Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:25 17.06.25 
Поколения
   >> 40-50
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Сексистка теманови  
Автор parvaty (усмихната)
Публикувано30.07.22 00:36

Гледам си Тревор Ноа.. обожавам го тоя пич, уникален талант . Та, в някакъв момент тръгва скеч за полети и по средата той казва “забелязали ли сте, как по летищата контролната информация винаги се съобщава със спокоен женски глас”..

И се замислих .. това си е нормален прийом в живият Живот. Всички автоматични оператори са със женски глас. Очевидно защото действа успокояващо ..

Но иначе жените нямат особена обществена стойност . Въпреки Клара Цедкин и като цяло Роза Паркс.. дори в наши дни жените не са равни на мъжете..

Но иначе белият свят се бори за правата на гей двойките и ЛБТ каквото беше.. а бялата хетеросексуална жена е даже по-рядка от белия хетеросексуален мъж…

И понеже подвигнах темата за сексуалната ориентация ., една песен

Редактирано от parvaty на 30.07.22 00:38.

Тема Re: Сексистка теманови [re: parvaty]  
Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано30.07.22 01:01

Не знам защо като те прочетох, се сетих за това:

, написана преди 40 години.

Тема Re: Сексистка теманови [re: Fish L]  
Публикувано30.07.22 01:08

Отпреди 40 години, ама все така актуално.. някак, не можем да влезнем в мъжкия свят .. в моята професия например е доказано, че жените се справят по-добре. А рова в професията с най-високо ниво на стрес. И въпреки това ..

В Германия, например, в управлянския апарат участват 5% жени. Държава, която определено е най-толерантна към всякакви малцинства и сексуални ориентации в целият цивилизован свят ..

Тъжно е, някак.. понеже , после сте вие , белите хетеросексуални мъже. Които ще паднете жертва на новото време. Освен ако не станете много бързо жълти.

Автор Fish L (Емарципанена)
Публикувано30.07.22 01:43

Работех няколко години в голямо предприятие (3000-3 800 наети в някои периоди).
PGM (мениджърския състав)- Финансов директор - жена, оперативен директор -мъж,
Производствени, логистика, инженеринг, финанси -мъже, контролинг, IT, човешки, качество - жени. Доста равнопоставен брой. В по-ниското ниво - груплидери, жените бяха повече. Разбира се, това е единичен пример, но мисля, че в последните години в България има голяма промяна.
За съжаление, жените-мениджърки (семейни с деца) не са любимки на японците (компанията е част от японски холдинг

Тема горката парватка, вечно дискриминирананови [re: parvaty]  
Автор ~@!$^%*amp;()_+ (целия горен ред)
Публикувано30.07.22 07:15

ако не от бавар(ците/ките), то от мъШете
ти нали не си бяла, що се коркаш

Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано30.07.22 08:27

Да, това и аз го гледах. "Обаче това(със спокойния глас) , вика, е само докато си се прибера и сляза на нашето летище в ЮАР"

Много е готин тоя пич.

Автор 741 ()
Публикувано30.07.22 09:11

Няма как да сме равни. Това е идеята на за двата пола, едните да са по-добри в едни неща, другите в други. Очевидно тая идея е била упешна и еволюцията я е наложила. Ако беше по-добре да сме равни, щяхме да се множим двуполово като охлювите или безполово като амебите.

За деца трябва двойка. Дискриминацията по пол за единия е предимство за другия, резултатът за двойката е неутрален.

Тема За Парвати:нови [re: Fish L]  
Автор alisalisa (Lipari също)
Публикувано30.07.22 09:15

Стриктно спазвам забраната да не ти пиша директно, уважавам решението ти.
Но, темата ми е интересна, затова, моето "индиректно" мнение по нея:

Не е сексистко, да не търсим под вола теле, съвсем логично си е обусловено от биологията и човешката психология - спокойният нежен женски глас се асоциира с гласа на мама - първото, което чува/долавя като звукови вибрации ембрионът. Така всяко техническо съобщение и указание се възприема позитивно и не натоварва толкова с негативни емоции, дори ако съдържа тревожна или неприемлива информация. Смисълът е: без паника.

Знаеш откъде е цитатът.

ЗАБРАНА ОТ: UnicaDonna, sladunka medunka, jumbles, parvaty, Liya, saksun, NUT

Тема Villa casale in Sicily, 350 ADнови [re: parvaty]  
Автор Green Light (бях "на гости")
Публикувано30.07.22 09:38

Еманципация 350та година.
Страницата е "Ancient Pompeii" във ФБ, но мозайката е от Сицилия- 350та година.

Любопитно само, иначе нищо не доказва или допринася към темата тази мозайка.

Тема Re: За Парвати:нови [re: alisalisa]  
Публикувано30.07.22 09:45

Почти безобидна

Да, така е, чисто психологически е напълно логично, абсолютно си права. Просто ми прави впечатление, че въпреки големите лозунги за равнопоставност на половете и дрън-дрън - все още жените са по-ниско платени и по-малко в ръководни позиции.

А това със забраната го уточнихме още в темата за бирата. Ето - вдигам забраната. Няма да те докладвам, ако ми пишеш директно.

Аз Гъркинята не я докладвах, дето не спира да ми ходи по задните части с всякакви квалификации, че теб.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.