Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:12 02.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Български чугун та дрънканови  
Автор Santo Modesto (рекордьор)
Публикувано12.01.23 19:30

Това лято корабарим до Рим. И решихме - така и така сме в тази част на Европата, вместо да се приберем в Тексас, да продължим към България. Значи, търсим самолет билети от Рим до София.

Опитахме се чрез пътуване стоянка на САЩ кредитна карта: намерихме удобни полети от Фиумицино до София, с "Български Въздух", с италианците, с германците, със швейцарците. Решихме да налеем пари към България - и се опитахме да купим билети от "Български Въздух". В разстояние на 12 часа 8 пъти минахме през процеса за резервация и плащане на билетите, процесът включващ всичките му бумажничества с лични данни, паспорти, и прочие. И 8 пъти след натискане на бутона "Плати" - дълго циклене, и тъпашко-захилено съобщение "Оопс! Нещо е нередно. Опитайте пак." Което ние направихме, 7 пъти след първото такова "Оопс!". От САЩ кредитна карта банката ни звънят на поразия: "Български Въздух" начислили 8 пъти цената на нашите билети, но нещо не завършили, и дадено статутно време след това кредитната карта анулира начисляването чрез кредит. И кредитна карта отчетът станал един ферман...

Решихме, може би вината е в американците. Пряко отидохме до стоянката на "Български Въздух". Пак минахме през процеса с лични данни и прочие, и когато да платим: хайде пак зациклянето със съобщение че имали нужда да финализират нещо си с плащането, и да им се обадим по телефона. Което направихме - само дето телефонната централа на "Български Въздух" ни изхвърли след чакане за наличен чиновник - и на български, и после на английски. И пак в кредитната ни карта е начислено плащането за билетите - но не е финализирано, и очакваме анулирането му чрез кредит. Това бидейки опит №9 да купим билети от българската въздушна линия. Това е върхът на простащината и некадърността: да правиш въртел на потенциални клиенти, да ги отпращаш към телефонна централа - която да ги изхвърля от пренатоварване - или защото централата работи само в българско работно време... Защото няма да приема за невъзможно за клиентите на "Български Въздух" да се очаква да имат проблеми и повици за разрешаване на проблемите точно в българското работно време.

Сега разглеждаме полетите от нормалните авио линий.

Помня възгледа на американски сатирик, как той мерел нивото на цивилизация на една държава: мерел я по скоростта с която тя те приканва ти самоволно и щастливо да харчиш пари. Подобно мнение преди време беше пуснато тук и от сър Оптимист. И - за нещастие - България измервана по този начин не изглежда да е много напреднала цивилизация. 9 пъти да се опитаме да налеем пари в български въздушен превозвач - и 9те пъти ТЕ да ни спират от харчене на нашите пари... Български чугун, та дрънка!

Тема Re: Български чугун та дрънканови [re: Santo Modesto]  
Автор Crrafterr ()
Публикувано12.01.23 20:18

Опиши проблема на самите тях (

, има онлайн контактна форма и е-mail, callfb@air.bg), да помогнеш на хората

Тема имах същия случай с американска фирманови [re: Santo Modesto]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано12.01.23 21:29

като купувах годишни карти за лифтове

пак така, на края "оопс нещо се обърка"
кредитната компания беше трупала докато сметката на картата беше стигнала около $40 000, картата е с лимит $18 000

така, че не са само българите, не бой се

Автор Naglets (Чуций)
Публикувано12.01.23 21:36

Напълно съм съгласен с тебе.

Точно преди два дни имах подобно приключение, но без да хлътвам с пари.
Яко неадекватни електронни услуги.

WALL·E

Тема Re: Български чугун та дрънканови [re: Crrafterr]  
Автор Thenewold (Тарантула)
Публикувано13.01.23 10:31

Няма смисъл. Аз съм го правил това упражнение, но без успех.

Слънце Сурия блести, ти си аз и аз съм Ти!
\\\\\\\"Песен за Бхагават\\\\\\\"

Автор 741 ()
Публикувано13.01.23 10:54

Случва се, и не само в България. Като наслагат всякакви проверки за сигурност и измами, накрая ще докарат сайта да работи само с конкретна версия на един браузер, и то на четна дата при пълнолуние.

С друга авиокомпания бях брал ядове - опитвам да се чекирам, сайтът обаче не се отваря. И така часове наред, а полетът наближава. Хеле опитах по някое време от друг компютър и стана. Спрели били поддръжката на другия браузер, стар бил и не ставал. И не се сеща да изпише предупреждение да го сменя.

Автор Metropolis (LANL)
Публикувано13.01.23 15:05

Ако си в списъците на ДС на опасните невъзвъщенци защо се чудиш?

нали са напуснал БГ преди промените?

Тема Ми уж ме провериха...нови [re: Metropolis]  
Публикувано13.01.23 17:58

Когато подавах за българско гражданство, трябваше да ме проверят за престъпни прояви: не ми намериха такива, но резултатното разрешение да продължа със заявката за гражданство важеше за 1 година - предполагам защото току навъртя някоя нова престъпна проява, не се знае, да?

Тема Re: Ми уж ме провериха...нови [re: Santo Modesto]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано13.01.23 18:15

Абе те са те проверили, ама в досието ти всичко е описано до 9-то коляно.

Като ти влезе веднъж в досието че си "царски зет" по Мирча Кришан, после ходи доказвай че нямаш сестра.

Да не мислиш че манталитета на тези служби се е променила много от времето описано във вица за бившият царски полицай и брат му партизанин?

Редактирано от Metropolis на 13.01.23 18:13.

Тема В нашия случай...нови [re: 741]  
Публикувано13.01.23 18:13

В нашия случай първите 8 опита бяха чрез стоянката на банката, издала кредитната карта: банката служеше като агент за българската авио линия, в резултат на което дори даваше някакво намаление (около 0.5%, или беше 0.3%). Предполагам, информатика системите са били достатъчно синхронизирани заради взаимното договаряне.

Вторите 2 опита (снощи разбрах че всъщност сме били опитали общо 10 пъти, не 9) бяха пряко към "Български Възух" (всеки път с различна кредитна карта): първият преди да достигнем до плащане, искаха заверителен код от нашата банка; вторият нямахме нужда от код, но при плащането стана запецката. Използвахме най-новите налични програми - които всъщност не са били сменяни от доста месеци, с други думи, не е като че сме изостанали от или прекалено предварили мекотяша на "Български Въздух".

Все едно. Опитахме се 10 пъти да купим билети от българска въздушна линия. Сега ще видим дали ще имаме същите проблеми с другите. До сега никога не сме имали. А българският проблем го имахме 2018, когато трябваше да пред-платим за наем кола от София Летище: получи се елпоща пинг-понг с разни заверения и прочие, но тогава това отчасти беше оправдано че защото искахме кола с автоматични скорости, поръчката ни била по-сложна, можело да се наложи да докарат (за нас?!) кола от западна Европа, и прочие.

В крайна сметка, тези въртели - които срещаме ние - може би подсказват че спрямо "Български Въздух" ние не сме в прицелената или желаната група на потенциални клиенти. Ще намерим авио линий в чиито прицелени или желани клиенти влизаме и ние.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.