|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
Тема
|
Паламуд
|
|
| Автор |
e ta (7.62) |
| Публикувано | 30.10.22 20:52 |
|
|
Морски другарчета, Варна, Бургас ...
тая година била много благодатна на паламуд.
Имало в изобилие ...
Искам да си поръчам пресен с доставка и да си го мариновам.
Имате ли идея дали и кой би ми доставил?
Много го обичам
Имам страхотна, безотказна рецепта.
И на сафрид не отказвам ... Мням, мням ...
| |
|
|
|
И аз го гледйх репортажа... с носталгия...
Няма никога да забравя рибарите в уличките на Гръцката махала във Варна, които рано сутрин в неделя ни будеха с провиквания "Кайе, рабе, кайеее":-)))
Пък ти дай, рецептите, не се разсейвай... има, нема паламуд, рецепти да има
| |
|
|
|
Риба много обичам. Обаче, винаги силно се впечатлявам когато някой им разбира породите, че даже знае коя обича, коя не обича, рецепта за един вид, па за друг вид ... аз ги деля на цаца и всички останали. Години наред в щатите в петък ядях в клуба някаква риба. Мислех че е някаква може би най-тъпата риба щото хич не ми беше като правилна риба. Нещо в приготвянето ли, в текстурата на рибата ли, не съм сигурен какъв ми беше проблемът. Аз ходех зарад чилито де, но я бодвах и рибата после. Чак като се в прибрах в българия разбрах каква велика риба съм бил ял, сьомга. Ами хич не е велика, една хубава мазна, пържена риба е къде по-отгоре в моята класация. С това се изчерпват познанията и опита ми с рибата. Имам и рибарски случки когато бяха изпуснали язовира на село, но сякаш не е за тая тема
| |
|
Тема
|
Re: Паламуд
[re: MilaO6]
|
|
| Автор |
e ta (7.62) |
| Публикувано | 30.10.22 21:51 |
|
|
Давам, бе, от сърце, изпитани от години:
- 48 часа в морска сол;
- измиваш;
- 24 часа в оцет (топи кости);
- нареждаш с олио или зехтин, ред риби, ред подправки, каквито харесваш - копър - стръкове или съцветия, черен пипер на зърна, бахар, дафинов лист ... каквото ти е на сърце, затваряш с капак и в хладилника, практически е вечно ...
У дома правя скумрии или сафрид и вечно никога не трае, та не мога да ти гарантирам параметър време
Приял ми се е паламуд.
| |
|
|
|
...ннякой им разбира породите, че даже знае коя обича, коя не обича, рецепта за един вид, па за друг вид ... аз ги деля на цаца и всички останали.
Ха, ха ... И аз тъй с ципурата ...
Мноо грозна на физиономия, ама много Фкусна се оказа тая риба
| |
|
|
|
Термична обработка няма ли?
| |
|
|
|
Пълно е, верно. Продават го по де що пристанища има. Колко искаш?
| |
|
|
|
Не
Сол, оцет, мазнина и хладилник.
| |
|
|
|
Пет кила минимум.
Чистен, нечистен, все тая, ще си го оправя
Да давам ли адрес?
| |
|
|
|
А защо се прибра от Щатите, ако не е много личен въпросът??
Забрана от Уникалната и ~@!$^%*amp;()_+
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|