Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:08 07.11.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Преобърнаха ми се представите за физикатанови  
Автор BATHco (Bath`men Со)
Публикувано24.08.22 13:57

Чета долното и немея ... все съм знаел, че звук се предава само в материална среда, ама ... или журналистите са тъпи!? И какви са тия 57-58 октави!? Като знам, че една октава е интервалът между две честоти, които се делят в отношение 1:2.

НАСА публикува завладяващ аудиоклип на звукови вълни, които се раздират от свръхмасивна черна дупка, намираща се на 250 милиона светлинни години от нас, съобщава "Сайънс Алерт", цитирана от БНР.

Черната дупка се намира в центъра на галактическия клъстер Персей, а акустичните вълни, идващи от нея, са транспонирани нагоре с 57 и 58 октави, така че да са чуваеми за човешкия слух.

Резултатът, публикуван от НАСА, е нещо като вой, който звучи не само страховито, но и малко гневно.

Космическата агенция твърди, че за първи път са извлечени и чути подобни звукови вълни.

Don`t Worry! Be happy!
\\\"Оти се косиш, като че ти мине!\\\"

Тема Re: Преобърнаха ми се представите за физикатанови [re: BATHco]  
Автор spunk (КАПРИзна)
Публикувано24.08.22 14:04

Да ти кажа, без да съм физик, гледах тези кадри
и ми беше като да гледам някакъв мултикулти филм от галактическите))))))))
много недостоверно някак??!

))!!

Редактирано от spunk на 24.08.22 14:05.

Тема Re: Преобърнаха ми се представите за физиката [re: BATHco]  
Автор .Jess. ()
Публикувано24.08.22 14:09

В немската преса ги направиха на салата с тези звуци от черната дупка

.

Автор RujaKaramfilova (2Х1)
Публикувано24.08.22 14:14

Гледах снощи и чувах! Нищо не разбирам от октави, но цъках ли цъках, с уста и глава.
Знам ли

Автор PekoHcTpykTop (дарвинист)
Публикувано24.08.22 14:36

бахти глупостите

Z

Автор oberleutnantRzevski (същият)
Публикувано24.08.22 14:52

За удобство приемаме, че вакуумът е твърдо тяло или поне газ (но не Руски!) и зимаме До от първа октава, което е близо до 2^8 херца. Делим на 2^58 и получаваме 0.008881784197 пикохерца. Периодът на вълната излиза около 35.7 милиона години. На една вълна!!!
Въпрос:
Колко милиона години запис са направили от НАСА?

Тема Re: Преобърнаха ми се представите за физикатанови [re: oberleutnantRzevski]  
Автор BATHco (Bath`men Со)
Публикувано24.08.22 14:59

вече вярвам, че музиката на Пинк Флойд е дело на извънземните, но не вярвам в твъротелността на вакуумът ... Пробвах с прахосмукачката - не е!

Don`t Worry! Be happy!
\\\"Оти се косиш, като че ти мине!\\\"

Автор Metropolis (LANL)
Публикувано24.08.22 17:33

След като си мързелив и не си си отворил

, няма как да разбереш.

Тема Не им се връзвай!нови [re: BATHco]  
Автор Santo Modesto (рекордьор)
Публикувано24.08.22 20:49

Тези звукови вълни са синтезирани "преводи" на един физически феномен в друг, който е осезаем за обикновения човек. И да доказва постижения на "доставяеми" пред отговорните другари които искат да виждат и разбират напредъка в проекти които те управляват. Това е нещо като "ако можехте да си представите че черната дупка излъчва звукови вълни, а не (каквото е под разглеждане), звуковите вълни биха звучали ей тъй".

Същото с разните астрономически изображения със "синтезирани" цветове - каквито цветове всъщност няма в показваните места.

За пред споменатите диреци съм "превеждал" параметри на ракетни двигатели в конски сили... И прочие.

Не се връзвай!

Тема Re: Преобърнаха ми се представите за физикатанови [re: oberleutnantRzevski]  
Автор crimble ((ex. Карлсон))
Публикувано24.08.22 22:51

Това си е единт тест за порверка на това, колко са оглупели хората. Сиреч, колко по- голяма глупост може да мине за истина.
Опитват се да надрастнат ковидните партенки!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.