|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Ни гарка, ни сврака, ни врабче, че и листо
|
|
Автор |
RujaKaramfilova (2Х1) |
Публикувано | 06.11.22 14:44 |
|
Нищо. Тишина. Аз не съм преживявала такова нещо. Цял ден, хайде половин. Няма нищо. Дори куче не чувам да излае. Какво е това безвремие? Хората, които са по селата от повече време, може да споделят. Става ми страшно чак, някак. Тишина, тишина, тишина. Няма птиче, няма вятър, няма нищо. Есенна тишина.
| |
|
На мен ми е много хубаво в такива моменти на село.
| |
Тема
|
Re: Ни гарка, ни сврака, ни врабче, че и листо
[re: RujaKaramfilova]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 06.11.22 14:47 |
|
Ако и телевизор не се чува отникъде, освен да пуснеш твоя... ;)
Иначе ей затова си мисля, че живот в съвсем малко село мен ще ме потиска. Малко градче е може би оптимален вариант за "село".
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“Редактирано от MupaM на 06.11.22 14:48.
| |
|
Че какво по хубаво от това, да сложиш под контрол гласовете които ти нашепат разни неща. Без да бъдат заглушавани от множеството външни шумове.
| |
|
Ние тепърва го осмисляме Имам дюли, круши, ябълки. Седим и не дишаме. Сакън да не повредим природата с дъха си.
Ще трябва обаче да помислим за даровете и да ги подготвим за зимата. А толко хубаво е да си седим и да слушаме тишината.
| |
|
| |
|
Не се чува съседски телевизор. Ние на село нямаме телевизор, все още. Вечер пускаме НТВ, он лайн, да чуем новините и толкоз.
Мен не ме потиска. Напротив, дава ми криле това село. Вероятно много съм уморена, но пък не го усещам.
Нашето село е малко, но имаме всичко необходимо, както в малък град.
| |
|
Гласовете ако знаеш какво ми нашепват...
| |
Тема
|
Re: Ни гарка, ни сврака, ни врабче, че и листо
[re: RujaKaramfilova]
|
|
Автор |
Asia. (ex cina2) |
Публикувано | 06.11.22 15:14 |
|
При нас е такава тишина от няколко дни. Къде се загубиха хвъркатите - не знам. Кучетата и те мълчат, а тук е пълно - домашни гадове и по принцип много джавкат. Няма ги и досадните бръмчащи мотори. Даже и омразните ми аларми мълчат - цяло чудо. А, току-що един гълъб се обади. Тези дни им разчистиха гнездата от входа и сега обикалят немили-недраги и се жалват.
| |
|
Не знам къде си ти, но явно е ...да не глобализирам, но поне общо за сезона. не искам да казвам... затишие пред буря, защото имам, всъщност нямам никакъв опит в живота извън градската шумотевица.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|