|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Сексистка тема
|
|
Автор |
parvaty (усмихната) |
Публикувано | 30.07.22 00:36 |
|
Гледам си Тревор Ноа.. обожавам го тоя пич, уникален талант . Та, в някакъв момент тръгва скеч за полети и по средата той казва “забелязали ли сте, как по летищата контролната информация винаги се съобщава със спокоен женски глас”..
И се замислих .. това си е нормален прийом в живият Живот. Всички автоматични оператори са със женски глас. Очевидно защото действа успокояващо ..
Но иначе жените нямат особена обществена стойност . Въпреки Клара Цедкин и като цяло Роза Паркс.. дори в наши дни жените не са равни на мъжете..
Но иначе белият свят се бори за правата на гей двойките и ЛБТ каквото беше.. а бялата хетеросексуална жена е даже по-рядка от белия хетеросексуален мъж…
И понеже подвигнах темата за сексуалната ориентация ., една песен
Редактирано от parvaty на 30.07.22 00:38.
| |
Тема
|
Re: Сексистка тема
[re: parvaty]
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 30.07.22 01:01 |
|
Не знам защо като те прочетох, се сетих за това:, написана преди 40 години.
| |
Тема
|
[re: Fish L]
|
|
Автор |
parvaty (усмихната) |
Публикувано | 30.07.22 01:08 |
|
Отпреди 40 години, ама все така актуално.. някак, не можем да влезнем в мъжкия свят .. в моята професия например е доказано, че жените се справят по-добре. А рова в професията с най-високо ниво на стрес. И въпреки това ..
В Германия, например, в управлянския апарат участват 5% жени. Държава, която определено е най-толерантна към всякакви малцинства и сексуални ориентации в целият цивилизован свят ..
Тъжно е, някак.. понеже , после сте вие , белите хетеросексуални мъже. Които ще паднете жертва на новото време. Освен ако не станете много бързо жълти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Fish L (Емарципанена) |
Публикувано | 30.07.22 01:43 |
|
Работех няколко години в голямо предприятие (3000-3 800 наети в някои периоди).
PGM (мениджърския състав)- Финансов директор - жена, оперативен директор -мъж,
Производствени, логистика, инженеринг, финанси -мъже, контролинг, IT, човешки, качество - жени. Доста равнопоставен брой. В по-ниското ниво - груплидери, жените бяха повече. Разбира се, това е единичен пример, но мисля, че в последните години в България има голяма промяна.
За съжаление, жените-мениджърки (семейни с деца) не са любимки на японците (компанията е част от японски холдинг
| |
|
ако не от бавар(ците/ките), то от мъШете
ти нали не си бяла, що се коркаш
| |
|
Да, това и аз го гледах. "Обаче това(със спокойния глас) , вика, е само докато си се прибера и сляза на нашето летище в ЮАР" Много е готин тоя пич.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
741 () |
Публикувано | 30.07.22 09:11 |
|
Няма как да сме равни. Това е идеята на за двата пола, едните да са по-добри в едни неща, другите в други. Очевидно тая идея е била упешна и еволюцията я е наложила. Ако беше по-добре да сме равни, щяхме да се множим двуполово като охлювите или безполово като амебите.
За деца трябва двойка. Дискриминацията по пол за единия е предимство за другия, резултатът за двойката е неутрален.
| |
|
Стриктно спазвам забраната да не ти пиша директно, уважавам решението ти.
Но, темата ми е интересна, затова, моето "индиректно" мнение по нея:
Не е сексистко, да не търсим под вола теле, съвсем логично си е обусловено от биологията и човешката психология - спокойният нежен женски глас се асоциира с гласа на мама - първото, което чува/долавя като звукови вибрации ембрионът. Така всяко техническо съобщение и указание се възприема позитивно и не натоварва толкова с негативни емоции, дори ако съдържа тревожна или неприемлива информация. Смисълът е: без паника.
Знаеш откъде е цитатът.
ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT
| |
Тема
|
Villa casale in Sicily, 350 AD
|
|
Автор |
Green Light (бях "на гости") |
Публикувано | 30.07.22 09:38 |
|
Еманципация 350та година.
Страницата е "Ancient Pompeii" във ФБ, но мозайката е от Сицилия- 350та година.
Любопитно само, иначе нищо не доказва или допринася към темата тази мозайка.
| |
|
Почти безобидна
Да, така е, чисто психологически е напълно логично, абсолютно си права. Просто ми прави впечатление, че въпреки големите лозунги за равнопоставност на половете и дрън-дрън - все още жените са по-ниско платени и по-малко в ръководни позиции.
А това със забраната го уточнихме още в темата за бирата. Ето - вдигам забраната. Няма да те докладвам, ако ми пишеш директно.
Аз Гъркинята не я докладвах, дето не спира да ми ходи по задните части с всякакви квалификации, че теб.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|