща за приемането на Швеция в НАТО и от ограничаването на правата на ЛГБТК общността от страна на националистическото правителство на Орбан, отбелязва Ройтерс.

Ограниченията бяха въведени от САЩ ден след като управляващата в Унгария партия "Фидес" бойкотира парламентарна сесия, свикана по желание на опозицията, на която трябваше да се гласува кандидатурата на Швеция за членство в НАТО.

СПОРЕД МЕН!!!!

Тема Re: Айде на наказаниятааа!!нови [re: UnicaDonna]  
Автор Asia. (ex cina2)
Публикувано01.08.23 14:53

Този път май ще има отговор

Тема Re: Айде на наказаниятааа!!нови [re: Asia.]  
Публикувано01.08.23 17:16

Не мога да се оправя с датите - кое събитие предхожда другото?

А като цяло - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ, че някой в Европата е дръзнал да го направи… има някаква игра.

СПОРЕД МЕН!!!!

Тема Безвизово е привилегия, не правонови [re: UnicaDonna]  
Автор Santo Modesto (рекордьор)
Публикувано02.08.23 03:17

Щото ЕС много се засилиха, че и започнаха да се хвалят с това-онова...

Първото шило в задника на ЕС беше мохамеданското Косово, което в комбина с Албания, практически достига до хвърлей от центъра на ЕС.

Второто шило аха да се получи с Полша - но Полша е прекалено ценна като граничен буфер. И може би албанското шило може да бъде подсилено от другата страна с Унгария. Това че сума унгарски територий са били неморално орязани от Унгария - и че унгарците имат наглостта да помнят това (досущ както българите) - е много неприятно на тези, които са рязали унгарските земи, и нямат намерение да ги възстановяват - а след патакламата по Украйна, с разните плямпаници по "възвръщания" на украинската териториална "цялост" току на унгарците им се приумило че и тяхната териториална цялост заслужава внимание и усилие.

Ако ЕС са се надявали, че с Косово и после с взривяването на Северен Поток се е свършило с... такова... вниманието към тяхното скастряне до правилния васален статут... Току Унгария им цъфне като клин от изток.

Вероятностите са Унгария да не бъде нагласена за клин в корема на ЕС (както Косово е шило в задника на ЕС), но това внася допълнително разронване, така да се каже, в европейското "единство" и разните му там европейски ценности и алабализми. Единствената опасност за ЕС е, че унгарският клин в корема на ЕС е от полза и на САЩ, и на Русия - и току прехвърчали искри на разни "компромиси"...

Тема Re: Безвизово е привилегия, не правонови [re: Santo Modesto]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано02.08.23 03:59

Косово БЕШЕ мохамеданско в състава на Сърбия. Външно демонстриране на различност под чужда власт, каквото гледаме днес в Северна Македония.
Албанците са мюсюлмани, колкото българите - православни.
Половината са атеисти, повече от една четвърт са мюсюлмани само по име.
Особеното при тях е, че са последното общество в Европа с остатъци от родово-кланово устройство.

Автор parvaty (усмихната)
Публикувано02.08.23 06:28

Аз пък не знаех, че Унгария има безвизов режим със САЩ. Защо България няма? Това е по-интересното. Поне за мен.

Тема Re: Айде на наказаниятааа!!нови [re: parvaty]  
Публикувано02.08.23 06:49

Аз пък не знаех, че Унгария има безвизов режим със САЩ. Защо България няма? Това е по-интересното. Поне за мен.

Доколкото периферно съм дочувала (защото не ме вълнува) - от ЕС май само ние нямаме безвизов режим. Или поне - от държавите, които сме по-стари от новите членки. Все пак - нови, нови, ама 16 години все пак! Този въпрос припламва от време на време, получаваме от бигбрадъра някое погалване по главичката с обещание, че ще ни “купят колело, ама друг път”, някой и друг наш политик си слага като брошка 1-2 разговора в “посолството” на тая тема и - дотук.

Твоят въпрос ме навежда на друг въпрос - днешните ни управляващи, дето всяко нещо съгласуват с “посолството” - защо траят по въпроса? Не е ли време да получим награда за послушание?

СПОРЕД МЕН!!!!

Тема Re: Айде на наказаниятааа!! [re: UnicaDonna]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано02.08.23 10:25

Ти каква награда искаш. Наградата ни е политическата ни класа

Автор OVl1 (--)
Публикувано03.08.23 00:16

от ЕС май само ние нямаме безвизов режим.

Държавите от ЕС с визи за САЩ са България, Румъния, Кипър и Хърватия, останалите са без.

.

Тема Re: Айде на наказаниятааа!!нови [re: OVl1]  
Публикувано03.08.23 08:52

Държавите от ЕС с визи за САЩ са България, Румъния, Кипър и Хърватия, останалите са без.

Благодаря, читателю!

Впрочем - в тази тема акцентът ми, който ме развесели, беше че Унгарците, бидейки недолюбвани на украино-руския (и не само) фронт - почнаха да получават ритници от "свободомислещата демократична" общност.

СПОРЕД МЕН!!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.