Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:08 09.07.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Какво всъщност иска Путин?нови  
Автор crimble ((ex. Карлсон))
Публикувано28.10.22 00:34

Вероятно всички са под въздействието на догматичната пропаганда на страната си. Ето гледната му точка от първа ръка:

Тема Re: Какво всъщност иска Путин?нови [re: crimble]  
Автор parvaty (усмихната)
Публикувано28.10.22 01:28

Няколко пъти каза “така наречения запад”. Аз понеже живея в този “така наречен запад”, да ти кажа - така наречения запад така се е мобилизирал и обединил в резултат на прякото нахлуване на Русия в чужда територия, че дори се говори за присъединяване на Швейцария и Австрия към НАТО , нещо немислимо преди този момент. Путин обедини Европа така, както никакъв договор преди това не можа да постигне. Пък той, разбира се, може да го нарича както си иска.

Размерите на обоеорите и на търговията в Европа да такива, каквито не можеш да си представиш. Преди войната. Сега са по десет. Фирмите отварят клонове в Европа , бягайки от Англия и Китай .. Европа ще става само по-силна. Той просто не си дава сметка за това. Или пък прави подобни конференции точно защото си дава.

Забрана от Уникалната и ~@!$^%*amp;()_+

Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано28.10.22 09:59

Предлагаш да се запознаем с руската догматична пропаганда от първа ръка?

Много му върви приказката на КГБееца, направо ме върна в соц. времената - политически пропагандатор изнася лекция на народа. "Западът това, Западът онова, той е най-голямото зло, унищожител на всички ценности... и т.н." Защо се прави такова обобщение - да се демонизират 20-30 държави, да речем и да се вкарат под един знаменател - Западът? Кой е Западът - това е идеологическият враг, всяка държава, чиято политика не подкрепя путиновата политика днес. Държавите от черния списък. Желязната завеса отново се вдига, господа съдебни заседатели. България е Западът, Япония е Западът, нищо, че е на изток. Но, Сърбия не е Западът, там са наши. "Западът" е сдъвканата на кашичка залъгалка за масите - Западът е враг, той иска да те унищожи, Иванушка. "Западът" е който каже Путин. А ний ще градим светлото бъдеще и не сдаемся, напук на Запада.

Все същата претопляна до втръс от времето на дрогаря Ленин идеологическа попарка. Който не е с нас, той е против нас.

Няма да дослушвам почти 2 часа политическа пропаганда, знам наизуст опорките и аргументите откакто станах пионерче и ни хранеха с тази попарка задължително - няма не искам, няма недей. Попрехвърлих малко от коментарите под видеоклипа, ще постна няколко от тези, които съвпадат с моето впечатление от выступлението - "с трици маймуни ловят".

Неплохое выступление, тут даже похвалю в первый раз. Но опять же, где разговоры за наших олегархов и чинушей богатых с недвижкой повсюду? А то реально всегда выглядит будто не виноват ни в чем наш президент

"Центры мирового развития" - Россия, Северная Корея, Иран... Верной дорогой идём, товарищи!!!

а вы попробуйте, может вам понравится))) изоляция-это так мило, так патриотично))) жить нужно в стране развивающейся, а не в изоляции. Эритрея поможет, почему бы нет)))

Развивающиеся, это африка. А США и Европа - загнивающие.
Правда долго очень. В школе ещё в 70х рассказывали. И доллар все падает и падает.

А как это Китай выстроил свою мощную экономику на технологиях запада? А у нас не получается..

Пожалуйста, уберите наши научные исследования из общего доступа в интернете. Это наше достояние и не для использования других стран. Оставьте все светлые мысли у нас

Как вы думаете: могут ли в России собрать хотя бы велосипед из деталей произведённых на территории РФ.

20 лет наш президент поднимал экономику Турции Европы Китая в ущерб себе, закрывая предприятия , наблюдая как умышленно банкротят целые отрасли, не своё создавая, а закупая отовсюду ... Тоже запад виноват, что самолётостроение, др отрасли были уничтожены и поднимали экономики целых стран и сейчас это делаем. ??? Прибалтика враждебная, а мы продолжаем торговать с ней- вместо того чтобы её поставить на место, как и др недругов! Больше Европы наш президент переживает ,чтобы газ был в Европе. Китаю за бесценок теперь валим газ..
Вместо того чтобы создать свою конкурентную экономику используй собственный неограниченные дешёвые ресурсы.хватмт нам баки забивать ..

