Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:09 08.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Паламуднови  
Автор e ta (7.62)
Публикувано30.10.22 20:52



Морски другарчета, Варна, Бургас ...
тая година била много благодатна на паламуд.
Имало в изобилие ...
Искам да си поръчам пресен с доставка и да си го мариновам.
Имате ли идея дали и кой би ми доставил?
Много го обичам


Имам страхотна, безотказна рецепта.
И на сафрид не отказвам ... Мням, мням ...



Тема Re: Паламуднови [re: e ta]  
Автор MilaO6 ()
Публикувано30.10.22 21:37



И аз го гледйх репортажа... с носталгия...

Няма никога да забравя рибарите в уличките на Гръцката махала във Варна, които рано сутрин в неделя ни будеха с провиквания "Кайе, рабе, кайеее":-)))

Пък ти дай, рецептите, не се разсейвай... има, нема паламуд, рецепти да има





Тема Re: Паламуднови [re: e ta]  
Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано30.10.22 21:53



Риба много обичам. Обаче, винаги силно се впечатлявам когато някой им разбира породите, че даже знае коя обича, коя не обича, рецепта за един вид, па за друг вид ... аз ги деля на цаца и всички останали. Години наред в щатите в петък ядях в клуба някаква риба. Мислех че е някаква може би най-тъпата риба щото хич не ми беше като правилна риба. Нещо в приготвянето ли, в текстурата на рибата ли, не съм сигурен какъв ми беше проблемът. Аз ходех зарад чилито де, но я бодвах и рибата после. Чак като се в прибрах в българия разбрах каква велика риба съм бил ял, сьомга. Ами хич не е велика, една хубава мазна, пържена риба е къде по-отгоре в моята класация. С това се изчерпват познанията и опита ми с рибата. Имам и рибарски случки когато бяха изпуснали язовира на село, но сякаш не е за тая тема





Тема Re: Паламуднови [re: MilaO6]  
Автор e ta (7.62)
Публикувано30.10.22 21:51



Давам, бе, от сърце, изпитани от години:
- 48 часа в морска сол;
- измиваш;
- 24 часа в оцет (топи кости);
- нареждаш с олио или зехтин, ред риби, ред подправки, каквито харесваш - копър - стръкове или съцветия, черен пипер на зърна, бахар, дафинов лист ... каквото ти е на сърце, затваряш с капак и в хладилника, практически е вечно ...
У дома правя скумрии или сафрид и вечно никога не трае, та не мога да ти гарантирам параметър време



Приял ми се е паламуд.



Тема Re: Паламуднови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор e ta (7.62)
Публикувано30.10.22 21:56



...ннякой им разбира породите, че даже знае коя обича, коя не обича, рецепта за един вид, па за друг вид ... аз ги деля на цаца и всички останали.

Ха, ха ... И аз тъй с ципурата ...
Мноо грозна на физиономия, ама много Фкусна се оказа тая риба





Тема Re: Паламуднови [re: e ta]  
Автор h1685614@trbvm.com (Гераско)
Публикувано30.10.22 21:59



Термична обработка няма ли?



Тема Re: Паламуднови [re: e ta]  
Автор pravil_nick (.. от зор)
Публикувано30.10.22 22:00



Пълно е, верно. Продават го по де що пристанища има. Колко искаш?






Тема Re: Паламуднови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор e ta (7.62)
Публикувано30.10.22 21:57



Не
Сол, оцет, мазнина и хладилник.



Тема Re: Паламуднови [re: pravil_nick]  
Автор e ta (7.62)
Публикувано30.10.22 22:00



Пет кила минимум.
Чистен, нечистен, все тая, ще си го оправя


Да давам ли адрес?



Тема Re: Паламуднови [re: h1685614@trbvm.com]  
Автор parvaty (усмихната)
Публикувано30.10.22 22:08



А защо се прибра от Щатите, ако не е много личен въпросът??

Забрана от Уникалната и ~@!$^%*amp;()_+




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.