|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
Дори не подозирах че са на породи тия маслини. Мислех че са узрели недозрели презрели и тук-таме някои по-анемични, а пък те анемичните да се окажат много специални. Ти пък от какъв зор си им научил породите, да не четеш етикетите?
| |
|
Аз
Идеални са за майонеза и салати. И не са много солени.
| |
|
Хихи.
Боже колко сме прости
| |
|
не ме разбирай погрешно и на мен каламата са ми любими
ама като разбрах, че даже нутката може да си ги позволи се почуствах някак евтин
| |
|
общо взето различавам 3
1. зелени
2. не зелени
3. каламата
| |
|
Ам - а кат за по тъпи - пуснете кво е тва каламата - с линкове де.
Може да съм го ял, може да не съм.
Ама днешните маслини не са като едновремешните.
А бе то и Слънцето вече не е същото.
Bеer? Mоre?
| |
|
Ей тия са сорт каламата:
Въдят се в определени райони в южна Гърция, разпознаваеми са по това, че са продълговати и заострени на върха, костилката им и тя е заострена като вретено.
И на цвят много бият на лилаво, лилавокафяви някакви.
ЗАБРАНА ОТ: Albena l UnicaDonna, sladunka medunka, Liya, saksun, NUT
| |
|
Четох някаква статия, че истинските маслини няма как да имат еднакъв цвят. Защото са различно узрели при откъсването. Стафидите мисля са шарени?
Тук обикновено са еднакво зелени, черни, кафеви, лилави.
Инак вкусово аз наистина харесвам евтини маслини - едри, месести и не особено солени. Баш Мамут. И евтин кашкавал - мек, млечен. Още уж държа на тема кис. мляко, сирене и месо, но на маслини и кашкавал съм се предала
Ах, да, и евтина гладка лютеница обичам. Толкова години все ядяхме домашна едросмляна, че ми е твърде омръзнала. Гладката е като по-солен кетчуп - само Е-та
Но пък купешкото пиле - еххх, ми не и не. И най-скъпото е... блудкаво. Прасето става. Телешко никога не сме имали. Не знам защо не ядем ярешко - вкусно месо.
| |
|
| |
|
Все тая по темата.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|