Всё это интересно,но нужен мир...Понятно что договариватся не с кем,но в таком напряжении народ долго не выдержит,с ума сойдёт...нужен мир...

ЗАБРАНА ОТ: Albena l UnicaDonna, sladunka medunka, Liya, saksun, NUT

Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано28.10.22 11:03

Аз съм под въздействието на догматичната пропаганда в семейството и приятели, че ако има центрове на сила
1) САЩ
2) Китай

То европейците имаме единствен и съвсем естествен център ЕС, Русия и Турция. Вероятно след 100 - 200 години хората тук най-накрая ще погледнат географската карта и ще стане.

Тема Re: Какво всъщност иска Путин?нови [re: alisalisa]  
Публикувано28.10.22 11:24

С радост бих употребил 2 часа от времето си да слушам нещо подобно от Урсула. Само дето, досега не съм чул от нея някаква подредена реч с позоваване на факти (а не догми и "цивилизационен избор") и някаква общоприемлива логика.

Помогни ми с обратни примери, моля!

Тема Re: Какво всъщност иска Путин?нови [re: parvaty]  
Публикувано28.10.22 11:32

Не определям думите на Путин като "не-пропаганда" или абсолютна истина. Просто се опитвам да сравнявам чутото от двете страни. Напоследък имах щастието да се радвам само на приказките за "водещата западноевропейска демокрация" и затова, мисля, беше време да се чуе и обратно мнение изложено по разбираем начин.

Иначе, и аз живея в “така наречения запад”, но именно тук разбирам, какво е "искал да ни каже авторът" в книгата си "Капиталът" .

Автор Crrafterr ()
Публикувано28.10.22 11:53

С Урсула е кофти съпоставка (макар че има хубави речи и тя, наскоро описах нейна, поднесена на 4 езика). Тя е по-близо до схващането за чиновник в момента, отколкото за политик; балансира между противоречиви мнения на множество държави и се опитва да ги балансира.
Нещо подобно би могло да е съпоставка с реч на държавен или правителствен глава на САЩ, Китай, Италия. Всеки има своята логика, структура на изложението, исторически и популистки подход и т.н. Обратни примери изобилстват.

Но аз преценявам нещата през своя личен интерес. В случая, какво ще промени за мен казаното от Путин? Точно нищо. Като каже "западът подклажда войната в Украйна" - че това си е просто смешно, нелепо, все едно казва "бе защо не капитулирахте, защо не коленичихте и не се преклонихте?", "за какво се борите въобще". Но като го чуя - какво да направя, още едно кафе ли? Като гласоподавател, да си променя вота и да гласувам за Костадинов от "Възраждане" ли, какво се очаква аз да направя, слушайки Путин? Не разбирам. Костадинов с неговата евроатлантическа тълпа какво да го правя, като по икономика или кутура бих му писал чиста двойка. Нищо не мога да направя, последна грижа ми е Путин. Очевидно е, че няма да си изпълни договора за газ с България, примерно. Така че му тегля една майна и да говори каквото си ще.

(същото - и към множество "западни" политици)

Автор tartarianeyes (вейхайвей)
Публикувано28.10.22 12:11

Иска възраждането на империята ссср, в нейния затворен вариант, с всичките му образувания, варшавси договор, сив, дебела политическа разделителна линия.
Плътно спусната желязна завеса.

Само че духът отдавна е изпуснат от бутилката.

върнете ни архивите, идиоти

Тема Re: Какво всъщност иска Путин?нови [re: Crrafterr]  
Публикувано28.10.22 12:13

политици, казваш, а не лидери. нали?

Тема Re: Какво всъщност иска Путин?нови [re: tartarianeyes]  
Публикувано28.10.22 12:14

ти слуша ли речта или повтаряш мнение втълпено ти от някаква пропаганда? идеше реч за наличието или липсата на аргументи от двете страни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.